local-stats-pixel fb-conv-api

Daļa velobraucēju ir pajoliņi!17

189 22

Šādi indivīdi Rīgas ielās apdraud ne tikai sevi bet arī citus satiksmes dalībniekus!



189 22 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Bet vai normali braukt ar mašīnu un vēl filmēt?

27 4 atbildēt
I avatarsI

Es parasti šķiroju velosipēdistus 2 kategorijās 1) grib dzīvot (diemžēl šādus redzu retāk), 2) negrib dzīvot

13 1 atbildēt

pa dienvidu tiltu ir diezgan apgrūtinoši braukt ar velo, ja vajag no pļavniekiem tikt pāri daugavai.. vai nu ir jābrauc pāri sliedēm un tad zem tilta pa trotuāru, vai nu šādi.. 

10 1 atbildēt

Video autoram ieteiktu nomierināties, jo bļauj vai nebļauj - mazāk tādu muļķu nepaliks. Pie tam, ne tikai velosipēdisti mēdz būt tādi. Katru otro ja ne katru reizi, kad braucu pilsētā kaut kur - vismaz divi gājēji un  šoferi vai velosipēdisti gadās, kuri tā vien šķiet pa taisno ar kājām vai savu braucamo no tualetes poda izbiruši. Un lasot komentārus daža laba man rodas priekšstats, ka tas viņuprāt ir tikai "normāli", ja velosipēdisti pa ceļa vidu brauc kamēr vienā un otrā virzienā dažādos ātrumos brauc mašīnas, autobusi un smagās kravas mašīnas tādiem kadriem. Un kad tādu ar vēju kāds smagais vai autobuss apgāzīs uz sāniem - būs liels kaifs pa nažiem dot un cerēt ka tas pašnāvnieks netiks nobraukts un jūs aiz restēm nevienu par to neiebāzīs, jo redz velosipēdisti un gājēji ir mazāk aizsargātie.

4 0 atbildēt

Varētu padomāt ka auto braucēju kultūtra ir labāka it seviški Rīgā emotion puse no tiem kas brauc nezin kā jābrauc. varbūt riteņbrucējam bij jāgriežas pa kreisi to jau tu neziniemotion

2 0 atbildēt

Bet pa kurieni viņam, ja pa veloceliņiem galvenokārt pārvietojas gājēji?

1 0 atbildēt

Tādi kas tiešām kārtīgi brauc, ievērojot CSN ir liels retums. Pārsvarā ir tādi, kas domā, ka ar viņiem nekas jau nenotiks un viņu domas un manevrus citi māk mistiski nolasīt. Gluži tā pat kā tie autovadītāji, kas braukā bez pagriezienu rādītājiem. 

1 0 atbildēt

Pats trenējos velobraukšanā tas pēc likuma ir atļauts bet tikai tad ja tev ir ķivere.

1 1 atbildēt

Nu no manis mīnuss. Kapēc? Pabrauc 100 m uz priekšu un redzēsi ka tā josla pa kuru tu brauc, noiet uz leju. Varbūt velosipēdists pārāk ātri pārvietojās uz savu joslu, bet tomēr ja viņam bija vēlme braukt taisni, nevis lejā, tad toerētiski viss ir pēc noteikumiem. Pie pashas izejas ja velosipēdists pārvietotos uz to joslu kur viņš tagad ir  tas būtu DAUDZ reizes bīstamāk nekā tad kad viņš brīvā brīdī , mazliet ātrāk, pārvietojas uz vajadzīgo joslu. Un vispār tas ir normāli braukt pa ceļu ar telefonu rokā? Atklāti sakot tu esi vienīgais kas te pārkāp CSN...

5 5 atbildēt

Besī ārā šitie LV dirsēji, kas neko vairāk kā savu kūts priekšu nav redzējuši. Tas ir pilnīgi normāli, ka čalis tur brauc. varbūt varēja vurēties tuvāk līnijai - tas vienīgais. Nupat nodzīvoju gadu Šveices galvaspilsētā. Tur arī pilsēta nebija projektēta priekš velo infrastruktūras. Nu un ko Šveicieši izdarīja - savilka pa visu pilsētu velolīnijas - līdzīgi, kā tas pie mums ir izdarīts uz Elizabetes un Lāčplēša ielām. Un kas vēl jo vairāk. Dažviet tās līnijas ir arī pievilktas va vidu ceļam. Respektīvi sanāk, ka 2 joslās pa labi un 2 pa kreisi no tevis auto brauc. Un protams - viena no autojoslām ir sašaurināta dēļ velojoslas. Bet visi ir laimīgi un respektē citus satiksmes dalībniekus. Tur neviens tev nepīpinās, ja gribi pa pilsētas ielām ar velo pārkārtoties uz citu joslu. Sākumā gan pašam bija diezgan bailīgi tādā satiksmē braukt, bet, kad var redzēt, ka tevi respektē, tad viss aizgāja emotion  LV man bail pat pa uzkrāsotajām joslām braukāt, jo šeit visiem POH. Iesēžās visādi pediņi automobīļos un domā, ka pasaules nabas ir.  p.s. No saviem novērojumiem gan arī varu secināt, ka LV līniju krāsotāji arī diezgan lielu lažu nolaida. Nav jau problēma, ka tajās 2 ielās uzvilka līnijas. Problēma ir tajā, ka tās velojoslas varēja būt šaurākas  kā arī līnijas varēja būt pārtrauktās.  

3 7 atbildēt

Viņa braukšanas kultūra tik pat augstā līmenī, cik tava runāšana emotion

0 5 atbildēt