local-stats-pixel fb-conv-api

14 pēdējā mirkļa lēmumi, kas izmainīja vēsturi12

Tavu dzīvi var mainīt jebkurš tavs lēmums. Nav jārunā par mistisko "Tauriņa efektu", lai saprastu to, ka reizēm viens mazs lēmums var mainīt visu tavu dzīvi. Un tā tas nenotiek tikai ar mums. Reizēm 1 mazs lēmums var ietekmēt ne tikai viena indivīda dzīvi, bet lielus vēsturiskos notikumus. Par 14 šādiem lēmumiem varēsi izlasīt šajā rakstā.

455 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Atvainojos, bet daļa te ir kaut kādas pasakas. Par tādu gadījumu ar Hanibalu un lavīnu neraksta ne Polībijs ne Līvijs, bet tie ir 2 vienīgie avoti par Hannibala karagājienu pret Romu. 

Un, tas, ka Rommels nebija komandpunktā D-dienas sākumā, droši vien mainīja kaut nedaudz kaujas gaitu, bet visdrīzāk ne pārāk nozīmīgi. Tas tāpēc, ka Sabiedrotajiem tomēr bija pārāk nospiedošs pārsvars (it īpaši gaisā) un tāpēc, ka tanku divīzijas varēja izmantot tikai ar tiešu Hitlera atļauju, kuru Rommelam tā pat nāktos saņemt. Pat ja viņš to ignorētu un dotu pavēli tanku divīzijām doties uz piekrastes puse nav zināms vai tā tiktu sasniegta tik ātrā laikā kā vajadzēja (Rommels uzskatīja, ka 2 dienu laikā ir jāveic pretuzbrukums un ka vēlāk būs jau par vēlu) un vai tām būtu kāds efekts, izņemot to, ka nedaudz piebremzētu Sabiedrotos.

9 0 atbildēt

kaut ko uzzināju jaunu. 

Par titānika būšanu ar binokli gan dzirdu pirmo reizi.

6 0 atbildēt

Fake news

2 0 atbildēt

varbūt, ja ZK nobumbotu, tam sekotu pilsoņu karš un tā valsts būtu brīva... drīzāk jau nebumboja tapēc, ka vienīgie resursi ir kimu pieminekļi. bet viņiem no laika gala tāda spēla, viens piedraud, otrs iedod rīsus, un abi jutas vareni.

1 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Klindons Blams. Nu gan tu dod! emotion
0 0 atbildēt

Pasakas emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

1 2 atbildēt

 emotion 

2 10 atbildēt