local-stats-pixel fb-conv-api

Aizmirstā Maču Pikču6

Mūsu senči pazina Septiņus pasaules brīnumus, kuru vidū jāmin Aleksandrijas bāka, Hēlija statuja Rodas salā – Rodas koloss – un piramīdas Nīlas krastos. Piramīdas tur stāv vēl joprojām – milzīgo apmēru dēļ tās nav skāris skarbais laikazobs, nedz dabas spēki, nedz cilvēka rokas nav spējušas tās nopostīt.


Kāpēc senie grieķi runāja par ‘’pasaules brīnumiem’’? Droši vien aiz pārliecības, ka tur satiekas mākslinieka skatījums, arhitekta iemaņas un mazliet mistika. Cilvēka rokas spēj radīt pārsteidzošus, unikālus mākslas darbus, kas tiek apbrīnoti kā sava laika avangardiskie kultūras pieminekļi, kas mēdz pārsteigt ar grandiozām dimensijām.

Šajā rakstā vēlētos jūs iepazīstināt ar vienu no daudzajiem ‘’Pasaules brīnumiem’’, kas vēl ir apskatāms vēl šodien. Šis nebūs tradicionālais raksts par ‘’7 pasaules brīnumiem’’, ko mēs esam pieraduši dzirdēt, bet gan par neatkārtojamu mūsdienu mākslu. Centīšos jūs iepazīstināt gan ar cilvēka radītajiem brīnumiem, gan mātes dabas pārsteidzošo roku.

73 3 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Tas beigās ir pikačhū?:D

4 0 atbildēt

Smuki, tikai kada veida ar ta laika "kara tehniku" vareja iekarot un iznicinat sada vieta celtu pilsetu, kas, spriezot pec visa, vareja pastavet pati par sevi, neatkarigi no arpasaules (t.i. edamais un udens bija cilvekiem). Spriezot pec bildem un rakstita, tur vareja mierigi atsist jebkadu uzbrukumu, jo, ka zinams, uz sauras, klinsu ieskautas takas parspekam nav nozimes- met kilbarziem akmenus uz galvas uz urra .

1 0 atbildēt

Nu vispār jau analoģisks raksts te bija ielikts pirms 2 dienām. Vienīgais paldies no manis personīgi par to, ka ir vairāk interesantu šīs vietas bilžu.

Pie rakstītā piebildīšu vien, ka šī pilsēta tika uzbūvēta pirms spāņu iebrukuma nevis lai slēptos tur no konkistadoriem, tiek uzskatīts, ka tā bijusi viena no Inkas rezidencēm.

0 0 atbildēt

Zaķīšu pirtiņa

0 0 atbildēt

Kuzco

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt