local-stats-pixel fb-conv-api

10 mūsdienu mīti un meli207

2596 26

Šodien aprit precīzi 2 gadi, kopš es esmu reģistrējies šajā portālā, tā kā šis ir mans jubilejas raksts. Esmu rakstījis par dažādām dīvainībām, kuras vēl šodien ir grūti izskaidrot (http://www.spoki.lv/mistika/5-noslepumi-kas-panemti-kapa/462402, http://www.spoki.lv/mistika/Aizvesturisks-sakaru-tikls/492071, un citi), bet šis raksts ir veltīts dažādām nepatiesībām, kas, par spīti mūsu zinātnes un tehnoloģiju attīstībai, izveidojušās pavisam nesen, apmuļķojot lielāko daļu cilvēku. Daži no šiem mītiem ir izplatīti neapzināti, daži speciāli, lai manipulētu ar cilvēkiem.

2596 26 207 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 207

0/2000

Ļoti labs raksts!

Pluss godam nopelnīts.

126 3 atbildēt

Kaut kā negribas ticēt, ka telefonsarunas ieraksta 18 mēnešus. Ņemsim palīgā elementāru loģiku. Latvijā ~2 miljoni iedzīvotāju, katrs runā ~10min katru dienu(tik daudz laika vajag kaut vai, lai noklausītos Bites un Viasat piedāvājumus :D)= 20000000min dienā. Nezinu cik varētu aizņemt šāda veida audio fails, bet pusmegabaits uz 1 min drošvien būs= 10000000mb dienā= 100000gb(jā, zinu, ka vienā GB ir 1024mb, bet ne jau tas šoreiz galvenais)= 100tb dienā(tgd ņemam kalkulatorus)*30dienas*18 mēneši= 54000tb/18 mēnešiem. Šaubos, ka kādam (piem. Kalvītim) pagrabā ir superdators, lai glabātu tādu datu apjomu. Ticu, ka sarunas var noklausīties un ierakstīt, taču neticu, ka katra mirstīgā sarunas, par to, kādu desu ņemt Maximā ieraksta, tas ir vnk pārāk dārgi.

P.S. Jā, dadz skaitļi, taču tie, kas gribēs izlasīs.

P.S.S. Mans subjektīvais viedoklis, labojiet, ja kaut kur kaut kas galīgi sviestaini :D

118 10 atbildēt

Sākums- cerīgs, vidus- nu tā, bet nobeigums - lielisks.

52 5 atbildēt

Nu par astroloģiju ir tā- astroloģija nav māņticība vai krāpnieku zinātne. Tas, ka ikdienas horoskopi 90% gadījumu ir pilnīgs buļļa mēsls, piekrītu. Jo astroloģijā svarīgākais ir uzzināt precīzu cilvēka dzimšanas datumu un laiku, tad astroloģija var pateikt ļoti daudz par cilvēku, par viņa raksturu utt.

51 11 atbildēt

8. Pēc tiem Vangas pareģojumiem ,tagad vajadzētu būt pasaules karamemotion

34 0 atbildēt

Paldies, tev Buda! emotion

24 0 atbildēt
Tad kad pirmo reizi dzirdēju par to Maiju kalendāru TĀ rēcu! Nu c'mon kkāds kalendārs beidzas tāpec visi mirsim? Bullshit!
22 1 atbildēt

karoči telefonu sviežu ārā :D

19 0 atbildēt

par tām smadzenēm... šjā ten Mythbusters arī šo mītu pārbaudīja.. pat cilvēks būdams miegā izmanto 25-35% no savām smadzenēm..

18 0 atbildēt
LoL par to smadzeņu darbību, nezinu, kā jūs bet es lasīju ātrāk, bet tas nenozīmē ka izmantoju vairāk procentus no smadzenēm
10 0 atbildēt

1. Mīts radās no pareģiem, kas pasaulei stāstija, ka cilvēks izmanto tikai 10% no savām smadzenēm, jo kad izmantos vairāk, cilvēks spēs izmantot smadzenes pārdabiskām iespējām.

10. Marihuāna ir klasificēta kā narkotika, tā pat kā alkohols un tabakas cigaretes, to klasificējuši zinātnieki un visas narkotiskās vielas ir diezgan kaitīgas organismam. Nav tāda narkotika, kas ir labvēlīga. Kpc tabaka un alkohols nav aizliegts ? Secinājums skaidrs un vienkāršs, brīvajā tirgū šīs lietās piesaistīs vairāk naudu.

8 0 atbildēt

@Pārcilvēks Sarunu ieraksti piemēram ASV darbojas uz dažādām frāzēm visas sarunas iet caur datubāzi un ja parādās kāda frāze (nogalināt prezidentu, terorisms u.c.) tad tikai aktivizējas ierakstīšana. (reāli lai pārbaidītu tūkstošiem sarunu vienlaikus pietiek ar vienkāršu datoru un vieglu programmu, kuru paskālā kaut var uztaisīt).

P.S. Protams tas viss ir bulšits un mīts, neesiet klauni un neceļat brēku par lietām, kuras izdomā sazvēristības teoriju vērpēji....

7 0 atbildēt

Astroloģija- protams, tas sviests, ko mēs saucam par dienas horoskopu, ir muļķības. Bet aizej kādreiz pie īsta atsrologa un paklausies, ko viņš tev pastāstīs par tevi pašu. ;) Vanga- tik nu cik es esmu lasījusi viņas pareģojumus, tie ir bijuši tādi paši kā Nostradamusam. Bet vispār interesanti. +

11 4 atbildēt

beidzot spokos labs raksts...

8 2 atbildēt

pat nepabeidzu lasīt Nr.1, kad jau sapratu, ka man tev kaut kas jāpaskaidro  (atvaino) Mīts: cilvēks izmanto 10% smadzeņu

Oriģinālā tēze: cilvēks izmanto 10% smadzeņu POTENCIĀLA!! ar domu, ka smadzeņu kapacitāte ir krietni jaudīgāka, kā to izmantojam.

6 0 atbildēt

Lai arī kā būtu par to ūdeni no krāna, tāpat tas ir sasodīti negaršīgs, vismaz dzīvojot Rīgas centrā. Un tas ir galvenais iemesls kāpēc pērku ūdeni atsviķi dzeršani, ne jau veselīguma dēļ.

4 0 atbildēt

Nūū, vienkārši SUPER raksts, vienmēr ir tādi interesējuši, un vēl tik labi un aizraujoši viss uzrakstīts. Tiešām sāku lasīt, un nespēju atraut acis. Milzīgs +, ļoti patika emotion

4 0 atbildēt
Raksts vo emotion
3 0 atbildēt

Nez. ko tur zinātnieki teikuši par marihuānu, bet tas, ka intensīvie zāles pīpētāji ar laiku paliek "bremzēti", tas gan ir fakts. bet pluss Tavs.

3 0 atbildēt

es tomēr esmu pret "mīta apgāšanu" par smadzenēm. Jo smadzenes vēljoprojām ir mīkla zinātniekiem. un par šiem praktiski visiem piemēriem parakņājoties var atrast informāciju, kas apgāzīs mītu par mīta apgāšanu. gluži kā tiesās - uzvar labākais pamatojums, punkts un pants, bet vai taisnīgi?...

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »