local-stats-pixel fb-conv-api

Vardarbībai pret sievieti «NĒ» un viendzimuma laulībām «JĀ»?!138

147 18

Latvija ir viena no pēdējām valstīm Eiropas Savienībā, kas vēl nav pievienojusies Eiropas Padomes Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbību ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb gudrā valodā tā saucās Stambulas konvencija.

147 18 138 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 138

0/2000

Varbūt legalizējam uzreiz prostitūciju un profesijas nosaukumu ievadām profesiju klasifikātorā. Cik vēroju tos praidus, vairāk pēc kkādiem striptīza šoviem tas izskatās. Speciāli noskatījos vairākus, lai pārliecinātos par sabiedrības sašutumu attiecībā pret geju/lesbiešu praidiem. Man tas ar neko vairak kā prostitūcijas un izvirītības slavināšānu neasociējās. Man šis vairāk aosciējas ar ģimenes intitūta graušanu, jo tautā ir spēks, kurā ir specīgas ģimenes. Cik zinu tie, kurie tiešām ir galvā sakarīgi, parasti, nevienam neuzbāžas ar savu orientācijas īpatnību kā dabas brīnimu, kuru visiem tagad jāslavina.

Par vardarbību pret sievietēm. Vai tad jau nav vienlīdzības mums? Mēs nedzīvojam islama valstī, kur sievietei nav nekādu tiesību.

37 1 atbildēt

Kāpēc tik provokatīvs jautājums aptaujā? Sanāk, ka ja cilveks ir par vardarbības pret sievieti ierobežošanu, tad viņš automātā ir arī par viendzimuma laulībām, pareizi sapratu?

35 0 atbildēt

Problēma jau ir tāda, ka jūs, sievietes gribat vienlīdzīgas tiesības, bet tanī pat laikā atļaujaties vīrieti pazemot morāli un fiziski. Un beigās ir tā, ka sieviete uzbrūk vīrietim, skrāpē seju, klapē ar kulakiem un kaut kādā mirklī tam vecim mērs pilns un šamais iejauc pa žokli. Rezultāta vesim seja asinīs un pazemojums uz labu laiku, sievietei lauzts žoklis - par ko sievietei pilnīgi nebūs kāds sods, bet vīrietim tiesu darbi un lieli naudas sodi. Kur loģika?  Es nekad nebūsu par likumiem, kas vēl vairāk atļausies sievietei būt lielākai kucei nekā viņa ir tagad, ja man sieviete sitīs vai ar nagiem metīsies virsū, šis likums vairs nedarbosies un dabūs pa muti, tik, cik ir pelnījusi!

34 2 atbildēt

Vai jums nepaliek skumji, ka lai izskaustu vardarbību, jebkādu- pret sievieti, vīrieti, bērnu vai dzīvnieku, ir jāpieņem kaut kāda tur konvencija. kuru gudri advokāti staipīs un locīs pēc savas vajadzības kā vajadzēs

30 0 atbildēt

Viendzimuma laulībam - NĒ!

36 9 atbildēt
Palasot komentārus rodas iespaids ka Latvija ir kaut kur iestrēgusi. Itkā tā visi bļauj ka redz mēs esam Rietumi, Krievi slikti, bet taj pašā laikā tumsonība zeļ un plaukst. Es nopietni nesaprotu kas tajā ir tik slikts lai atļautu diviem cilvēkiem kas mīl viens otru legāli saistīties. Visi lielie homofobi vienkārši, baidās ka viņus uztvers geji kā viņi sievietes, kā miesas gabalu kurā iebāzt. Homoseksuāļi nav slimi, slimi esat jūs.
25 4 atbildēt
1. Aptaujas jautājums ir izraudzīts klaji provakatīvi! 2. Neviens no šiem likumiem (konvensijām) nekādā veidā neierobežo sieviešu emocionālo vardarbību attiecībā pret vīriešiem! Rezultātā mēs varam nonākt pie matriahālās sabiedrības formas, jo vīrietim jau šobrīd atliek ne tā paskatīties uz sievieti, ka to jau var uzskatīt par seksuāla rakstura uzmākšanos.
15 0 atbildēt

Pretdabiski! emotion

16 1 atbildēt

Un kā ir ar vardarbību pret vīrieti? Tas ir pieņemami un pašsaprotami? Respektīvi - sieviete drīkst klapēt vīrieti, pazemot gan morāli, gan fiziski, un viss būs likumīgi, bet līdz ko vīrietis, kaut aizstāvoties, pacels roku pret sievieti, tā jau būs vardarbība un viņš būs pretīgs tips, kurš sit sievietes. Savukārt, ja vīrietis toleranti pacietīs pazemojumus, un neatbildēs, viņš būs ņerga, kas ir zem sievietes tupeles. Kur ir vienlīdzība, kur ir taisnība???

