local-stats-pixel fb-conv-api

Apgūsti kosmonauta prasmes ASV1

24 0

Tā kā man vairs nav 18 un savu iespēju esmu diemžēl palaidusi garām, kā arī brāļu un māsu attiecīgajā vecumā nav, tad nu cienājaties ar jaunākajām ziņām!

Arī šogad Ventspils Augsto tehnoloģiju parks rīko konkursu "Mums pieder debesis 2013" jauniešiem vecumā no 15-18 gadiem. Šāda veida konkurss nosrisinās jau 4. gadu un tā ir lieliska iespēja 1 zēnam un 1 meitenei šovasar aizceļot uz ASV un piedalīties starptautiskajā kosmosa nometnē.

Kā var piedalīties?

Nu principā pavisam elementāri! Līdz 8 maijam ( tātad vēl 2 nedēļas laika) ir jāuztaisa darbs par tēmu "Latvija un kosmoss 2050. gadā". Darba formāts - kā sirds kāro...Ja māki dziedāt- iedziedi savu himnu kosmosam, ja māki zīmēt - tad, lai top kosmisks dabasskats. Priecīgi jaunumi tiem, kas aizraujas ar video montāžu - arī Jūs varat droši izpausties...respektīvi "Brīva vieta tavai fantāzijai".

Ar iepriekšējo gadu darbiem var iepazīties www.mumspiederdebesis.lv

Kritēriji?

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, gala vārdu neteiks tikai žūrija. 50% rezultāta noteiks skatītāju balsojums vietnē Mumspiederdebesis.lv. Balsošana norisinasies no 13.-26. maijam.

Balva!

Balvā ir iespēja doties 1 puisim un 1 meitenei uz kosmosa nometni ASV vasaras vidū. Pievienoju arī video, kur redzamas iepreikšējo gadu uzvarētāju atsauksmes.

Nometnes dalībniekiem būs iespēja:

*izmēģināt dažādus astronautu apmācību trenažīerus un iekārtas;

*piedalīties zinātnisku eksperimentu simulācijās kosmosa kuģa telpās;

*iepazīt astronautu zemūdens apmācības;

*redzēt kosmosa jomai veltītas Imax 3D filmas;

*izmēģināt simulācijas pastaigu uz Mēness;

*satikt jauniešus no citām valstīm...nu un vēl visādas simulācijas un nebijušās pieredzes. Pēc nometnes esi sagatavots lēkt iekšā raķetē un šaut kosmosā. Ticu, ka nākotnē šīs zināšanas arī noderēs :D

P.s Dzirdēju, ka šī ziņa ceļo arī pa izglītības iestādēm, kur aktīvākajai skolai ir iespēja tikt pie brīvbiļetēm uz Kurzemes Democentrs


Gaidīšu no uzvarētāja suvenīrus, un novēlu visiem radošu garu un veiksmi!



24 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Tas celojums uz ASV labak patiktu neka ta visa nometne emotion

3 0 atbildēt