local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijā top jauna bezatlikumu tehnoloģija21

352 19

Biodegvielas blakusproduktus pārvērš noderīgās vielās

352 19 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Tu mani pazaudēji pie vārda Ķīmija.  emotion

15 0 atbildēt

emotion 

12 0 atbildēt

Vispār jau vairāk kā 90% visu rakstu ir brutāls copy-paste, un šitāds raksts, lai arī kopēts, pārrakstīts no kaut kurienes vai vienkārši savie vārdiem atstāstīts jaunums, ir miljons reižu labāks un noderīgāks, par visādiem komiksiem u.c. pārkopējumiem.

Liels paldies šī raksta autoram, par šādu rakstu. Milzīgs pluss no manis.

10 0 atbildēt

 Latvijā ir daudz gudru galvu, bet neviens neko neinvestē, jo tukši maciņi ... ! 

5 0 atbildēt

"Katalizators ir viela, kas paātrina vai palēnina kādu ķīmisko reakciju, bet pati šajā reakcijā ķīmiski nemainās."

Palēlina - inhibitors. Reakcijas gaitā tie mainās, bet tie tiek reproducēti (katalizatora daudzums reakcijas beigās un sākumā praktiski ir identisks). To arī raksturo katalizatora atgūšanas pakāpe.

2 0 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt

es ar pie šī projekta esmu pielicis savu, kautvai mazu artaviņu emotion

1 0 atbildēt
Ko tik viņi neizgudro un neuztaisa...
0 0 atbildēt

Izklausās pēc profesores Čornajas. Viņa neko jaunu šajā nozarē neatklāja, tikai savāca čupu publikācijas un pēc avotos minētajiem piemēriem izsecināja, kurš ir pašreiz ektīvākais paņēmiens. Bet to, ka reālais lietderīgums pazūd dārga metāla katalizatora cenā un ir piemērots tikai mega pārstrādes kompānijām ar masu ražošanu - to viņa nespēj saprast.

Latvijā aktuālāk būtu veikt pētījumus ar vietējām izejvielām un tam būtu nozīme valsts attīstībā, bet to, redz, mūsu debīlās augstkolas negrib, jo jātaisa milzum daudz eksperimenti un pieejamās publikācijas par minerālu un mālu katalizatoriem ir gaužām maz.

Atbildot uz Protožē komentāru - nevis visiem tukši maciņi, bet neviens negrib investēt naudu bedrē. Un ar "bedri" šeit tiek domāta mūsu standarta birokrātija. RTU gadījumā jebkurā projektā ieskaitītie līdzekļi - 50% tiek nocirsti un ieskaitīti RTU kopējā katlā. No pārējiem 50% sīkas summas (aptuveni 70lati/mēnesī) aiziet studentiņu maciņos, kuri vāc publikācijas. Nedaudz lielākas summas (aptuveni 600 lati mēnesī) tiek tiem, kuri kaut ko eksperimentē, raksta un apkopo. Lielākās summas (aptuveni 1000 un vairāk/mēnesī) tiek tuvākajiem padotajiem (nav sevišķi svarīgi - kaut ko dara vai nē, galvenais, ka radinieks vai tuvais draugs projekta vadītājam). Atlikusī nauda nonāk projektu vaditāju un katedras/institūta vadītāja vai direktora rokās par 0 komats slodzēm, atlikums (virs 25% no projekta summas) ieskaitās šīs katedras/institūta katlā (kaut kādu iekārtu vai štrumentu iegādei nākotnē).

Un te paceļās jautājums - vai Tu rīkotu konkursu uz projektu par savu vienu latu, ja apzinātos, ka tev tiks iesniegts rezultāts reāli par 25 santīmiem???

0 0 atbildēt

RTU zintnieki riskē atrauties no naftas magnātiem, mēģinot traumēt viņu biznesu.

0 0 atbildēt

bezatlikums tagad ir modē, jā.

0 0 atbildēt

Tas būtu tā kā labi. Bet vai nebūtu vēl labāk pielikt pūles, lai, parstrādājot degvielu no blakusproduktiem, iegūtu to pašu degvielu. Zinātnieki, salasieties jel reiz bariņā pie pāris alus kastēm un radiet ko noderīgu.. Lūdzu!

0 0 atbildēt

Smieklīgi - glicerīns kaitīgs atkritums. Drīzāk te problēma ir tāda, ka tas tiek saražots tik daudz, ka nezin kur likt... bet vai kaitīgs...

0 0 atbildēt

emotion Izzinošs raksts :)

0 0 atbildēt
ienīstu ķimiju emotion
0 2 atbildēt

mizīgs mīnuss, un tu pati zini kapēc. Piedod par to, bet es dodu priekšroku tadiem rakstiem kuri nav ņemti no Ilustrētās zinātnes, jo tas tehniski ir EASY AS SHIT.emotion

7 46 atbildēt