local-stats-pixel fb-conv-api

Nāvessoda izpilde zilonim9

68 3

Nāvessoda izpilde
Drūms 1903. gada 4. janvāra rīts Ņujorkas pussalā Koniailendā. Vēl nepabeigtā Lunaparka vietā apmēram 1500 cilvēku liels pūlis sapulcējies uz stipri apšaubāmu izpriecu – cirka ziloņa sodīšanu ar moderno nāves sodu: elektrisko strāvu.
Ap pusdiviem dienā vairāki Lunaparka darbinieki atved Topsiju, sešas tonnas smagu un ap trīs metrus augstu Indijas zilonieni. Viņu pieved ešafotam, un strādnieki „Edisona kompānijas” zinošā pārstāvja vadībā piestiprina elektrodus zilonim, kura kājas ir ķēžu važās un ar varu apvilktās koka sandalēs. Lai atvieglotu Topsijas pēdējo mirkli, tai pirms tam ir iebaroti burkāni ar 460 g nāvējošā ciankālija.
Plkst. 14.45 tiek palaista strāva – 6600 voltu spēcīga maiņstrāva kā zibens iztriecas caur lielo dzīvnieku. „Lielais zvērs nomira bez kādas taurēšanas vai vaida,” pēc tam ziņoja avīzes. „Tas viss notika nieka 10 sekundēs. Nebija ne kādas skaņas, ne sāpju kustības.” Nabaga Topsija momentā nogāzās uz sāniem un bija pagalam.
Ņujorkas vēsturē šis akts palicis kā šausmīgs un kaunpilns notikums.

68 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Labākais jautājums ir Ko ta tas zilonis bija nodarījis?

14 0 atbildēt

huļi?

8 0 atbildēt

no kļūdām? kur tad bija tā kļūda, ka tik pretīgi cilvēks varēja izrīkoties ar nabaga ziloni? ko tas zilonis tiem idiotiem bija nodarījis? pašus tos cilvēkus šādi vajadzēja nogalināt, ar indi un strāvu.

3 0 atbildēt

Viens jautājums, KĀPĒCC! emotion

2 0 atbildēt

žēl tik un tā :(

1 0 atbildēt

dafuck dude?! emotion

1 0 atbildēt

Cilvēki spēj būt nežēligi emotion

0 0 atbildēt