local-stats-pixel fb-conv-api

Enciklopēdija Rīga(1988.g.) Sākums-vispārīgi par Rīgu10

58 2

Sveiki spoki lasītāji,sākšu rakstu sēriju par cilvēku skatu uz Rīgu, Padomju laikos.Visa informācija ņemta no Enceklopēdijas Rīga.Sākšu ar pirmo ....

Rīga ir LPSR galvaspilsēta,republikas adminstratīvais un politiskais centrs,Rīgas rajona adminstratīvais centrs,LPSR rūpniecības centrs,transporta mezgls,zinātnes un kultūras centru,lielākā pilsēta Padomju Balijas republikās.Atrodas piejūras zemienē,Daugavas krastos pie tās ietekas Rīgas līcī. 912 tk iedzīvotāji.Rīga iedalīta 6 adminstratīvos rajonos: Kirova,Ļeņina,Ļeņiņgradas,Maskavas,Oktobra un Proletāriešu rajonos.

Rīga robežojas ar Ādažu,Grkalnes,Stopiņu,Salaspils,Ķekavas,Mārupes un Babītes ciemiem,14 km no Rīgas centra -Jūrmalas pilsēta.

Kirova rajons-tagad centrs,Oktobra rajons-tagad Ziemeļu rajons,Proletāriešu-Vidzemes priekšpilsēta,Maskavas-Latgales priekšpilsēta,Ļeņina-Zemgales priekšpilsēta,Ļeņigradas-Kurzemes priekšpilsēta.

58 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

tak johambī! atdziestiet abi divi http://lv.wikipedia.org/wiki/Radisson_Blu_Hotel_Latvija emotion + bildēs der arī ieskatīties, piemēram veikalu uzrakstos... + ēkās fonā emotion

0 0 atbildēt

Mana mazā, mīļā pilsētiņa.

0 0 atbildēt

Man arī ir ši enciklopēdija. Vai visas bildes ir no šīs enciklopēdijas?

0 0 atbildēt

Bilde n3 murgo vai kā? Tas sūdainais Ļeniana piemineklis atradās uz brīvības ielas, pretī viesnīca latvija.Piemineklis sen nojaukts bet nav tādas ēkas blakus..

0 2 atbildēt