local-stats-pixel fb-conv-api

Afganistāna pirms kara9

87 0
« 3  4  5  6  7 »
87 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Nesaprotu kādēļ amerikāņi neliek viņiem mieru. Viņi tak nav amerikāņiem neko nodarījuši.
2 1 atbildēt

Ar Sīriju ir tā, ka īsti neviens nevar izanalizēt kuram tur īsti ir taisnība, tas vienkārši ir pilsoņu karš, kas vairāk atiecas uz pašu Sīriju. Afganistānas situācija ir citādāka, jo tā skar visu pasauli. Talibi pārņēma valsti ļoti strauji ar savu islāma izpratni, un padarīja šo valsti par milzīgu teroristu nometni. Tieši šīs bildes pierāda, ka Talibu uzskati ir pavisam citādāki, nekā Afganistānas pamatiedzīvotājiem. Protams arī Afganistānas resursi spēlē savu lomu, bet labums ir abpusējs. 

Pazīstu vairākus cilvēkus, kas nesen atgriezās no Afganistānas misijas, un cik viņi stāsta, tad Talibi pārsvarā uzbrūk vietējai afgāņu armijai, un NATO spēki nodarbojas ar mīnu meklēšanu un afgāņu armijas apmācīšanu. Par opiju gan karavīri neko daudz nezina, audzēt viņi šur tur audzē, bet kur liek īsti nav zināms. Tie kas bijuši Afganistānā padomju laikā, stāsta, ka to opiju viņi paši pīpē kā traki, jo alkoholu viņi nelieto, bet mūsdienās jau varētu būt cita situācija.

1 0 atbildēt

Piekrītu visam, izņemot tam ka ASV zaudētu Japānai karā, bez atombumbām. Japānai NEBIJA izredzes uzvarēt ASV, vienkārši nebija. Atombumbas bija veids, kā ātrāk pārtraukt karu, lai Amerikāņiem nav jāiebrūk Japānā, kura rezultātā mirtu vēl miljoniem cilvēki. ASV bija guļošs gigants, kuru japāņi pamodināja negribīgi, dēļ naftas. Amerikāņi sakāva Japānas floti, uzveica visas cīņas Japāņu Klusā Okeāna salās, un nobombardēja Japānu pašu. Pluss vēl tas, ka Japānā bija mazāk iedzivotāji, tātad arī bija mazāk karavīru. Manuprāt, vienīgais veids kā Japāna varētu uzvarēt karu... hmm, ja godīgi, nekādīgi.

1 0 atbildēt

Vēsturi mācos koledžā, un nēesmu nezinītis. Morāle bija diezgan augsta beigās, dēļ propogandas, un visām tām bildēm, kur amerikāņu karavīri paceļ ASV karogu virs Ivo Džimas kalna. Jā, klimats nebija labs, bet Jūras Kājinieki ir trenēti visiem klimatiem, un viņu uzdevums ir uzvarēt kauju. ASV bija atkodusi japāņu slepenos kodus, un tādēļ arī zināja, kad, kur un kā japāņi uzbruks. 

1 0 atbildēt