local-stats-pixel fb-conv-api

Vankūvera[Vancouver]...kas ir ar vinju?2

8 0

 Vancouver (izrunā / vænku ː vər /) ir piekrastes pilsēta, kas atrodas Lower Mainland of British Columbia, Canada. Tā ir nosaukta par Lielbritānijas Captain George Vancouver, kas jāpēta jomā 1790. Nosaukums Vancouver pati nāk no Holandes "van Coevorden", apzīmējot kādu no Coevorden, pilsēta Nīderlandē. 

Lielākā metropole ar Rietumu Kanāda, Vancouver ieņem trešā lielākā valstī un pilsētas pareizu ieņem astoto. Saskaņā ar 2006 skaitīšana Vancouver bija iedzīvotāju nedaudz vairāk par 578,000 [, un tās Census Metropolitan Area pārsniegts 2,1 miljoni cilvēku.  Tās iedzīvotāji ir etniski daudzveidīgu, ar 52%, kas ir pirmā valoda nav angļu.

Logging kokzāģētavas izveidots 1867 ir apvidū, kas pazīstams kā Gastown bija kodols, ap kuru townsite pieauga, un Vankūverā tika iekļauts kā pilsēta 1886. By 1887, starpkontinentālo dzelzceļa tika pagarināts uz pilsētu, lai izmantotu tās lielo dabas jūras osta, kas drīz vien kļuva par vitāli nozīmīgu saikni tādās tirdzniecības ceļu starp Austrumi, Austrumu Kanādā un Londonā.  Ostas Metro Vancouver tagad ir aktīvākais un lielākais Kanādā, kā arī ceturtā lielākā osta (ar tonnāžu) in North America.Lai gan meža joprojām ir tās lielākā nozare, Vancouver ir plaši pazīstams kā pilsētas centrs, ko ieskauj dabas, padarot tūrisms otro lielākā nozare.  Tā ir arī trešā lielākā filmu centrs Ziemeļamerika pēc Losandželosas un New York City, pelnot tas segvārdu Hollywood North.

Vankūvera ir ierindota augsti kā "vairumā apdzīvojams city", kas pasaulē jau vairāk nekā desmit gadus pēc darījumu žurnāla novērtējumus.Tā notika daudzas starptautiskas konferences un pasākumi, tostarp 1.976 Apvienoto Nāciju Organizācijas Konference par apdzīvoto vietu un 1.986 pasaule Ekspozīcija par Transportation and Communication. 2.010 Ziemas olimpisko spēļu un 2.010 ziemas paralimpiskās spēles notiks Vankūverā, un tuvumā Whistler, kūrorta kopienu 125 km (78 jūdzes) uz ziemeļiem no pilsētas.

Vēsture

Archaeological ieraksti norāda aborigēnu cilvēku klātbūtne šajā Vancouver platībā no 8.000 līdz 10.000 gadam.pilsēta atrodas tradicionālā teritorijās S k w x wú7mesh, Xwméthkwyiem un Tseil-waututh tautām Coast Salish grupa. Tās bija ciemos dažviet mūsdienu Vancouver, piemēram, Stanley Park, False Creek, Kitsilano, Point Grey un pie mutes Fraser River.

Pirmais Eiropas izpētīt piekraste mūsdienu Point Grey un to daļas Burrard Inlet bija José María Narváez no Spānijas, in 1791, kaut gan Samuel Bawlf apgalvo, ka Francis Drake var apmeklēja platība 1.579. [George Vancouver izpētīt iekšējais ostā Burrard Inlet 1792.gadā un sniedza dažādās vietās British nosaukumiem.

Explorer un Ziemeļrietumu Company tirgotājs Simon Fraser un viņa komandai bija pirmā zināmā eiropiešiem, kas kāju uz vietas mūsdienu pilsētu. In 1808, viņi ceļoja no austrumiem noteikti Fraser River, iespējams, ciktāl Point Grey, netālu no Britu Kolumbijas universitātē. 

