local-stats-pixel fb-conv-api

Vintage Circus3

Cirks ir mākslas veids, kurā piedalās dažādi cirka mākslinieki (kā klauni, žonglieri, dzīvnieku dresētāji, akrobāti, iluzionisti, mūziķi, virves staigātāji uc.) un izpilda dažādus pasākumus, lai izklaidētu publiku.

Cirks kā mākslas veids ir pazīstams jau sen, taču, tas nebija tāds kā mēs to pazīstam tagad. Tās bija tikai vienkāršas kustības un triki kā kūleņošana un akrobātika.

Senajā Romā tās bija iestudētas izrādes ar zirgiem- jāšana, cīņas, ratu skriešanās uc. Romas cirks, iespējams, ir balstīts uz senajiem Grieķiem ar kaujas ratu sacīkstēm un dzīvniekiem kā galvenajiem objektiem.

Cirks izrādes parasti notiek 13m (diametrā) lielā aplī. Šos izmērus pieņēma anglis Fhilip Astley, lai varētu veikt trikus ar zirgiem.

Cirks, kādu mēs to pazīstam musdienās, populārs kļuva tieši 18. gs., kad F. Astley uzstājās ar savu pirmo cirka izrādi, 9. janvārī, 1768. gadā un 1780. gadā viņs savām izrādēm uzbūvēja speciālu amfiteātri.

Taču, F. Astley savas izrādes nekad nesauca par cirku. Nosaukumu izdomāja Charles Dibdin, kurš sadarbojās ar F. Astley konkurentu Charles Hudges. 1782. gada 4. novembrī abi atvēra cirku 'Royal Circus' netālu no F. Astley amfiteātra, Londonā.

« 1  2  3 »
32 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Jā.. Nežēlīgi, bet agrākos laikos cirkū nonāca dažādi "frīki", ciklvēki ar fziskām kaitēm, slimībām... Sabiedrība viņus nepieņēma, tača labprāt gāja skatīties uz viņiem cirkū.. Bieži vien viņi nemaz paši neapzinājās, kādā situācijā nonākuši...

4 0 atbildēt

5.tā bilde man viss  labāk patīk :) 

bet visas pārējas arī super !  dikti patik :) emotion

1 0 atbildēt