local-stats-pixel fb-conv-api

Interesanti fakti par Krieviju, ko noteikti nezināji.44

475 3

Šeit būs aprakstīti patiesi, bet smieklīgi fakti par mūsu kaimiņos esošo Ūberdzeržavu.

Es jau nesen izveidoju testu par to, kurā pārbaudīju cilvēku zināšanas.

https://spoki.tvnet.lv/testi/Cik-liels-vatniks-tu-esi/880739

Bet testa rezultāti mani negatīvi pārsteidza, tāpēc nolēmu izveidot rakstu.

Brīdinājums!

Cilvēkiem ,kuriem galvā vate, kolorādo vaboles vai bites, labāk nelasīt, jo tas var radīt neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus.

475 3 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Nu bet tā ir.

Patīk tev ASV, vai nepatīk, bet tā IR varenāka. Grib - sabumbot Irāku, sabumbo. Bet Krievi mīž biksēs un taisnojas - "te ne mēs, te zaļie cilvēciņi.. ". Tāpēc arī taisnojas, ka zin, ka dabūs pa dirsu. Un dabū. Paskaties, kas notiek Skripaļu lietā. Komēdija.

Žēl, ka ir cilvēki, kas to neredz, klausās TV diktorus un tic. 

Nu tad tici tālāk. 

14 0 atbildēt
Kad tā tauta pamodīsies tad pohas viņiem būs smagas.
11 0 atbildēt

Nu tur nekā nevar padarīt, ir tā ASV bagātāka. Kaut vai students vasaras brīvdienās Wallmart veikalā strādājot par grušiku pelna $7,50 stundā. Un neviens jau Krievijai nepārmestu, bet viņa pati sevi pozicionē kā suprlielvaru, bet no lielvaras viņai ir tikai kodolieroči un iedzīvotāju skaits, tāpat kā Pakistānai, ja kas.

10 0 atbildēt
Es domāju tu varētu mazāk taisīt rakstus par krieviju, bet izmantot savus talantus informācijas apkopošānā par latviju un analizēt kā var uzlabot situāciju latvijā. Bet tā vietā tu tērē laiku lai pastāstītu mums cik sūdīgi ir krievijā. Visiem pohu* kā ir krievijā
8 0 atbildēt
Un ko tu mēģini ar šo panākt?
5 0 atbildēt
Tev ar derētu Rīga - maskava vienā a virzienā tad redzētu, kādā tur laimes zeme. Tur nav kā stāsta krievu televīzijā.
3 0 atbildēt

mudaku zeme, izniekots placis, kur kjina varetu plaukt un zelt.

3 0 atbildēt

Heh  emotion 

2 0 atbildēt

beidz liet ūdeni emotion 

3 1 atbildēt
Super!
2 0 atbildēt
Iekšzemes kopprodukts jeb IKP, nevis NKP
2 0 atbildēt
Vwrwhi
2 0 atbildēt
Un vareji ielikt informācijas avotus.
2 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Ļoti labs raksts! emotion

1 0 atbildēt

Tavu komentāru domu gājiens ir visai haotisks, bet mēģināju saprast galveno domu katrai rindkopai un atbildēt uz to.

a) Lai iznīcinātu pilsētu nav nepieciešama tāda bumba, kuras trieciena viļņa laukums sakrīt ar pilsētas teritorijas laukumu. Lielām pilsētām pietiek ar 500kt bumbu, kas noslauka lielāko daļu pilsētas, aizsvilina vēl lielu daļu pārējās pilsētas un gaisa trieciens rada vēl papildus postījumus attālākām teritorijām. Es ceru, tu NUKEMAP simulatorā ieslēdz "airburst" opciju emotion Ņujorkas gadījumā no vienas šādas bumbas ir 1.3 miljoni mirušo un 2.5 miljoni ievainoto, no kuriem vēl viena daļa ātro mirs, jo tādam apjomam nodrošināt momentālu medicīnisko palīdzību tāda posta apstākļos nebūs iespējams.

b) Nezinu, kur tu izrāvi, ka "Tu raksti - ka Francija ir puse ASV". Es rakstu, ka Francija ir aptuveni Teksasas platībā, bet mani aprēķini, pieņemot, ka vidējā kodollādiņa jauda ir 500kt, rāda, ka var noslaucīt pusi ASV teritorijas, kas ir 1/4 daļa Krievijas teritorijas vai 1% no planētas sauzemes teritorijas. Salīdzinājums ar konkrētas valsts teritoriju ir domāts kā uzskates līdzeklis nevis stratēģisks mērķis ko tādu realizēt, to būtu gan jāsaprot emotion

