local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pastāv robežas demokrātijai un brīvībai?126

Pirms lasāt manu īso spriedelējumu tikai nepārprotiet! Nekādā ziņā es neatbalstu teroru un teroristus! Viennozīmīgi, terorisms ir neprāts.



579 8 126 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 126

0/2000

Šis raksts lika biški aizdomāties. Sāk likties, ka Eiropas demokrātikās vērtības ir kādu aizskart un palikt nesodītam. Vārda brīvība taču. Bet vai cilvēki ir aizmirsuši, kas ir cieņa pret citām vērtībām? Tomēr tās karikatūras ir pamatīgi provokatīvas. 

46 4 atbildēt

Cik tālu vispār drīkst stiepties "torelance"? Latvijā tāda veida karikatūru parādīšanās nav iedomājama. Ir, protams, karikatūras, un dažas no tām ir paskarbas, bet nevienam pakaļā nekas nav iebāzts un viss ir daudzmaz pieklājības robežās. Jo mēs esam kulturāli. Es domāju, ja kādam no kaimiņvalsts karikatūristiem ienāktu prātā paņirgāties par, piemēram, "Mildu" tādā veidā, kā šajās karikatūrās var redzēt, domāju, ka daudziem asinis sāktu vārīties. Tātad robežām ir jābūt.

26 1 atbildēt

Diemžēl, bet žurnālstiem, un vispār mūsu sabiedrībai, bieži vien ir problēmas ar inteliģenci. Visi dzenas pēc abstraktiem reitingiem. Tāda ir tā nežēlīgā konkurence- pamana tieši skandalozos. Ne velti saka- labas ziņas ir sliktas ziņas. Tās var labi pārdot.

Nezinu, bet pēkšņi ienāca prātā šādas rindas:

''Visu labo no dzīves vajag paņemt,

Bet tā, lai citus neaplaupītu.

Visu slikto no sevis vajag izmest-

Bet tā, lai citus neaptraipītu.''

24 2 atbildēt

Brīnos kā tie karikatūristi vēl nav sodīti par rasismu un naida kurināšanu ?

23 1 atbildēt

Ko sēja to pļāva! Ne pirmā un arī ne pēdējā reize...

9 0 atbildēt

Jā, es saprotu, ka demokrātija, vārda brīvība un tā. Neuzskatu, ka ir nepieciešama cenzūra, taču šoreiz karikatūristi ir pamatīgi pāršāvuši pār strīpu.. Saprotams, ka viņi aizkāra šīs reliģijas pārstāvjus, tādēļ paši vien vainīgi pie grautiņiem. Ir skumji, ka cilvēki savas kļūdas sāk apjaust tikai pēc traģēdijas sākšanās, kad jau ir par vēlu. 

Es uzskatu, ka ticība ir lieta, kuru nevajag aiztikt. Jo katram ir tiesības ticēt tam, kam viņš tic. Jebkurš var arī neticēt. Vienalga kam tic vai netic cilvēks, bet vajadzētu būt sapratnei, kur sākas citu reliģiju zaimošana un tās pārstāvju aizvainošana.

8 0 atbildēt

Redziet! Pat spokos pastāv kautkādas pieklājības normas! Admins vēlējās izdzēst vienu no bildēm, bet es piedāvāju izdarīt tajā korekcijas un ievietot atpakaļ! Tā kā šķiet ka pats esmu pareizi nobalsojis savā aptaujā (2. atbilde).

6 0 atbildēt

Jautājumam "kāpēc tā notika" vienkāršākā atbilde būtu "jo tika publicētas aizskarošas karikatūras", bet tā ir smaga kļūda. Neviens nav atcēlis rasismu un diskrimināciju un, ja žurnāls par to nav tiesāts, tad droši vien tam ir iemesls.

Vai man nebūtu jājūtās aizskartam, ka musulmanis pasaka, ka es degšu ellē, ja vien nepievērsīšos islamam? Redz, to var teikt, bet šīs karikatūras ir apvainojums. Tātad ir mans viedoklis un nepareizais?

5 0 atbildēt

ir tā, ka jo mazāk izglītots cilvēks, jo lielāka vēlme ticēt kaut kam pārdabiskam, dievam, dievībām, allaham, vai zobu fejai.

neuzskatu ka vaina ir zīmējumos, vai mākslinieku fantāzijā, jo lai ieraudzītu skaisto ir vajadzīgs arī neglītais.

4 0 atbildēt

Vai daļa no Jums vispār saprot, ka šīs karikatūras ir atbilde uz musūlmaņu izdarībām ( valstu karogu dedzināšanu, citu ticību zaimošanu un neiedomājamo rasismu), turklāt  sava taisnība tajās karikatūrās ir attēlota...

4 0 atbildēt

Tiem draņķa skribentiem vēl nepietiek. Šodien pa radio stāstīja, ka jau atkal esot iebāzuši tajā žurnālā karikatūru ar Muhamedu.

Vai nav tomēr sitami?

5 1 atbildēt
+ Viss ir pareizi! Nav ko kurināt naidu ar ticīgiem cilvēkiem,kur nu vēl ar musulmaņiem,kuri par allaha apvainošani gatavi galvu nogriezt! Neesmu ticīgs,bet tajā pašā laikā neaizskaru tos,kas tic! Voss notika pilnīgi pareizi!
4 0 atbildēt

Nedrīkst žurnālisti publicēt visu, kas ienāk prātā. Šādas karikatūras nav nekas labs, bet tas, viennozīmīgi, nav iemesls nošaut.

4 1 atbildēt
Katrs savā mājā dzīvo kā grib! Ja kaut kas nepatīk, lai vācās atpakaļ uz savu Palestīnu un zīmē kādas karikatūras grib. Eiropā dvieļagalvas ir, maigi izsakoties, nevēlami.
12 9 atbildēt

Šie visi fanātisko musulmaņu slaktiņi un terorakti notiek dēļ zemā izglītības līmeņa jo šie cilvēki neprot normāli interpretēt korānu bet tas arī nenozīme ka tu drīksti ņirgāties par tiem cilvēkiem savādāk var novest pie šāda scenārijas kas notika Francijā!

3 0 atbildēt
tad kad skots pateica ka žīds ir strutojoš augonis... tad viņu iesēdināja... ja dirs tad adbildi... demokrātija ir plakāts
3 0 atbildēt

Vieniem tas šķiet smieklīgi, citiem tas ir darbs, vena daļa šausminās, bet vēl atsevišķai grupai tas ir pamats terora aktam. Jautājums, kurā no pozīcijām tu atrodies!

Imigracija un emigrācia dara savu, vairs nevari būt drošs, ka tev pašsaprotamas lietas ir kļuvušas kādam citam, kādai ieceļojušai nācijai par zaimu.

3 0 atbildēt

Jums daudziem ir smagas problēmas ar melno humoru un nedaudz paskarbu satīru.

2 0 atbildēt
Perfekti. Tieši manas domas.
2 0 atbildēt

Atrodi Francijas likumdošanā kur tu vari par citiem smieties un tos apkaunot! Redz musulmaņiem ir pašlaik viduslaiku periods un apsties kas notika Eiropā viduslaikos un izdari secinājumu tad sapratīsi kāpēc muslmaņi šādi reaģē!

2 0 atbildēt