local-stats-pixel fb-conv-api

Žurnālistu aicinājums valdībai, uzņēmējiem un sabiedrībai5

33 1 5
Ieteikt: 000

Kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas valstī Latvijas iedzīvotāju interese par notiekošo saistībā ar Covid-19 ir strauji augusi. Pēdējās nedēļās rekordliels skaits iedzīvotāju apmeklējis interneta ziņu vietnes, pieaudzis televīzijas pārraižu skatītāju skaits. Tas ir augsts uzticēšanās un atzīšanas līmenis Latvijas žurnālistiem.

Vienlaikus reklāmas ieņēmumi, kas ir mediju galvenais ienākumu avots, strauji krīt. LŽA biedru aptauja rāda, ka visos medijos apturētas plānotās reklāmas kampaņas, atceltas jau apstiprinātās un nav plānots atsākt reklamēties tuvākajā laikā. Daļa mediju jau samazinājuši algas, citi plāno atlaist daļu darbinieku, bet ar šo rīcību nevar segt zaudējumus un turpināt strādāt.

Nesaņemot atbalstu, lielu daļu mediju no slēgšanas šķir viens solis. Tas nozīmē, ka bez uzticamas informācijas paliks būtiska sabiedrības daļa.

Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

No vienas puses, protams, smieklīgi - mediji nupat tādi paši kā zemnieki. Un vispār grūti saprotams, ka valsts stutē privāto biznesu. Bet no otras puses - kam izdevīgi lielu iestāžu bankroti un bezdarbnieku rindu papildinājumi? Es vairāk brīnos, kur pēkšņi ir tik daudz naudas, ka var atļauties tik daudzām skartajām nozarēm palīdzēt.

5 0 atbildēt

@Aptauja: Cik bieži tu apmeklē Latvijas ziņu portālus?

Cits variants: 1 reizi 6 mēnešos.

2 0 atbildēt

@Aptauja: Cik bieži tu apmeklē Latvijas ziņu portālus?

Cits variants: Nezinu

1 0 atbildēt

@Aptauja: Cik bieži tu apmeklē Latvijas ziņu portālus?

Cits variants: Ziņu vietnes apmeklēju reti, jo jaunāko informāciju iegūstu radio, Twitter, no tuviniekiem, kā arī "Buzzbreak" lietotnē.

0 0 atbildēt