local-stats-pixel fb-conv-api

lielais gliemezis pārsteidzoši (PACELTS)6

Gigantiskais molusks Ahatina (Achatina spp. ghana) - ir vislielākais no sauszemes moluskiem. Dabā sastopami Āfrikas un Dienvidaustrumu Āzijas mežos. Gliemezis dz­īvo l­īdz 5 gadiem, vairojas no pusgada vecuma. Gliemeži ir nakts dzīvnieks.

Turēšana: Gliemežus var turēt akvārijos, terārijos, plastmasas mājiņas, kas nav mazāki par 10 litriem, obligāti jābūt vākam un ventilācijas atverei. Akvārijā obligāti jābūt gruntīm 2-10 cm biezumā, atkarī­bā no gliemeža izmēriem. Var izmantot ar­ pirktu zemi, ko pirms lietošanas nepieciešams izkarsēt cepeškrāsnī­, lai iznicinātu kukaiņus. Jābūt vanniņai, lai gliemezis varētu mazgāties vai padzerties. Turēšanas optimāla temperatūra - 25-30 grādi, mitrums - 75-90%. Nepieciešams regulāri 1-2 reizes dienā apsmidzināt akvārija sienas un gliemezi, lai uzturētu nepieciešamo mitrumu. Gliemežus vēlams turēt pa vienam, lai tie nevairotos. Optimālais vecums - 2-4 nedēļas.

Ēdināšana: gliemeži ēd visu. Var dot salātus, gurķus, tomātus, kāpostus, burkānus, kukurūzu, ābolus, bumbierus, banānus, zemenes, kivi, plūmes, mango, ķiršus, melones, zirņus, sēnes, maizi, pienu, krējumu, olas, bērnu biezeņus, spinātus, pētersīļus , olas čaumalas (jādod daudz un regulāri, lai stiprinātu gliemežvāku ). Regulāri jāmazgā gliemezis ar silto ūdeni.

Nedr­īkst dot sāli, marinētus, asus, saldus, ceptus produktus!

Kopšana: terāriju novieto tālāk no sildierīcēm, vibrāciju radošas tehnikas, pasargāt no caurvēja un tiešiem saules stariem. Regulāri tīra un mazgā terārija aprīkojumu, terāriju, kā arī regulāri maina ūdeni.

Ja rodas aizdomas par moluska saslimšanu nekavējoties doties pie veterinārārsta

14 7 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Varēji vismaz kaut vienu bildi pievienot 

4 1 atbildēt

lielākā daļa gliemežu ir bezdzimuma, takā vairojās arī no viena eksemplāra

0 0 atbildēt

droši vien tas ir pats superīgākais mājdzīvnieks ever! emotion

0 2 atbildēt