local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par KAĶĪŠIEM!15

Skrienot kaķis var veikt paātrinājumus sasniedzot gandrīz 50 km/h.

Kaķiem svīst tikai ķepu spilventiņi.

Kaķi spēj radīt apmēram 100 dažādas skaņas. Salīdzinājumam – suņi tikai 10.

Visi kaķi krītot rīkojas vienādi – no sākuma tiek nolīdzsvarota galva, tad mugura, tad kājas un visbeidzot mugura tiek izliekta, lai padarītu piezemēšanos mīkstāku.

Ja jums blakus esošajam kaķim dreb aste, tā ir vislielākā kaķa mīlestības zīme. Kad aste sāk nolaisties, tad mierīgi var doties prom, viņš neapvainosies.

Kaķa auss jūtīgums ir trīs reizes lielāks nekā cilvēkam. Tāpēc, ja mēs kaut ko klausāmies skaļi un istabā ir kaķis, būtu vēlams tam dot iespēju aiziet uz klusāku vietu.

Kaķi spēj sadzirdēt skaņas 50 – 60 kHz frekvenču diapazonā. Suņiem šis diapazons svārstās ap 40 kHz, cilvēkiem – ap 20kHz.

Kaķim dreb apakšžoklis un klab zobi (izdodot tikai viņiem raksturīgu skaņu) tikai tad, ja viņuprāt medījums nav aizsniedzams.

Kaķi ir kautrīgi un tīrīgi – tualetei ir jāatrodas pēc iespējas norobežotākā vietā, lai tā nekautrētos, kā arī pēc iespējas tālāk no ēdiena, jo tiem nepatīk taisīt šmuci tuvu ēšanai paredzētajai vietai.

Ja kaķa ūsas ir virzītas uz priekšu, tas ir ar kaut ko dikti saintriģēts. Vai arī vēlas nobaidīt pretinieku kautiņa gadījumā. Ja ūsas ir pieglaustas, tad kaķis ir izbijies un izvairās no pieskārieniem.

Kaķa nervozitāti nodod ausis – tās minimāli raustās, neskatoties uz to, ka kaķis pats mierīgi sēž un vēro. Ja šādās stāvoklī kaķi kacina, tad tas sāks šņākt un sist ar ķepu.

Uzbrukuma laikā kaķi pieglauž ausis. Tas ir tāpēc, lai tās pasargātu no pretinieka zobiem un nagiem. Ja kaķis uzbrūk pats, tad ausis tiek nolaistas horizontālā stāvoklī uz sāniem, izveidojot trijstūrus.

Kaķu kautiņi ir īsi, bet nikni. Galvenais to ierocis ir zobi.

Kad mēs glāstām kaķi, mums samazinās sirdspukstu biežums. Kaķu īpašniekiem, kuriem piemīt kāda no sirds kaitēm, daļā gadījumu ir iespēja nodzīvot ilgāk nekā bez šiem kustoņiem. Tieši tas pats attiecas uz suņiem, lai arī mazākā mērā.

Kaķa medību iemesls ir nogalināt, nevis paēst vai pabarot kādu.

Vienīgais dzīvnieks, kurš nav pieminēts Bībelē, ir kaķis.

164 3 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://GOOGLE
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Beidzot kāds mani izglīto par kaķīšiem.

14 0 atbildēt

Kaķīši ir mīļuļi........:*

5 0 atbildēt

1. bilde .. :))

4 0 atbildēt

I DIDNT KNOW THAT ABOUT KITEHS!!!!!

5 1 atbildēt

Man ar ir raksts par kakiem taws tikpat labs kaa maneejais lieku plusus plz apskati manejo

3 0 atbildēt

1 fakts trūkst: Kaķi ir paši foršākie!!!

4 2 atbildēt

es zināju, zināju, zināju, ZINĀJU!!!, ka kaķi ir citplanētieši! pēdējais punkts to pierāda! emotion

1 0 atbildēt

Kad mēs glāstām kaķi, mums samazinās sirdspukstu biežums. Kaķu īpašniekiem, kuriem piemīt kāda no sirds kaitēm, daļā gadījumu ir iespēja nodzīvot ilgāk nekā bez šiem kustoņiem. Tieši tas pats attiecas uz suņiem, lai arī mazākā mērā.

Te kaut kur bija rakstiņš par kaķi, kurš paredzēja nāvi un devās pie topošajiem miroņiem...

1 0 atbildēt

Kaķi reālie dzīvnieciņi, par manu kadru var norēkties. :D

1 0 atbildēt

man vienai pazistamai gadijās iejaukties kaķu kautiņā un tgd viņas kājai ir 35 šuves...kaķi ir patiešām spēcīgi

1 0 atbildēt

Man tas noderēs emotion Jo tgd pašam mājās ir kaķītis emotion

1 0 atbildēt

Ja man mājās būtu popkorna aparāts varētu sēdēt uz dīvāna un 2h skatīties uz kaķi, jo manējais ir tik izdevies kadrs, ka positive emotions garantētas.! emotion

1 1 atbildēt

tualetei ir jāatrodas pēc iespējas norobežotākā vietā, lai tā nekautrētos :D:D Kopš kuriem laikiem toletes kautrējas? emotion

0 1 atbildēt

Ohh shit dievs mani nemīl

Labi ka viņš nav :D

0 3 atbildēt