local-stats-pixel fb-conv-api

Bērni ir “dzimuši ticīgie”36

34 5

Spokos ir aktualizēušās tēmas par reliģiju , nesen spokos pat bija aptauja par ticību Dievam, skaidri bija uzskatāms , ka lielākā daļa tomēr netic. Ko par ticību saka zinātne? Ir vērts padomāt vai mūsu dabiskā ticība nav vienkārši izzudusi neticīgas sabiedrības iespaidā.

Es ticu, bet vai jūs ticat, tā vairs nav mana darīšana.es tikai vēlos vērst jūsu uzmanību šim tematam.

34 5 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Nu ar šiem pētijumiem, manuprāt, viņš neko nav pierādijis.

7 0 atbildēt

Tur, kur nav reliģijas, rodas citi kulti. Un Staļina, ļeņina un Kimu godinātājiem ir tik baisas pielūgsmes formas, kādas nav nevienā reliģijā. Es domāju, ka taisnība vien ir.

8 2 atbildēt

Daudz smieklu.

Mazs būdams, es ticēju arī, ka, ja labi kārtīgi papūlēšos, varu kļūt neredzams, teleportēties vai lidot.

6 0 atbildēt

Ir diezgan muļķīgi reliģiju saistīt ar ticību. As though, cilvēks nevar būt spirituāls un nepiederēt pie kādas reliģijas. Reliģijai ir milzīgs destruktīvs potenciāls. PERIOD. 

5 0 atbildēt

tas jau tikai parāda to, ka cilvēks jau no mazotnes meklē ticību kaut kam, kas nebūtu jāizskaidro, tādā veidā padarot dzīvi nedaudz vieglāku, bet tik pat labi taču var aizdomāties, ka cilvēkam vajag tikai ticību utt., nejau Dievu un ja cilvēks no visas sirsniņas ticētu kam citam - kaut vai sev, kādam kas viņu neapmuļķos un kam var uzticēties pilnībā, tas būtu tieši tas pats, tāds pats spēks.

Ticība kaut kam gadu gājumos ir sākta izmantot kā lieta, ar kuru cilvēkus var vadīt, kontrolēt. Bet ticu, ka ir bijis tāds Jēzus Kristus, bet viņš nebija Dieva dēls, bet gan vienkārš filozofs, kurš gribēja mainīt pasauli, lai tajā ieplūst cilvēcīgums - "Dari labu un labs nāks atpakaļ."

3 0 atbildēt

"maziem bērniem piemīt ticība augstākas būtnes esamībai" - tā gadījumā nebūtu māte, no kuras bērns ir atkarīgs, nevis dievs? 

2 0 atbildēt

es neticu dievam, jo man tas vienkārši nešķiet loģiski.

0 0 atbildēt

Dieva ceļi ir neizdibināmi!  

pluss Tev! 

0 0 atbildēt

Protams ka bērni drīzāk tic dievam nekā evolūcijai. Tajā vecumā tas neliekas nekas svarīgs un dievs ir daudz vienkāršāka atbilde par evolūciju, taču vēlāk augot cilvēki sāk izvērtēt savas izvēles. Cilvēki sāk pamanīt kļūdas un vēlāk viņi izvēlas to kam ir vairāk pierādijumi, nevis to kas ir vieglais ceļš visa izskaidrošanā. Mazi bērni vienkārši nevar "pavilkt" nopietnas zinātniskās tēmas, tas ir kā klāstīt universitātes augstākā grāda mācību vielu par cilvēka ķermeņa uzbūvi, vai vienkārši pateikt dievs tā radīja, mazais protams izvēlēsies vienkāršāko ceļu, viņš izvēlēsies to kas viņam ir "vieglāk sagremojams," un tam nav sakara ar patieso. 

0 0 atbildēt

Ja bērni skatas uz dabu, un saskata ritmus un merķtiecibu daba... viņi izaug par pagāniem. ne par Dievticīgajiem. Viņi sāk ticēt dabai. 

un lūdzu nesāciet teikt ka pagānisms tic daudziem dieviem tadēļ tur nav atšķirība.. pagānisms  tic dabai, dievi ir tikai simboli kas palidz uzrunāt dabu.

0 2 atbildēt

nu tas ir normāli, jo cilvēks vienmēr mēģina izskaidrot pasauli un izdomā kkādus sūdus (dievu). labi ka ir zinātniskā metode, kas ir vienīgais līdzeklis ar ko uzzināt patiesību.

0 3 atbildēt