15 0 atbildēt

Nezinu kāpēc it kā gadiem ilgi saprotamās lietās vajag ienest neskaidrības. Esam pieraduši pie laulību definīcijas, ko dod arī Tēzaura škaidrojošā vārdnīca: http://tezaurs.lv/

laulība -as, s. 1. Likumā noteiktā kārtībā noslēgta vīrieša un sievietes savienība, kas veido ģimeni un rada viņiem attiecīgas tiesības un pienākumus. Kāpēc mums būtu jāmaina tik pierastā laulību definīcija?

Lai citi slēdz citus kopdzives līgumus kādus vien vēlas un dzīvo laimīgi!

10 0 atbildēt

Kā būtu ar "gender egalitarianism" priekšlikumu un *NĒ* jebkādai vardarbībai ģimenes dzīvē? Tas ir muļķīgi noliegt, ka ir savs procents vīriešu, kuri cieš vardarbību no sievietes puses, bet pēc likuma ir bezspēcīgi izsaukt likuma sargus, jo Status Quo automātiski uzskatīs vīrieti par vainīgo, kā rezultātā daudzi to vienkārši noklusē un neko nedara, jo sabiedrība nav to pusē, viņi tiks uzskatīti par vājiem ja sievas viņus klapē. Tā ir tā pati opera kā ar izvarošanām kuras fokusējas tikai uz sievietēm. Nenolidzami, ka sievietes no tā cieš vairāk, bet atkal vītieši to noklusē, jo baidās no reakcijas. Kur sievietes tiek uzskatītas par upuriem vīrieši tiek uzskatīti par mīkstajiem. Tā ir ļoti šaura domāšana.

Tas vīriešu procents neskaitās? Viņu dzīves neko nenozīmē? 

Fokusējoties tikai uz viena dzimuma problēmām dzimumu vienlīdzību nekad nesasniegt. Ja patiešām vēlamies vienlīdzību tad jāapsver abas monētas puses. 

Apsverot domu par viendzimuma laulībām: Man tas pilnīgi netraucē. Es dažus šādus cilvēkus pazīstu un pat viņi ir pret Geju praidiem, jo uzskata tos liekus, tādēļ nevar viņus visus likt vienā laivā. Līdzīgi kā 3. viļņa feminisms ir radikāli izmanījis nozīmi vārdam "feminists" 21. gadsimtā, tik un tā nevar visus feministus likt vienā grozā, jo ne visi atbalsta tās radikālās idejas, dažas feministes vēl joprojām pieturās pie saknēm no kā sākās feminisma kustība.

Labam noskaņojumam : https://www.youtube.com/watch?v=-XNFokmDKrE

10 0 atbildēt

Vairs nav par ko cepties-nupat zinas izlasiju ka pienemts likums pievienoties Stambulas konvencijai,tiktal cik ta konvencija nenak pretrunaas ar Satversmi.Tatad vel viens bezjedzigs papirs,jo viss paliek pa vecam.

Ta teikt,vilks paedis,un kaza aktiva. emotion 

10 0 atbildēt
Ak mans dievs, kāda atšķīriba ir cilvēkiem ar dažādu orientāciju? Vai tiešām būsim tik pagrimuši, lai diskriminētu cilvēkus pēc viņu orientācijas? Kāda atšķirība vai cilvēkam patīk pretējais, vai tas pats dzimums. Vai tas tiešām ir tik nozīmīgi? Man likās, ka cilvēce ir gana attīstījusies, lai nevērtētu cilvēkus pēc tā, kādu izvēli viņi veic attiecībā uz seksuālo dzīvi? Nožēlojami!
15 6 atbildēt

Es gan neuzskatu, ka nepieciešams pieņemt kaut kādu konvenciju, jo reāli lietas labā tas neko nedarīs.

Tomēr viendzimuma laulības atbalstu. Liela daļa no komentētājiem izklausās pēc homofobiem ar savu "man viņi netraucē, bet es negribu, lai viņi precās, jo es negribu skaidrot savam bērnam, kāpēc tie divi vīrieši laizās". Pirmkārt, kādā veidā jums traucē šīs laulības? Neviens taču neliek jums precēties ar savu dzimumu. Un otrkārt, bērns no tā, ka redzēs arī citus ģimenes modeļus, nekļūs par homoseksuāli- vai nu cilvēks tāds ir, vai nav. Turklāt liela daļa geju/lezbiešu pusaudžu vecumā savas seksuālās orientācijas dēļ (jo šajā laikā to nav iespējams tik vienkārši noslēpt) tiek pazemoti, un homoseksuālu attiecību un laulību akceptēšana varētu veicināt vienlīdzību ne tikai starp dzimumiem, bet arī starp seksuālajām minoritātēm.

