local-stats-pixel fb-conv-api

Zirnekļi iR mums visapkārt. UN LABI, KA TĀ7

24 0

Daudzi izjūt nepatiku pret zirnekļiem, tomēr nenogalināt tos. Ja nebūtu šo dzīvnieku, mūsu dārzus un mājas ieņemtu mušas un odi. Turklāt nākotnē zirnekļu inde varētu ārstēt slimniekus, bet tīmekļa analogs - padarīt kreklu ložu necaurlaidīgus.

Meistarīga maskēšanās un efektīvas lamatas ir tikai dažas no refinētajām medību taktikām, ko piekopj zirnekļi. Bez to palīdzības lauksaimnieku raža bieži ciestu no kaitēkļiem un plaši izplatītos bīstamas slimības.

Odi ir lēcējzirnekļu iecienītākais medījums. Šīs plašās dzimtas īpatņi atšķiras ar to, ka neauž ķeramtīklus. Toties tie ir aktīvi mednieki, kas dzenas pakaļ saviem upuriem. Šie zirnekļi ir tik veikli, ka var bez grūtībām noķert odu, kas jau mties bēgt. Tā kā zirnekļiem nav lielu, muskuļotu kāju kas ļautu spečīgi atsperties, tie pirms lēciena palielina hemolimfas spiedienu kājās, lai ar lielu spēku varētu tās pilnībā iztaisnot. Tādejādi lēcējzirnekļi spēj aizlēkt daudzkārt tālāk par savu garumu.

Ir arī jāuzmanās, jo ne visi ir tik labi zirnekļi. Ir arī indīgi zirnekļi, bet par laimi Latvijā tādu nav.

24 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

pēdējais teikums garām.

1. pilnīgi visi zirnekļi ir indīgi, neindīgu zirnekļu gluži vienkārši nav. Tikai cik indīgi, pārsvārā tie ir indīgi tikai mušai, un neliels procents (ļoti neliels) var nonāvēt arī cilvēku.

2. Latvijā ir zirnekļi kas var cilvēkam sagādāt  nepatikšanas. teiksim krusta zirneklis, viņš nav nāvējoš, ja vien cilvēkām nesākās alerģiska reākcija, kuras rezultāts var būt letāls (kā jebkurā alerģiska reākcija)..  

6 0 atbildēt

+, raksta ideja ir laba, bet vēlētos izvērtāku, ar pamatojumiem, emotion 

2 0 atbildēt
Viena bilde, īss apraksts. Interesanti jau, bet par maz
1 0 atbildēt

Zirnekļu eksperti, tātad ziemeļeiropā nav indīgu zirnekļu, nu vismaz cilvēkiem nekaitīgu? Bet iekost tie spēj , cilvēkam tā lai sāpētu? emotion 

 A kā ar viduseiropu anglija , francija , vācija, polija tur arī nav cilvēkiem indīgu zirnekļu?

0 0 atbildēt