Fraser Gold Rush of 1.858 celta vairāk nekā 25.000 vīrieši, galvenokārt no Kalifornijas līdz Fraser River, visvairāk apejot to, kas varētu kļūt Vancouver.  Vancouver ir viena British Columbia jaunākajām pilsētām; pirmo Eiropas norēķinu nebija, līdz 1.862 pie McLeery's Farm uz Fraser River, uz austrumiem no senā ciemata Musqueam kādā tagad Marpole. Kokzāģētava konstatēts Moodyville (tagad pilsēta North Vancouver) in 1863, sākās pilsētas ilgtermiņa attiecības ar mežizstrādi. Tas bija ātri sekoja dzirnavas pieder Captain Edward zīmogu uz dienvidu krastā ieejas. Zīmogu, kurš bija sācis rībošs in Port Alberni jomā, pirmais mēģināja braukt dzirnavas pie Brockton punktu, bet grūti strāvas un rifi piespiedu pārvietošanas operācijas punkts pie pamatnes Gore ielā. Šo iekārtu, kas pazīstama kā Hastings Mill kļuva kodols, ap kuru Vancouver izveidots. Dzirnavas ir centrālā loma pilsētas waned pēc Kanādas Klusā okeāna dzelzceļš (REC) ierašanās 1880. Tas tomēr palika svarīgi vietējai ekonomikai, līdz tās slēgšanas 1920.  [miris link] 

Izlīgumu, kas bija saukt Gastown uzaudzis ātri ap oriģinālo makeshift krodziņš izveidota ar "gāzi pildītas" Jack Deighton 1867 no malas Hastings Mill īpašumu. In 1870 koloniālās valdības aptaujātajiem norēķinu un izklāstīts townsite, pārdēvē par "Granville" par godu tam un Lielbritānijas valsts sekretāru kolonijas, Kungs Granville. Tas vietu ar savu dabisko ostu, beidzot tika izvēlēts kā Kanādas Klusā okeāna dzelzceļa termināli ar vilšanos Port Moody, New Westminster, un Viktorija, kas visi bija vied ir railhead. Dzelzceļa bija viens par British Columbia pamudinājumiem, lai pievienotos Konfederācijai ir 1.871, bet Klusā skandāls un argumenti vairāk izmantot Ķīnas darbaspēka aizkavēta būvniecība līdz 1880.

Pilsēta Vankūvera iekļāva gada 6 1886, tajā pašā gadā, ka pirmo starpkontinentālo vilcienu ieradās. CPR prezidents William Van Horne ieradās Port Moody izveidot CPR terminus, ko ieteikusi Henry John Cambie, un deva pilsēta savu nosaukumu par godu George Vancouver. Lielā Vancouver Fire 13.jūnijā 1886.gadā razed visu pilsētu. Vancouver Fire departaments konstatēja, ka gadu un pilsētu ātri pārbūvēta.  Vancouver iedzīvotāju skaits pieauga no 1000 cilvēkiem izlīguma 1881 līdz vairāk nekā 20.000 līdz gadsimtu mijā un 100.000 ar 1911. [31] 

Vancouver tirgotāji aprīkotās meklētāji dodas Klondike Gold Rush 1898.  Viens no tiem tirgotājiem, Charles Woodward, tika atklāta pirmo Woodward's uzglabāt, kas tagad Gruzija un galvenajām ielām in 1892, un kopā ar Spencer un Hudson's Bay nodaļa veikali, kas sastāv pamatā no pilsētas mazumtirdzniecības nozarē desmitiem gadu. 

Ekonomiku sākumā Vankūverā dominē lieli uzņēmumi, piemēram, CPR, kas paredz kapitāla straujā attīstība un jauno pilsētu. Lai gan dažas ražošanas attīstot dabas resursi kļuva pamats Vancouver ekonomiku. Resursu nozare bija sākotnēji balstoties uz mežistrādi un vēlāk par eksportu, kas pārvietojas pa jūras ostas, kur komerciāla satiksme veido lielāko tautsaimniecības nozares, Vankūverā, ko 1930.  

