local-stats-pixel fb-conv-api

Visa patiesībā par to - kāpēc marihuāna (slikta, narkotiska viela) ir aizliegta!26

Cik daudz cilvēku, tik daudz viedokļu. Tieši tāpēc rodas daudz dažādi mīti, stereotipi un nepareizi viedokļi par visdažādākajām lietām. Bet šoreiz runa par marihuānu. emotion

Lasāmā būs,daudz, bet...

Lai labi lasās! emotion

61 8 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Pirmajā mirklī šķiet, ka rakts ir pret zāli. Tas ir negodīgs veids kā pelnīt plusus ar savu narkomāna viedokli!

9 3 atbildēt

1. Sākumā tu raksti, ka raksts būs garš, bet tā nav

2. Daudzi tavi paskaidrojumi ir vispārīgi un neko precīzi neizskaidro vai nepierāda

3. Tajā 8. Punktā ... WTF? Tādu argumentu var uzlikt uz jebko piemēram:

Cilvēku slepkavošana ir nelegāla, kas to padara par ienesīgu biznesu noziedzniekiem. Tā tiek saistīta ar kriminālo pasauli, kopš tika apstiprināti likumi, kas cilvēku slepkavošanu aizliedz. Jo ilgāk šie uzskati pastāv, jo grūtāk ir legalizācijas aktīvistiem lauzt šo stereotipu.

Cilvēku slepkavošanas aizlieguma pamatā ir birokrātija. Slepkavošana ir nelegāla, jo šis statuss liek cilvēkiem to saistīt ar noziegumiem. Sabiedrība ir pie šīs domas pieradusi, un jau gandrīz veselu gadsimtu slepkavošana tiek uzskatīta par nelegālu rīcību.

Redzi? Tā mēs varam pateikt, ka jebkura rīcība mūsu skatījumā ir slikta, ja tā ilgi bija aizliegta ar likumu. Taču tas neattaisno pašū rīcību. Vai ... Tavā gadījumā, vielu

4 0 atbildēt
Nost ar narkomāniem!Nariku rakstus šeit jaaizliedz publicēt
3 1 atbildēt

Marihuānu kriminalizēja lai daudzos melnādainos marihuānas smēķētājus (pārsvarā imigrantus) varētu legāli sabāzt cietumos. Tā teikt, valsts līmeņa pasākums tautas tīrības saglabāsanai, lai melnie ar baltajiem nekopotos, lai melnādainie neatņemtu darbu vietējam baltajam. Tagad ir jūtamas tā pasākuma sekas, kad lielākā daļa bandītu ir melnie, jo tajā laikā, kad kriminalizēja marihuānu, viņi sāka veidot grupējumus, lai aizstāvētos pret baltajiem. Kā rezultātā, no aizstāvības gadu gaitā pārgāja uzbrukumā (labākā aizsardzība ir uzbrukums). Tas ko toreiz izdarīja bija slikts darījums, ar smagām sekām mūsdienās.

3 2 atbildēt

Un tā ir visa patiesība?Švaki būs...

1 0 atbildēt

Lielākā daļa apgalvojumu ir pilnībā aplami. Piemēram, gandrīz visām narkotiskajām vielām ir arī medicīniska ietekme, kā piemēru varētu minēt - sāpju mazināšanu. Taču jautājums nav par to, vai pastāv jelkāda medicīniska ietekme, bet gan par to, vai mediciniskā ietekme atsver kaitīgo ietekmi uz veselību. Diemžēl par marihuānu, arī medicīnisko (THC tiek mākslīgi samazināts), nav klīnisko pētījumu, kas uzskatāmi parādītu medicīniskās ietekmes pārsvaru pār kaitīgo ietekmi.

Jebkura aizliegta narkotiska viela (visticamāk) būs saistīta ar noziedzību, jo šo vielu aprite ir aizliegta. Tādēļ personas, kuras, piemēram, marihuānu laiž apritē ir uzskatāmi par noziedzniekiem. Tas nav stereotips, bet gan fakts.

Nav precīzs arī apgalvojums par to, ka marihuāna nav narkotiska, vai, ka vārdam "narkotika" nav seguma. Marihuānas sastāvā ir ļoti daudz kanabinoīdi, taču, ja runā par narkotikām, tad primārais kanabinoīds ir tetrhahidrokanabinols jeb THC. THC ir galvenā psihoaktīvā viela marihuānā, kas tad arī padara to par narkotiku. Tātad galvenais uzsvars ir uz vārdu psihoaktīva. Rekreacionālajā marihuānā ir ļoti augsts THC īpatsvars, savukārt medicīniskajā marihuānā THC līmenis tiek pazemināts, tā vietā paaugstinot kanabidiolu (CBD). CBD, pēc jaunākajiem Pasaules veselības organizācijas pētījumiem, nav psihoaktīva viela un tai varētu būt arī zināma terapeitiska (medicīniska) ietekme. Bet katrā ziņā paaugstinot CBD līmeni un samazinot THC līmeni, marihuāna zaudē savu rekreacionālo efektu t.i. nerauj nost jumtu, nedod galva u.t.t. Tādēļ cilvēki, kas smēķē marhuānu tādēļ, lai apreibinātos, pēc būtības to dara nevis  labo un medicīniski vērtīgo vielu dēļ, bet THC jeb psihoaktīvo (narkotisko) vielu dēļ. Proti, tie ir narkomāni. emotion

3 2 atbildēt
Kaut kādu murgu tu te esi ielicis! Pats savām acīm lasīju kad nau viņa tik melna kā viņu nomelno
0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Legalizēt! 

0 0 atbildēt
Kopš senajiem laikiem, pat pirms Mūsu ēras, cilvēki izdzīvoja ar - ūdeni, gaļu, augļiem un fizisku aktivitāti. Pie tā arī pieturēšos un sargāšu sev svarīgus cilvēkus no šīs nelaimes.
0 0 atbildēt

no sākuma, lai visi pamēģina emotion

0 2 atbildēt

Kārtējais narkotiku slavinājums..  Kāpēc neviens nekliedz ka vajadzētu atļaut tirgot Opiju..

Taisīt opija smēķētavas - un pilnībā to realizēt.. jo redz morfīnu taču izmanto medicīnā.. un pat ir zāļu reģistrā, un iedomājies to var špricēt pat maziem bērniem..  - Par magonēm, nost ar opija kriminālo dabu ..  Morfīnam ir ārstējošs efekts!!! 

- Nešķiet ka  tas ir tas pats?

Bet labi zināms ka opiāti ir smagās narkotikas kas izraisa atkarību, arī "zālīte" izraisa atkarību .. 

P.S. ja kāds netic ka morfijs ir Latvijā atļauto zāļu reģistrā tad varat paši par to pārliecināties.. https://www.zva.gov.lv/zalu-registrs/?iss=1&lang=lv&q=Morf%C4%ABns&s-CWP=on&ON=Morf%C4%ABna&NAC=on&ESC=on&SAT=on&DEC=on&PIM=on&e-CWP=on&SN=&RN=&AK=&DIA=&RA=&LB=&MFR=&MDO=&IK= ;

Tāpēc vajadzētu izbeigt šo narkotiku slavināšanu...

0 4 atbildēt