local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tā ir patiesība, ko stāsta?11

61 3

Sveiki, spocēni!

Man ienākusi prāta domu kolekcija par to, vai tas, ko mēs stāstam citiem, patiešām ir, un vai uz kāpēc/ uz kāda pamata Tu to stāsti.

Lieta tāda, ka es pats personīgi citiem stāstu to, ko man ir citi stāstījuši. Vai es to stāstu, jo uzskatu par patiesību? Vai to es stāstu, jo izmantoju to kā pamatu tam, lai attaisnotu sevi un savu teikto? To visticamāk vēlāk izskaidrošu.

Redz, esam liela sabiedrība. Cilvēku skaits ir mērāms miljardos, kas nemitīgi aug. Noslēpumu un patiesības, un maldu mūsu starpā arī daudz netrūkst. Bet galvenais ir tas, vai tas, ko itkā ''zini'' un stāsti ir patiesība? Ik reizi vairāk iesaistoties sabiedrībā, darbos u.tml. lietās, vairāk liekas, ka tomēr cilvēks ir dzīvojis un dzīvo daudz maldos.

Par piemēru varam paņemt medicīnu - daudzi, arī es personīgi, to uzskatu kā lielu biznesu, jo man tā ir STĀSTĪTS. Pats gan es nezinu, kā ir. Itkā loģiski spriežot, medicīna ir liels bizness. Zāles liek organismam atteikties ražot to, ko ir ražojies jau iepriekš, jo to, ko ražoja, sāka ''piegādāt'' organismam ar medikamentu palīdzību. Daudzi uzskata, ka tas ir speciāli izveidots bizness. Es tieši kā reiz tagad par to sāku šaubīties. Tie, kas to visu ražo, ir parasti cilvēki, kas vienkārši dara savu darbu. Tieši tā - vienkārši ļaudis, kas dara savu darbu. Ražo un veido to, kas cilvēkam ir NEPIECIEŠAMS.

Es pat īsti nezinu, cik pareizi ir tas, ka daudzi seko tam, ko citi tikai STĀSTA, bet Tu pats neesi piedzīvojis. Vai Tu pats esi kādrei aizdomājie/usies par to, vai Tu pats/i es piedzīvojis/usi to, ko Tev stāsta? Es par to pēdējā laikā domāju. Esmu sācis izdarīt arī secinājumus par to, ka tie ir atkal citi cilvēki, kas tikai sūdzas par to, kas viņiem nav - daudz naudas u.c.

Piemēram, arī lielā filmu un mūzikas, sportu industrija. Cilvēkiem ļoti patīk izklaide. Tā tomēr viņam ir bezmaz vai topa augšgalā, un tāpēc arī, iespējams, vairums mūziķi, sportisti un aktieri pelna tādu naudu, jo tā ir izklaide, atpūta cilvēkiem, kas ir vajadzīga, un par to ''mēs'' ''viņiem'' maksājam. Es pat īsti nezinu, vai to visu var uzskatīt par Ilumanti darbību. Varbūt pats Ilumanti nemaz nav, bet vienkārši cilvēku starpā izveidojies liels ''nē'' pret to visu, jo piesaista sev lielu daļu pasaules naudas un netiek parastajiem iedzīvotājiem.

Agrāk daudz lasīju par to, kā cilvēki komentē Saeimas darbību mediju portālos. Sāku aizdomāties jau tad par to, vai viņi vispār zina, kas tur notiek un kā notiek. Viņi vai vispār ir bijuši tajā Saeimā? Vai viņi vispār ir piedalījušies līdzi tam visam, ko dara? Un, vai vispār var ticēt tam, ko mediji raksta savos portālos? :-)


VAI VISS, KO TEV STĀSTA, IR PATIESĪBA?

Visnotaļ, ka ne 100% taisnība, jo, kas iet caur cilvēkiem, tiek padots tālāk cilvēkam pašam par labu aiz sava ego dēļ.

61 3 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

mēsls

1 0 atbildēt

Interesants raksts kas nedaudz liek aizdomāties.. Arī es daudz domāju par dažādām lietām.. Piemēram, par to pašu medicīnas biznesu. Noteikti, ka ir medikamenti kas tik tiešām palīdz cilvēkiem, taču es uzskatu, ka jāmeklē cēlonis. Piemēram cilvēkam sāp galva un viņš visu laiku lietos teiksim citramonu vai ibumetīnu(iespējams vēl kaut ko). Uzskatu, ka zāles vispār domātas retos gadījumos. Protams grūti iedomāties kādu smagāku gadījumu kad cilvēks nevar iztikt bez zālēm, tomēr tam visam apakšā ir psiholoģisks cēlonis. Par slimiem bērniem runājot, daudzi uzdod jautājumu kāpēc viņi? Nu man arī ir atbilde - viss nāk no vecākiem. Tāds ir mans viedoklis un tikai mans. 

1 0 atbildēt

Man apnika lasīt pēc 2rā teikuma.

1 0 atbildēt

IMHO ir divi liberālā kapitālisma stūrakmeņi:

1) Ir pieprasījums - būs piedāvājums;

2) Ir aitas - būs cirpēji.

Viss pārējais ir tikai sekas un no tām atvasinātas galējības no visādiem sazvērestību dzejotājiem, kam nav ko labāku darīt... emotion

Respektīvi ja racionāli un loģiski domāsiet ar savu galvu (nevis ar interneta miskasti), pasaule liksies daudz jaukāka vieta kur dzīvot... emotion

0 0 atbildēt