local-stats-pixel fb-conv-api

Antropomorfizēto zvēriņu pasaule, jeb "Sylvanian Families"1

92 0

Atpūtai, izklaidei un omas uzlabošanai nolēmu uzrakstīt par paralēlo pasauli uz mana plaukta. Tie ir antropomorfizēti zvēriņi no "Sylvanian Families" sērijas - tāds pūkains bārbiju paveids ar savām mājiņām, automobilīšiem un tematiskiem krāmiņiem. Pie mums viņi parādījās tikai pirms dažiem gadiem. Nezinu, kas tieši viņos vairāk piesaista - naivisms un mīļums, kas viņiem piemīt vai sīki niansētie izstrādājumi. Tā kā man vienmēr ir patikušas tādas lietiņas, tad uzķēros un tā nu viņi tur lēnām vairojas. Ar lepnumu varu teikt, ka visas ilustrācijas ir no manas personiskās kolekcijas.

Pie mums nav cieņā kolekcionēt rotaļlietas, bet ārzemēs ar to nodarbojas daudzi. Vidējais statistiskais laikam ir 20-30 gadīga sieviete, bet zinu arī dažus vīriešus un viena kundze gados, kas ir izbraukājusi visu pasauli vācot šos zvēriņus, veselu istabu bija pārvērtusi par silvāņu ciematu.

Tātad - "Sylvanian Families" ir utopiska meža zvēriņu nācija, klasiskas ģimenes ar Anglijas 70.gadu dzīvesstilu. Pārsvarā visās ģimenēs ir tēvs, māte, māsa, brālis un pāris zīdainīšu. Zvēriņi ir apģērbti un standartā māmiņai ir priekšautiņš.

"Sylvanian Families" radās 1985.gadā Japānā, firmā "Epoch". Par to vēl tagad liecina uzlīmes uz zvēriņu pēdas. Aptuveni tajā pat laikā šo zīmolu izplatīja arī ASV un Anglijā firma "Tomy". 90.tajos gados "Tomy" pamazām atteicās no silvāņiem, kopš tā laika ASV un Kanādā "International Playthings" ražo "Calico Critters" un Anglijā "Flair" ražo "Sylvanian Families". No šī gada janvāra, "Flair" tiesības uz šī zīmola izplatīšanu nodeva "Epoch UK". Laikam gan visvairāk darbojas tieši Japāna, kur atrodas tematiskais atrakciju parks un kādu laiku pastāvēja arī restorāns.

Uzreiz jāatzīmē, ka pie mums, diemžēl, var dabūt tikai dažus angļu ražojumus un "Easy Buy" - ļoti līdzīgas zvēriņu ģimenes bez vārdiem, ir arī dažas mēbeles un mājiņa. Cik dzirdēts, tas ir Epoch puslīdz oficiāls lētais izdevums, lai ieinteresētu pircējus. Par šo līniju gan neviena no lielajām firmām neatzīstas.

No maniem personiskajiem novērojumiem, un to atzīst arī citi kolekcionāri, ar gadiem silvāņi kļūst arvien plastmasīgāki un bērnišķīgāki, tāpēc arī daudzi ir atteikušies no kolekcionēšanas un citiem par prieku izpārdevuši savas kolekcijas. Nu jau tie vairs nav nekādi meža zvēri, ir arī suņi, kaķi, pingvīni, koalas. Mājas iekārtojumi sen vairs nav tik romantiski. Arī mani vairāk piesaista tieši vecākie izlaidumi no "Tomy" laikiem.

Sākotnēji lelles bija vairāk izstrādātas - lāči bija lielāki par citiem, kurmji, eži un bebri - mazāki. Priekšautiņus kā nākas apsēja, apģērbs sastāvēja no vairākiem gabaliem. Laika gaitā viss ir unificēts, vienkāršots. Savi plusi tam, protams, ir. Galu galā ne velti viss ebay ir pilns ar pazaudētiem priekšautiņiem un biksiņām, kas der tikai vienam lācītim.

Mani pašu ļoti sajūsmina "Tomy" laika mājiņas un mēbeles. Ja skatās veikalu piedāvājumu, tas nav tik uzrunājošs. Ražotāji ir metušies uz pārcukurotām krāsām un vienkāršošanu. Pirmās ēkas arī bija no plastmasas, taču cietākas, matētas un vienmērīgos toņos. Nezinu kāpēc, bet sākotnēji mēbeles bija tumši zaļas. Pie tā laikam ir jāpierod, bet vismaz atkrīt minējumi par ražotāju. Visjaukākās, kā jau es teicu, ir detaļas, piemēram, misiņa rokturīši, atveramie skapīši, pārtikas produktiņi un dažādi sīkumiņi, kas atdzīvina ainu.

92 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt