local-stats-pixel fb-conv-api

Vegānisms - vai to vajag?291

855 16

Man garšo gaļa, škiet, ka to varētu ēst katru dienu. Daudzi domās tāpat, bet mūsdienās ēšanas kultūra ir kļuvusi par pārēšanās kultūru. Gaļu var lietot varbūt pāris reizes nedēļā. Nekas ļauns nenotiks. Tāpat nekas nenotiek ar cilvēkiem, kas vispār ir atteikušies no gaļas un dzīvnieku izcelsmes produktiem. Latvijā dzīvojot varētu gan ciest maciņš, jo vietēja gurķa cena ir pielīdzināma gaļas cenai, par mandeļu piena cenu nemaz nerunājot. Vai pārtikt tikai no augiem vispār būtu veselīgi?

Vegānisms kā tāds radās ASV, kad 1944.g. Donalds Vatsons nodibināja Vegānu biedrību, kas iestājās par dzīvnieku tiesībām dzīvot, nevis par cilvēku uztura vai veselības uzlabošanu. D. Vatsons pats bija atteicies no gaļas jau 14 gadu vecumā, jo viņu šausmināja dzīvnieku nogalināšana tēvoča fermā.

Mūsdienu intesīvā lauksaimniecība ir kaitīga videi, kā arī cilvēkiem, jo ražošanā lieto daudz pesticīdu un citu ķimikāliju. Vegānisms šķiet kā pretējā galējība, atbildes reakcija uz resursu izšķērdēšanu un pārtikas pārprodukciju nevis rūpes par veselību.

855 16 291 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 291

0/2000

Vitamīns b12 neparādijās tavo zirņos, tauku starpcitu arī nav tikpat kā. Otrkārt sausus zirņus tu ēst nevari, bet olas ar šķidru dzeltanumu var(ir ēstas arī jēlas nav ne vainas). Līdz ar to jāsalīdzina produkti ēdamā stāvoklī, jo lai ēstu sausus zirņus pat pēc mērcēšanas, tev vajag tērauda zobus. 

0 0 atbildēt

Dzivnieku tiesības,Homoseksuāļu tiesības. Pasaule iet dirsā emotion 

7 7 atbildēt
Tas bija domāts abstrakti un kā salīdzinājums, loģiski, ka tas būtu nepareizi un pat amorāli, ja es tagad ietu pa mežu un tur viens, priedēs, vāverītes pi*...
0 0 atbildēt
Nu jā, tu man kapavietu uzreiz izmaksāsi vai kā? Un zārku arī neaizmirsti... Jo ja es šitā sākšu ēst, toč līdz vecumdienām neizvilkšu.
0 0 atbildēt
Nezinu, vai likt plusu vai nē. Raksta domai nepiekrītu, bet vispār raksts kā tāds ir ļoti labs. I'm confused.
0 0 atbildēt
Atkal izraustīti kaut kā pieturas punkti, bet teksta konteksts būtībā nav saprast. Sad...
0 0 atbildēt
Smieklīgi ir tas, ka daudzi mūsdienās kļūst par vegāniem, jo tas ir stilīgi un tā var gūt slavu internetā. emotion
5 5 atbildēt

Vegānus var pielīdzināt gejiem un lesbietēm, kurus neviens neierobežo un neapceļ, bet viņi tāpat iet savos gājienos, lai izcīnītu sev kaut kādas ''tiesības'', bet reālitātē vienīgais ko viņi grib panākt ir parādīt ka viņi ir ''labāki'' par pārējiem. 

Ēdu gaļu katru dienu, visu dzīvi - par veselību nesūdzos. Pie tam ņemot vērā manu dzīves veidu pārtikt no zāles man būtu ja ne neveselīgi, tad vismaz nepilnvērtīgi. Un lai nestāsta man te par vegāniem svarcēlājiem un citiem pasaku tēliem.

8 8 atbildēt

Es, papētiju fox rio,  diētu un uzzināju, no kā taisas vegānu siers, atradu intresantu rakstu par soju. Jo, cik skatijos fox ēd viņu daudz.

http://www.menshealth.com/nutrition/soys-negative-effects

2001 study in the Journal of the American Medical Association surveyed over 800 ...adults, ages 20 to 34, who were fed either soy-based or cow's-milk formulas during their infancy. One of the few differences to emerge was that the group raised on soy formula regularly used more asthma and allergy medications in adulthood. 