c) Nedomāju vis, ka kodollādiņi tiks lietoti tikai militāriem mērķiem. Kodolieroči ir dārgi ieroči, par to mēs tā kā esam vienisprātis, bet to izlietojums, vidrīzāk, atkarīgs no stratēģijas, kas balstās uz neskaitāmiem aprēķiniem un dažādiem kara modeļiem. Domāju, ka sīkāk neviens no mums nav kompetents spriest, bet esmu pārliecināts, ka bumbos gan lielās pilsētas, gan svarīgākos militāros objektus. Alūksnes "karabāze" vai Šauļu lidlauks diez vai būs to sarakstā emotion Bet Maskava būs pirmajās rindās.  Ir taču zināms, tad ballistiskās raķetes jau ir notēmētas pa mērķiem. Šeit iesaku padomāt, kāpēc pastāv radiolokācijas stacijas, kas spēj noteikt raķetes startu otrā pasaules malā.

d) Starpkontinentālo raķešu nesti kodolieroči nav un nebūs vienīgie, ko lietos totāla atomkara gadījumā. Ir daudz citu veidu kā nogādāt kodollādiņu mērķī - tuvāka darbības radiusa raķetes, spārnotās raķetes (kuras vispār ir pagrūti iznīcināt), bumbvedēji, zemūdenes. Pēdējo īpaši gribu izcelt kā visai draudīgu. Notriekt, varbūt, izdosies vien mazu proncetu. Notriekt raķeti, kas pārvietojas ar kā minimums otro kosmisko ātrumu ir tā pat kā notriekt izšautu lodi ar citu izšautu lodi.

e) Totāla atomkara gadījumā citas lievaras diez nu vai paliks malā un taisni tās var nospēlēt būtisku lomu. NATO karam pret Krieviju un Ķīnu (un varbūt vēl kādu Āzijas lielvaru) es nedotu garantētu uzvaru. Es teiktu, ka šāda kara gadījumā ar visām no tā izrietošajām sekām mirtu 90% planētas iedzīvotāju. Daļa uzreiz, parējie neilgi pēc tam. Jau šobrīd 50% planētas iedzīvotāju dzīvo visai nelielā Dienvidaustrumāzijas apgabalā. Tas, ka uz Latvijas nenometīs nevienu kodollādiņu absolūti nenozīmē, ka mēs te baudīsim pavasari. Posts būs dažādos aspektos - gan ekonomikas pilnīgs sabrukums un līdz ar to visa kā totāls trūkums, gan globālais piesārņojums, gan masīvs Krievijas iebrukums.

f) Nav aboslūti nepieciešams kodolieročus testēt pilsētās. Fizikas students var viegli izrēķinat, cik un kādas ēkas kādos attālumos sagrūs. Epicentrā ne vien ēkas sagrūst, bet tiek izkausētas. Vai tad aizmirsies jau, ko divas sūda lidmašīnas izdarīja diviem debesskrāpjiem ASV?

g) ASV nav aktīvu 20 bāzes kuģu, bet vien 11. Jo lielāks kuģis, jo lielāks mērķis, tāpēc kara flotē jau kādu laiku aktīvi pāriet uz nelielajiem, bet veiklajiem iznīcinātājiem. Par to, ka bāzes kuģi tiek visai labi apsargāti, par to nav nekādu šaubu, bet Krievijai nebūtu liela problēma tikt ar tiem galā savas piekrastes tuvumā. Bāzes kuģi totāla atomkara gadījumā diez vai spēlēs galveno lomu. Es liktu uz raķetēm, zemūdenēm un bumbvedējiem.

h) Arguments par radiniekiem ārzemēs atgādina bērnudārza līmeni domāšanā. Paplašinot šo domu -  arguments, ka krieviem ir daudz vajadzību rietumu pasaulē, drīzāk būs iemesls nesākt nekādu karu vispār, bet es nedomāju, ka daži biezie ar Putinu priekšgalā būs noteicēji par tik apjomīga kara sākšanu. Uzmaukt uz Lielbritānijas atombumbu, lai atturētu to iesaistīties karā ir vēl bērnišķīgāks uzskats. Tāds gadījums ne vien neatturēts Lielbritāniju, bet liks Lielbritānijai atbildēt ar saviem pārsimts kodolieročiem, kurus tā gana labi var nogādāt mērķos Krievijā.

Es nezinu, cik tev gadu, bet redzu, ka ne pārāk nopietni esi par šiem jautājumiem domājis.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Krievija ir vienpiletas valsts. Bet tāda pati ir latvijā. 40 procenti no latvijas iedzīvotājiem dzivo rīgā
0 0 atbildēt

palasīju komentārus emotion  Lets fight emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  uzspēlējam kuģīšus emotion 

0 0 atbildēt