local-stats-pixel fb-conv-api

2 pasaules karš fotogrāfijās30

574 2

No 1942. gada beigām un 1945. gada sākumam sabiedroto karaspēks karoja pret Japānu, Klusā okeāna nebeidzamajos plašumos un mazo salu krastos. 1942. gada beigās Japāna strauji paplašināja savas robežas. Japāņi okupēja teritoriju sākot no Indijas, līdz Aļaskai, kā arī ieņēma salas Klusā okeāna dienvidu daļā.

Tā vietā, lai veiktu tiešu uzbrukumu Japāņu flotei, ASV izvēlējās pielietot stratēģiju, uzbrūkot no salas uz salu. Vispirms jūras kara flotes mērķis bija sagrābt un gūt kontoli pār stratēģiski svarīgajām salām, kuras atrodas ceļā uz Japānu. Taču jūrā, Japāņu zemūdenes, bumbvedēji un kamikadzes nodarīja ASV lielus zaudējumus un tādēļ īstenot plānu ''no salas uz salu'' neizdevās īstenot.

1945. gada sākumā ASV armija iebruka Iwo Jima un Okinava salās, kuras atradās apmēram 550 km attālumā no Japānas.

Abām karojošājām pusēm bija lieli zaudējumi. Vien Okinavā notikušajā karadarbībā, kura ilga 82 dienas, gāja bojā ap 100 tūkstošiem japāņu kareivju, 12 510 amerikāņu, kā arī līdz 150 tūkstošiem vietējo iedzīvotāju.

Saistībā ar šo tēmu, iesaku noskatīties filmu ‘Grave of fireflies’. Brīdinu, ka filma, kaut arī tā ir multfilma, ir diezgan depresīva un skumja.


Vēl interesanti un kvalitatīvi raksti šeit.


« 1  2  3  4  5 »
574 2 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Pirmoreiz neredzētas 2PK bildes tiešām izcili atrastas

0 0 atbildēt

es skatos šīs bildes, es apzinos, ka tas ir tiešām noticis, bet nespēju vienkārši ar prātu aptvert to. Tas liekas esam kas nereāls. Kaut nu mums nebūtu jāpiedzīvo karš. Amen.

0 0 atbildēt

50 miljoni bojā gājušo

0 0 atbildēt

labais raksts.. +

0 0 atbildēt

Raksts pa pirmo. Tiešām liek iejusties tajos laikos ar to rakstām mašīnas fontu.

0 0 atbildēt

Uuu, labs raksts. 

0 0 atbildēt

Pa ilgiem laikiem raksts kam patiešām nav kur piesieties un gribas vēl emotion

0 0 atbildēt

labs raksts! ++ emotion

1 2 atbildēt