Bet no tā, ko es redzu tu savā uzsturā leito pārāk daudz sojas, labāk meklē alternatīvu. Labāk atstāj soju sievietēm un lieto parastās pupas emotion Iesaku izlasīt visu to rakstu. Uz soju pat skatīties negribēsies.

"Two other recently published papers reveal that at least one soy component clearly impairs erectile function in animals—and may do so in men as well." 

"The studies, published in the Journal of Andrology and Urology respectively, looked at the effect of daidzein on the sexual function of male rats. Moderate doses of the phyto-estrogen administered either in youth or adulthood significantly affected the quality of their erections. Among other changes, the daidzein-exposed males produced less testosterone, had softer erections, and experienced biochemical changes to their penile tissues that left these tissues less elastic and less capable of complete blood engorgement."

"In older men and older women alike, however, they found exactly the opposite indication: Participants over age 68 who were regularly eating the most tofu had double the risk of dementia and memory impairment as those consuming a more moderate amount. "We were very surprised by this at the time," says Hogervorst, "but a new consensus is starting to form now. Hormones and hormonelike products are not very good for people over 65.

Only after his breasts started hurting and growing again did it occur to Price that Ensure might also contain the last thing his body needed. He checked the label: Ensure contained soy protein. He told Dr. Lewi that he threw out the rest and was no longer drinking it..

Vispārīgi meklējot dažādu info soja nodara lielāku kaitējumu, nekā dod pozitīva. Vienīgi, ja tā manta starp kājām traucē, tad var droši lietot.  emotion

http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-eat/does-soy-really-cause-man-boobs

0 0 atbildēt

Veselīgi neveselīgi - cik dabīgi>?

Visi ir redzējuši, ka mazs lapsēns ķer vardi un mamma atnes gaļu, to labprāt plosa.

Visi ir redzējuši, ka mazs lauvēns labprāt plosa miesu, ko mamma ir nomedījusi.

Cik daudzi ir redzējuši, ka cilvēkmamma ir nomedījusi miesu un mazs bērns to labprāt plosa?

Manuprāt, visa atbilde..

1 1 atbildēt

soja satur fito estrogēnu, un jā vegānu siers satur soju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vegan_cheese

As with plant milk, vegan cheese can be made of soybeans, rice, almonds and other nuts, and nutritional yeast. 

Zinot, ka tā soja ir lēta viņu bāž visā. Pat ja puse pētījumu pierāda, ka soja laba un otra slikta, tas tāpat ir kā azartspēles, kas aizstiek vīrieša svarīgāko orgānu, kas vispārīgi ir svēta lieta.

0 0 atbildēt

1.kart ja mekle vegan cheese man izmet receptes kopa ar wiki tiku pie sastāva. 2.kart Nēesmu nedz Daugavpilī, ne Līvānos nedz Jēkabpilī redzējis vegānu sieru, bet pērku pašu sieru bieži.  Tieši tāpat nēesmu nekad redzējis tofu un vegānu majonēzi nevienā no nosauktajām pilsētām, kaut gan, pārvietojos starp viņām bieži. Dīvaini, kad meklēju soy bad for man gandrīz visi pētījumi saka pretējo.

Normāls cilvēks stāsta par soju:

https://www.youtube.com/watch?v=Fy_wxC5ydto

Neredzu nekādus plusus.

0 0 atbildēt

Pati esmu veģitāriete, bet tālāk par to arī neeju. Šaubos, ka varētu izdzīvot bez piena, olām, maizes, siera un cita veida ēdieniem kas nāk un ir izmantoti citos ēdienos. 

0 0 atbildēt

Reizem nak smiekli lasot visu shito veganu agresivo propogandu. -Tas pareizi,tas veseligi,tas cilvekam vienigais iespejamais celjsh... cilveka organisms nav piemerots galjas eshanai,risim zali,purkskjinasim un razhosim metanu...pag,stop..!..to ne ,to neskaitisim,tas kaut ka nesmuki iznak,siltumnicas efekts un tamlidzigi...  ja ,to nelasiet,ejam atpakalj pie ,,risim zali,,.... gremosim springjosim,atraugasimies... Bet ja nopietni,tad pagaidisim gadus 50-60 un tad parunasim,cik tas veganisms vertigs vai kaitigs cilvekam.Citadi sak jau piegriezties tas runas par,,petijumiem,,  bet veganistu stazhs paris meneshi lidz dazi gadi....   pret cilveces pastaveshanas laiku.