13 4 atbildēt

Pilnigi piekritu Johnny.Par vardarbibu pret sievieteem-un ne tikai sievieteem-ir Kriminalkodekss un attiecigi likuma panti tajaa.

Skaidrs ka it kaa rupejoties par sievieteem un berniem-patiesibaa tas ir likums par labu gejiem un citam dabas novirzem.

Un Vejonis ar savu pazinojumu ka TM ekspertu lemums esot nepareizs-netiesi apgalvo ka galvenais LR likums-Satversme ir nepareizs.

Man gan liekas,ka prezidents ir kaut kads nepareizs-un pec tada pazinojuma vinam nav ko darit prezidenta amataa. emotion 

9 1 atbildēt

Nav vajadzīga nekāda papildus likumdošana, kas pasargātu sievietes, jo tas nestrādās, visa likumdošana jau ir pietiekami sakārtota. Labākā palīdzība būtu nevis konvencija, bet reāla palīdzība.  emotion  

Un viendzimumu laulības arī nav vajadzīgas. Mums nav jāpakārto pasaule cilvēkiem ar novirzēm. Ir arī cilvēki, kas sev dur ārā acis, jo grib būt akli, kas tagad sāksim vērt vaļā acu duršanas klīnikas?emotion

10 3 atbildēt
Geji ir un bus, tur neko padarit , bet savu gejismu nevajag citiem uzbazt. Principa vardarbibu pret sievietiem neatbalstu , bet SIEVIETES jau neviens neaiztiek parast jau ir dzeraju stridi vai kundze pati sakusi sist viru un tad virs uzšavis lai sieva nomierinas un tad viriets paliek vainigs. Vardarbiba ģimene , kas nu skaitas vardarbiba tagat jau uz bernu pat pastities nevar šķibi ka jau bāreņtiesa pie durvim stām. Kad biju mazs pera mani gan ar žagaru gan ar sikssnu un izaugu normals.
7 0 atbildēt

Stambulas konvencija nav saderīga ar jebkādu teritoriju, kur pastāv izkropļota dzimumu vienlīdzība, kas radusies 2 & 3 viļņa feminisma rezultātā. Vāŗdu 'sieviete" ir jāaizvieto ar vāŗdu "cilvēks". 

7 0 atbildēt

It kā esošā likumdošana atļauj varrdarbību pret sievietēm. Problēma ir esošo likumu ignorēšanā. Pieņems vēl kaut kādu "sviestu" ignorēs arī to. Kā būtu ar likumu par policistu sodīšanu, kas nepieņem iesniegumu par vardarbību ģimenē? 

6 0 atbildēt

Esmu par viendzimumu laulību, bet esmu arī par dzimumu līdztiesību, tieši tādēļ šādu konvenciju neatbalstu. Šobrīd, pēc Latvijas likumiem, sieviete ir līdztiesīga vīrietim. Tā lai arī paliek.

Un visi vienmēr kauc par vardarbību pret sievietēm. Nabaga sievietes, viņām, kā mātēm, ir iespēja ietekmēt kāda būs nākošā paudze, bet redz tie "šausmīgie" vīrieši viņas apspiež, jo redz citas sievietes vuņus tādus izaudzinājušas. Bet kas tad par problēmām? Paņem, izšķiries un piespied viņam maksāt milzīgus alimentus, tāpat pati esi tik "neaizsargāta", ka nevari nemaz apgādāt bērnu.

Visi šie sieviešu aktīvisti, nemaz neizturās pret sievieti ar cieņu. Viņi tikai uzsver to, cik sievietes ir tik pat labas un spēcīgas kā vīrīeši un tanī pat laikā čīkst, ka viņas ir trauslas, neaizsargātas vijolītes, jo redz vīrietis šīs apspiež. Neviens neapspiež, Mēs(sievietes) esam 50% no visas sabiedrības, un, ja ir kāda nevienlīdzība ir, tad mēs pašas to arī pieļaujam. Nevar apspiest pusi no sabiedrības pret tās gribu.

Ja sieviete grib būt vienlīdzīga vīrietim, viņai ir jākāro netikai pēc vīrieša "privilēģijām", bet arī pēc viņa pienākumiem, bet nez kāpēc neviena pat uz tiem neskatās. Kad pēdējo reizi bija tā reize, kad tās feministes bļāva, lai viņas arī iesauku armijā?

6 0 atbildēt
« 1  2  3 »