local-stats-pixel fb-conv-api

Galerija: Tāda bija Padomju Savienība33

215 6

Mūsdienās var atrast daudz un dažādas liecības par dzīvi Padomju Savienībā. Kādu laiku atpakaļ sociālajā tīklā «Facebook» tika publicēta galerija ar fotogrāfijām no Padomju Savienības laikiem. Šajās fotogrāfijas ir redzamas garās rindas, cilvēki, veikali un daudz kas cits.

«Facebook» lapas «Lennartnerism» īpašnieks vai censonis šīs fotogrāfijas ir atradis kādā cienījamā Krievijas vēstures portālā. Viņš apgalvo, ka šīs fotogrāfijas nav pārspīlējums, jo tāda bija dzīve PSRS.

«Raksturojot dzīves līmeni Padomju impērijā, britu vēsturnieks Tonijs Džads (Tony Judt, 1948-2010) rakstīja, ka «1979. gadā pircējam Vašingtonas apgabalā būtu jāstrādā 12,5 stundas, lai varētu iegādāties vispārējo «grozu» ar pamata pārtiku (desas, piens, olas, kartupeļi, tēja, alus un tā tālāk). Tāds pats grozs «maksātu» 21,4 darba stundas Londonā, bet Maskavā 42,3 – par spīti augstajai subsīdiju pakāpei». Protams, jāatceras, ka Padomijas cilvēkiem šīm darba stundām vēl bija jāpieskaita stundas, kas tika pavadītas, meklējot šos produktus, stāvot rindās. Ekonomiski PSRS varēja raksturot kā tipisku petrokrātiju – tā balstīja savu neefektīvo ekonomiku, pārdodot naftu, gāzi un citus dabas resursus. Tas beigās to padarīja pilnībā atkarīgu no šo resursu cenām pasaules tirgos. 80. gados, kad naftas cena burtiski nogāzās, situācija kļuva pavisam kritiska,» rakstīts galerijas ievadā.

Apskati foto!

« 1  2  3 »
215 6 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000