0 0 atbildēt

Pec dabas cilvēks ir radīts, kā visēdājs, respektēju vegānus, tā ir viņu brīva izvēla. Lai atbild man vegāni, kaut vai uz vienu jautājumu (varētu būt vairāki), kādā veidā organisms uzņem dzelzi, sūkā armatūru (joks)? emotion 

0 0 atbildēt

https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8

Pievieno šo savam rakstam

 lestet  emotion  

0 0 atbildēt

skaists raksts

0 0 atbildēt

Veģitārietis, veģitārietis, piedzeras un aiziet burgeru ar gaļu ieēst emotion true story, zinu tādus cilvēkus emotion

0 0 atbildēt

Nav nekādu putu, es jums dodu faktus un zinātniskus pētījumus. Ja jūs tiem neticiet, tad kam jūs ticiet? 

0 1 atbildēt

Nu tu arī meklē tikai caur rozā brillēm, ir jāmeklē vispirms sliktais. Kad izvēlies, kādu framwork, priekš programmēšanas vienmēr skaties uz slikto, ja sliktais tev neliekas pieņemams risks, tad neizvēlies. Pozitīvais reti, kad atsver negatīvo, zāles dzerot tu bojā citas sava ķermeņa daļas.

Tikai palasi viņu pašu web ielikto info:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1480510/

Retha R. Newbold, a supervisory research biologist at the NIEHS, is well aware of these factors. Concerns about genistein’s effects on reproduction and development are due in part to her extensive research in mice. Newbold believes caution is warranted, because her studies, as well as others, have shown that genistein has such effects as inducing uterine adenocarcinoma in mice and premature puberty in rats. A recent study led by biologist Wendy Jefferson in Newbold’s laboratory and published in the October 2005 issue of Biology of Reproduction linked genistein with effects such as abnormal estrous cycle, altered ovarian function, and infertility in mice.

Given the limited evidence for the health effects of soy isoflavones in infants, pediatric and health organizations in several countries suggest caution in feeding soy to infants and young children. If an infant is not receiving breast milk (either its mother’s or a donor’s), cow’s milk–based infant formula is the first recommendation. If there seems to be a problem with that option, parents shouldn’t automatically switch to soy formula, assuming dairy allergy or lactose intolerance. Soybeans are a major allergen, and a significant percentage of children who are sensitive to dairy are also sensitive to soy.

Un pozitīvās īpašības anv nemaz tik ļoti spēcīgas, kā jūs te klārējat:

On balance it does not seem that soy and its constituent isoflavones have met original expectations. Clinical results with regard to soy’s ability to reduce the risk of cardiovascular disease have been inconsistent; a review in the 21 February 2006 issue of Circulation indicated there was little to no effect. The only apparent impact of soy and soy isoflavones on cardiovascular disease risks seems to be a slight reduction in low-density lipoproteins in individuals who had very high levels of cholesterol. An August 2005 report from the DHHS Agency for Healthcare Research and Quality, Effects of Soy on Health Outcomes, also concluded that there was little evidence to support a beneficial role of soy and soy isoflavones in bone health, cancer, reproductive health, neurocognitive function, and other health parameters.

What most researchers do agree on is that we are only just beginning to truly understand the nature of soy, and that much more research is needed before it is possible to make firm health recommendations. 

Kad viņiem būs visi pētījumi, tad arī runāsim.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7892297

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10828262

Kuram, no viņu pētījumiem man ticēt.... Tiem, kas saka, ka soja ir laba vai tiem, ka saka slikta, vai trešiem, kas saka ka nezina. Labāk, turpināšu viņu nelietot.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15047678

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22449212

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3361685

Labāk ticēšu ārstam un ignorēšu šarlatānus šeit.

https://www.youtube.com/watch?v=w8W9kTQgXQ0

0 1 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »