local-stats-pixel fb-conv-api

Radiācija kā prece12

113 1

Pēc radioaktivitātes atklāšanas pasaules tirgū parādījās daudz jaunu preču ar "maģiskām" īpašībām. Radioaktīvais elements rādijs tika pievienots dažnedažādām ikdienā lietojamām precēm. Bija tādas preces kā saldējums ar rādiju, tēja ar rādiju, rādiju saturoša lūpu pomāde un zobu pasta, matu kopšanas līdzekļi ar rādiju, vannas sāls ar rādiju, rādiju saturoši tumsā spīdoši apģērbi...

Protams šodienas ļaudīm nav ne mazākās ilūzijas par to, cik kaitīgs ir radioaktīvais starojums un kāda ir ietekme uz veselību, ja nākas dzīvot vidē ar radioaktīvo piesārņojumu, bet mūsu vecvecvecāki, dzīvojot bez zināšanām par radiācijas kaitīgumu, piedēvēja radioaktīvajam starojumam dziednieciskas un organisma atjaunojošas īpašības.

113 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Paldies! Prieks censties, ja ir kas novērtē.  emotion

8 0 atbildēt

Interesanti bija palasīt :) +

4 0 atbildēt

Nu ne gluži, jo rādiju agrāk izmantoja staru terapijā ne ķīmijterapijā. Rādijs ir neskaitāmas reizes (vikipēdijā rakstīts, ka miljons reižu, bet ne vienmēr viss ir precīzi aprakstīts tai vikipēdijā) radioaktīvāks par urānu. Sastopams rādijs pamatā ir urāna rūdā, tāpēc rādija ieguve ir ļoti dārga. Mūsdienās ir biežāk sākuši pielietot kobalta un cēzija radioaktīvos izotopus. Tā sanāk lētāk un efektu panāk to pašu. Piecpadsmit gadus atpakaļ manai vecaimammai veica apstarošanas terapiju vēzim. Runāja, ka esot ar rādiju starota. Nu kas to lai zin - varbūt arī... ;)

4 0 atbildēt

sava daļa taisnības te ir-rādijs ir lietojams ļaundabīgo audzēju iznīcināšanai...tā saucamā ķīmijtereapija

3 0 atbildēt

Ar radiāciju, reāli, var iznīcināt visas kaites, bet kas par daudz, ta spar skādi.

3 0 atbildēt

Ta ka dzivot ir neveseligi, radiacija tevi novaks un tu busi izarstets!

2 0 atbildēt

Apēd šokolādi, uzpīpē rādija cīgu, izpucē zobus ar rādija saturošu zobupastu, no rīta piecelies un spogulī ieraugi, ka spalvaina aste velkas līdz ibiem

2 0 atbildēt

tā tipa var iegūt superspējas? emotion

2 0 atbildēt

Protams šodienas ļaudīm nav ne mazākās ilūzijas par to, cik kaitīgs ir radioaktīvais starojums un kāda ir ietekme uz veselību,--- nu te ir ieviesusies vismaz viena kļūda. zinam, un kā vēl zinam. un pat pārspīlējam.

0 0 atbildēt

Taa jau vish ir

Zinaatne kko izgudro prieksh veseliibas un peec paaris gadiem izradaas ka tas ir lloti kaidiigs kkermenim

Tapee es turos pie vecaam un pieraadiitaam lietaam kaa zaaliite...dziedee gariigi un fiziski aye

0 0 atbildēt

žēl, ka šādi raksti dabuj vien 100 plusus, bet tizli pa 5 min pārtulkoti komiksi citreiz pat 1000 plusu dabuj...

0 0 atbildēt

O, par mani arī runā :D

0 0 atbildēt