local-stats-pixel fb-conv-api

Huans T. Trips: lidmašīna-restorāns1

35 2

Huans T. Trips agrāk bija Pan Am flotes labākā lidmašīna. Šī lidmašīna tika uzbūvēta 1969. gadā, kā pasaulē pirmā gigantiskā komerciālā lidmašīna. Tagad šī noplukusī lidmašīna atrodas Korejas galvaspilsētā Seulā un ir pārveidota par restorānu.

Pirmsākumi.

Lidmašīnas nosaukums ir par godu vienam no auronotikas pionieriem, kurš arī izveidoja Pan American Airlines kompāniju, kura 30-tajos un 40-tajos gados bija pasaulē lielākā kompānija savā nozarē. Tomēr pēc Tripa nāves 1975. gadā Pan Am kompānijai sākās visai slikti laiki. 1991. gadā kompānija paziņoja par bankrotu, ASV valdība atteicās firmu glābt. Rezultāts bija visai loģisks: kompānija bankrotēja un visas lidmašīnas tika pārdotas. Huans T. Trips pēc pārdošanas veica dažus lidojumus dažādu lidsabiedrību paspārnē, līdz 1999. gadā tā veica savu pēdējo lidojumu.

Veiksmīgais pirkums. Vai tiešām?

2001. gadā šo lidmašīnu iegādājās kāds korejiešu pāris, pārveda ar kuģiem to uz Seulu un no izveidoja augstas klases restorānu. Protams, šīs lidmašīnas iekšpuse tika krasi izmainīta, pārveidota vairāk Āzijas stila prasībām. Vien pāris gadus pēc restorāna atvēršanas tas bankrotēja, atstājot pāri dzīvojam nabadzībā. Tagad pāris dzīvo zem lidmašīnas.

35 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

5. Pirmās klases galdiņš.

0 0 atbildēt