local-stats-pixel fb-conv-api

Katastrofas Latvijā19

268 0

Šeit ir apkopotas dažas Latvijas lielākās nelaimes pēdējā gadsimta laikā! Nav iekļauta vēl nesenā Zolitūdes taģēdija, jo raksts ir par iepriekšējo gadsimtu nelaimēm, par kurām daudzi nezina un tikai pēc šī raksta uzzinās!

268 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://draugiem.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

No šīm zināju tikai par vienu...

Labs raksts emotion

14 0 atbildēt

  emotion      Varbūt, ka laiks iemācīties lasīt? "Nav iekļauta vēl nesenā Zolitūdes taģēdija, jo raksts ir par iepriekšējo gadsimtu nelaimēm, par kurām daudzi nezina un tikai pēc šī raksta uzzinās!"

 

9 0 atbildēt

aprakstā minēju, ka raksts ir par pagājušo gadsimtu , tātad no 1900. g. - 2000. g. !

5 0 atbildēt

zināju par vairākiem...vislabāk par Talsiem, pašam 2 radinieki tai tornī bija, abi izdzīvoja...

4 0 atbildēt

Es pat nebiju aizdomājusies, ka mūsu pašu Latvijā var atgadīties kaut kas šāds, tik daudz nevainīgu cilvēku aizgāja bojā. Žēl.

4 0 atbildēt

Dienā, kad sagāzās Ķeguma tilts, mēs ar senčiem no rīta braucām pāri tiltam uz Rīgu. Braucot atpakaļ, Ķeguma tilts bija slēgts,un mēs smējāmies, ka HES sagāzies, un dabūjām braukt apkārt caur Aizkraukli. Naktī no mežinieku baļļuka Jaunjelgavā pārbrauca tēvocis un pateica, ka apmēram tā arī ir- no turienes jau naktī uz sapulci tika aizsaukta rajona vadība, kura arī piedalījās tusiņā. 

3 0 atbildēt

Ļoti kvalitatīvs raksts. Īsi, konkrēti, saprotami. emotion

3 0 atbildēt
Tiešām ļoti labs raksts! Izglītojos un tajā pašā laikā nedaudz biju šokēta, jo īsti nebiju dzirdējusipar ko tadu.
3 0 atbildēt

Par lidmašīnas АН 24 katastrofu: Tā ir PSRS oficiālā vesija, kurai gan ar realitāti ir nesaskaņas. Šīm lidmašīnam nekad nav novērota pēkšņa dzinēju atslēgšanās. Liepājas katastrofa nebija pirmā, nedz arī pēdējā un nekad, vismaz pēc man zināmās informācijas, katastrofas iemesls nav bijis saistīts ar dzinējiem. Liepājas gadījumā bija sarežģīti meteoapstākļi - snegputenis ar redzamību ~ 100/10 (apmēram 100  metri horizontāli un 10 metri vertikāli) un pēc neoficiālas informācijas "gļukoja" pievada radiobākas (прводные радиомаяки). Protams PSRS visos gadījumos, kad vien tas bija iespējams, norakstīja vainu uz mirušajiem apkalpes locekļiem. Šī lidmašīna ekspluatācijā tajā laikā bija nesen, taču norakstīt vainu uz apkalpes pieredzes trūkumu arī, manuprāt, ir pārspīlēti, jo pie jaunām lidmašīnām tajā laikā tika tikai vislabākās apkalpes. Savā laikā gāja runas, ka patiesībā Liepājas lidostas dispečeris nebija brīdinājis apkalpi par gļukiem ar radiobākām un pie tam apkalpei noziņojis nepatiesu meteoinformāciju (tajā laikā sēdināt šo lidmašīnu tādos meteoapstākļos bija aizliegts) 

2 0 atbildēt

par 3. mamma stāstīja. viņa, kad maza vel bijusi, dzīvoja netālu no bērzu kapiem. kā nu tur sanācis, bet no pilsētas, bērniem, taisnākais ceļš bija pār pļavu, kas ir blakus Lielupei, pretīm pilij. nu tur no tās mājas visus gružus gāzuši ārā, stāstīja, ka cilvēku kājas ar visām čībām un zābakiem tur varēja redzēt. Pašu sprādzienu varēja dzirdēt pāri visai pilsētai, itkā tas esot noticis kaut kur blakus.

1 0 atbildēt

Par dažam katastrofām bija dzirdēts baumu līmeni.Padomju laikos par sliktām lietam nerakstīja .

1 0 atbildēt

7. Tiešām? 1997 un vel projām melns ar baltu fotogrāfija?

1 0 atbildēt

7.varbūt,ka apkalpi arī tiesāja,bet tā brīža Talsu ugunsdzēsēju priekšnieks dzīvo cepuri kuldams un taisot citus sūdus!

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

visvairāk kas mani uztrauc ir tas ka visas katastrofas saistās ar skaitļiem 2 un 4 pie upuriem

0 0 atbildēt

"Sprādziens daudzdzīvokļu mājā Jelgavā. Viena no nežēlīgkajām katastrofām Latvijas vēsturē notika 1969.gada 12.janvārī pl.10.55 Jelgavā , Raiņa ielā 9, kad gāzes noplūdes radītais sprādziens nogalināja 39 cilvēkus (tajā skaitā 14 bērnus), 11 tika ievainoti, no kuriem 2 nomira slimnīcā, 3 cilvēku mirstīgās atliekas pat netika atrastas, jo sprādzienā tika iznīcinātas. Katastrofas galvenais cēlonis bija speciālistu un arī sabiedrības zināšanu, pieredzes trūkums dabas gāzes lietošanas drošības lietās."

 

māja tika labi renovēta..jakārtīgi ieskaijās tad tikai varēja saprast ka ir srāgusi..tagat nosiltināja un skrāsoja ka vispār nepaeiksi ka kaut kad viņa ir sprāgusi :p

cik esu runājis pat liela daļa jelgavnieku nezin kaviņair sprāgusi....tāvien ieka ka smadzenes izskalotas :D

0 0 atbildēt

Varēji vēl pielikt klāt Padomju okupāciju.

0 0 atbildēt