local-stats-pixel fb-conv-api

Vulkāna mošanās7

179 2

Paši pēdējie notikumi ir bijuši biedējoši. Tie nebūt nav beigušies un var izrādīties ar tālejošām sekām. Tieši sekas, kuras grūti prognozēt, rada pārliecības trūkumu par nākotni.

Lai saprastu, kā notikumi Ukrainā virzīsies, pietiek paskatīties apkārt, jo Baltijas valstu iekšpolitiskā situācija var krasi nosvērties uz vienu vai otru pusi.

Tātad. Kas notiek? Tallinas mērs Edgars Savisārs ir sniedzis savu komentāru medijiem par krīzi Ukrainā - pašreizējo Ukrainas valdību nosaucot par rungas vīru diktatūru, kurai nav mandāta. Nav ne ar vienu vārdu pieminējis Krievijas bruņotu spēku iebrukumu Krimā, bet kā risinājumu situācijai redz leģitīmas valdības izveidošanu. Vēl piebilst, ka krīzes cēloņi ir meklējami īpašumu nevienlīdzīgā sadalījumā un ka Igaunija no esošās situācijas varētu mācīties, jo šādā situācijā sabiedrība kļūst neaizsargāta no dažādām ārējām ietekmēm un zem jautājuma zīmes var nokļūt viss valstiskums (tulkots no www.postimees.ee).

Šāda veida paziņojumi no igauņu politiķa var likties dīvaini, tomēr, apskatot E. Savisāra pārstāvētas partijas pēdējos politiskos pūliņus, tas ir saprotami. Viņa pārstāvētā partija kā savu elektorātu ir izvēlējusies krievu tautības iedzīvotājus Igaunijā un šis paziņojums atspoguļo cik lielā mērā partijas politika saskan ar Kremlim nepieciešamo.

Pēc šāda komentāra ir grūti bezrūpīgi dzīvot tālāk, domājot, ka Ukrainas notikumi var arī nenonākt līdz mums. Ja tie apstāsies kaut kādā fāzē, tad var atrasties vietējie politiķi, kas, tā vien šķiet, ka gaida to mirkli, kad krievu tanki ripos rietumu virzienā.

Krieviju kopumā var salīdzināt ar vulkānu. Agrāk vai vēlāk sākas izvirdums, kas noposta apkārtni. Pat, ja vulkāns šķiet snaudošs, tas glabā sevī draudošu potenciālu. Izvirdums ir neizbēgams notikums, jo tieši tas vulkānu atšķir no parasta kalna. Latvieši visā savas pastāvēšanas laikā to ir vairākkārt izjutuši. To vajag pieņemt kā pastāvošo lietu kārtību, bet kopumā no mums ir atkarīgs, kādas būs sekas. Ja kāds domā, ka palīdzot vai kādā veidā atbalstot Krievijas pašreizējo situāciju varēs mīkstināt sekas pie mums, lai padomā vēlreiz, jo var viegli nonākt ilūzijā, ka ir kļuvis par draugu valstij, kurai starptautiskās tiesības tikai šķērslis, kas tiek apiets pie pirmās izdevības.

Vai tās nav drīzāk bailes no agresora, kas liek izvēlēties atbalstīt acīmredzamu absurdu par labu veselajam saprātam?

179 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Tad nu gan jaunums. Savisārs taču ir mūsu Ušakova igauņu versija. Un viņa centra partija ir Igaunijas SC. Tie paši vēži, ieskaitot sadarbību ar Putina "Vienoto Krieviju". Ar Krieviju šobrīd tiešām jābūt uzmanīgiem. Kamēr tajā pie varas ir pronacistisks puskrimināls režīms ar čekistu pie valsts stūres, nekas labs mums nav gaidāms.

1 0 atbildēt

Tallinā, tāpat kā Rīgā, domē iesēdošies utainie... jau pasen... tā ka tas nav nekas neparasts ;)

1 0 atbildēt