No ekonomikas dominēšanu liels bizness tika pievienota bieži kaujinieku darbaspēka kustība. Pirmais nozīmīgākais simpātijas streiks bija 1903.gadā, kad dzelzceļa darbiniekus pārsteidza pret CPR par Eiropas Savienības atzīšanu. Darba vadītājs Frenks Rodžers tika nogalināts, bet picketing laikā pēc CPR policijas dokos, kļūstot kustības pirmais moceklis in British Columbia. Rūpniecības spriedzes pieaugums visā provincē tika Kanādas pirmo vispārējo streiku 1918, at Cumberland ogļraktuves par Vancouver Island. [35] Pēc apsīkšana in 1920, streiku vilnis sasniedza kulmināciju 1935.gadā, kad bezdarbnieks vīriešu applūst pilsētu, lai protestētu nosacījumus atbrīvojumu nometnēs vada militāro attālos rajonos visā provincē.  Pēc divi saspringts mēnešu laikā no dienas un graujošu protestēja, reljefs nometnes streikotāju nolēma veikt viņu sūdzības lai federālo valdību un sākusi On-to-Otavā Trek,, bet viņu protests bija nolikt ar spēku. Darbinieki tika arestēti netālu Misija un internēti darba nometnes laiku depresiju. [38] 

Citas sociālās kustības, piemēram, pirmās kārtas feministu, morālās reformu, un atturības kustības bija ietekmīga Vankūverā attīstībā. Mary Ellen Smith, Vankūvera suffragist un neaizliedzošu, kļuva par pirmo sievieti ievēlēts provinces likumdevēja Kanādā 1918.  Alcohol aizliegums aizsākās Pirmā pasaules kara laikā un ilga līdz 1921, ja pašvaldība nosaka kontroli pār alkohola pārdošanu, vēl joprojām pastāv šodien.  Kanādas pirmā narkotiku tiesību aktu radās pēc izmeklēšanas, ko veic federālā ministre Darba un nākotnes premjerministrs, William Lyon Mackenzie King. Karalis nosūtīja izmeklēt zaudējumu atlīdzināšanas prasības, kas izriet no policistu, kad Āzijas izslēgšana līgas vadībā trakot ar ķīniešu kvartāls un Japantown. Divi no prasītājiem bija opija ražotājus, un pēc turpmākas izmeklēšanas, King konstatēja, ka balto sieviešu tika ziņots frequenting opija dens, kā arī ķīniešu vīrieši. Federālo likumu aizliedz ražot, pārdot un ievest opija nav zāles vajadzībām tika ātri pieņemts, pamatojoties uz šiem atklājumiem.

Apvienošana ar Point Grey un dienvidu Vankūveras deva pilsētai savu galīgo kontūras nav ilgi pirms tā kļuva par trešo lielāko metropole valstī. Gada 1 janvāra, 1929, iedzīvotāju skaits paplašinātās Vankūveras bija 228.193, un piepildīja visu pussalas starp Burrard Inlet un Fraser River.

Ģeogrāfija

Atrodas Burrard pussalā, Vancouver atrodas starp Burrard Inlet uz ziemeļiem un Fraser River uz dienvidiem. Strait of Georgia, uz rietumiem, ir pasargāts no Klusā okeānā, Vancouver Island. Pilsētas platība ir 2 114 km (44 sq mi), ieskaitot gan plakanas un kalnainā zemē, un tas Pacific Time Zone (UTC-8) un Klusā okeāna jūras Ecozone. Līdz pilsētas nosaukumu in 1885, "Vancouver", kas minēti Vancouver Island, un vēl kopīgiem nepareizs, ka pilsēta atrodas uz salas. Salu un pilsētas ir gan nodēvēta Royal Navy Captain George Vancouver, bet ar Vancouver, Washington, pilsēta par ziemeļu krastā Columbia River pretī Portland, Oregon, ir tikai netieši nosaukta par Captain Vancouver; ka pilsētas vārds bija adaptēts no Fort Vancouver, kas bija galveno mītni Columbia par Hudson's Bay Company un lielākā norēķini Pacific Northwest District līdz Oregona par 1.846 Treaty.

Vankūvera ir viens no lielākajiem pilsētu parkiem Ziemeļamerika, Stanley Park, kas ir 404,9 hektāri (1001 akriem.)  North Shore Mountains dominē cityscape, un skaidrā dienā Scenic vistas arī sniegots volcano Mount Baker šajā stāvoklī no Vašingtonas uz dienvidaustrumiem, Vancouver Island pāri Gruzijas šaurumā uz rietumiem un dienvidrietumiem, un Bowen salu uz ziemeļrietumiem.

 

8 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

varēja kādas bildes arī ar sporta hallēm un visu pārējo kur notiks Olimpiāde.

1 0 atbildēt

baigi smuku skati

0 0 atbildēt