local-stats-pixel fb-conv-api

Vai krievi ir latviešu lielākais ienaidnieks?206

Es zinu, ka izlasot šo virsrakstu, daudzi mani uzreiz nosauks par Kremļa atbalstītāju, pelēko kardinālu fanu, putinistu un vel nez ko, taču tāds noteikti neesmu. Pēdējā laikā spokos, atkal paceļās tematika par ļauno krievu vai ļauno amerikāņu propagandu, arī ar pazīstamajiem ir sanākušas diskusijas par šo, līdz ar to izlēmu pats par šo tematu pasmadzeņot un padalīties ar spokiem par rezultātu.

482 12 206 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 206

0/2000

Nu ja skatās, kuri ir visvairāk mūs nīduši un iebrukuši tad - jā,  tie vienmēŗ ir bijuši krievi!

62 3 atbildēt

Pavisam vienkārši- esam maza tauta, kurai vienmēr darīs pāri, bet izlasi ''Vilis Vītols-Pārdomas par Krieviju''.  Tad arī būs saprašana par agresoru tepat blakus un blēšana, ka arī citi mums darījuši pāri neko nemaina, tādēļ, ka Krievija ir vienīgā, kas atsakās mainīties.

45 1 atbildēt

Štrunts ar to, kas notika pirms 100 gadiem. Pagātnē nav vērts rakņāties.

Skatamies uz tagadni. Ko dara šobrīd Vācija un ko šobrīd dara Krievija un vairākums krievvalodīgo Latvijā?

 Latvieši esot rusofobi un krievvalodīgie vienlaicīgi dēvē mūsu valodu par " suņu valodu ". Absolūta necieņa un idiotisms. Nē, paldies! 

Tēma izbeigta.

43 0 atbildēt

Man vnk nepatīk, ka slavina Krieviju, noliek Latviju, bet savu dīvānu netaisās pamest.

35 0 atbildēt
Krievi nav ienaidnieki. Komunisti ir ienaidnieki.
32 1 atbildēt

Es neteiktu, ka krievi (Krievija) būtu mūsu ienaidnieks.. bet kā pierāda vēsture - sagaidīt no viņiem var da jebko, uzmanību novērst nevar.. Lielākie mūsu ienaidnieki tepat valdībā sēž: politiķi, oligarhi izzog valsti un bīda tikai savas intereses.. Bet ārējo ienaidnieku meklējumi gan mums, gan Krievijā ir nepieciešami, lai novērstu uzmanību no patiesajām valsts iekšējām problēmām..

28 0 atbildēt

Paldies! Dažas manas pārdomas:

1) Šī raksta tēma „vai krievi ir latviešu lielākie ienaidnieki” gluži neatbilst tālākajam iztirzājumam „vai krievi vienmēr ir bijuši lielākie ienaidnieki”. Vai ir bijuši – nē, protams. Vai ir šodien – jā, bet protams! Ne gluži krievi, bet Krievija gan.

2) Liela kļūda ir runāt par tautām kā ienaidniekiem. Ienaidnieki ir indivīdi. Un primāri naidīgās politikas veidotāji un pretvalstisku uzskatu izplatītāji, nevis iedzīvotāji kā tādi. Uz to arī spēlē lielo kaimiņu vara – mēs esot rusofobi. Nē, ne jau pret krieviem esam, bet pret totalitārisma draudiem, pret draudu savai nacionālajai identitāti, kultūri, ekonomikai, valsts iedzīvotāju drošībai.

3) Tāpēc vēršanās ir arī pret latviešiem. Iemesls nav tas, ka patīk iekost otram latvietim. Iemesls ir savas kultūras necienīšana un valsts nodevība. Bet kults „latvietis pret latvieti”, tāpat kā „latvietis pret krievu” tiek ārēji kultivēts un ir izdevīgs tikai Latvijas ienaidniekam.

4) Latvietis, kas neorientējas citās kultūrās, gaužas, ka mums patīk apcelt pašiem sevi. Lai cik tas nebūtu paradoksāli, tā par sevi uzskata daudzas tautas. Tas ir, ja ne normāli, tad cilvēciski gan. Turklāt jo tuvāk ekvatoram, jo trakāk.

5) Turpinot par citām tautām (valstīm), principā visas rakstā pieminētās ir darījušas daudz, lai turpmākus karus mūsu reģionā vairs nepieļautu. Vācija nacistu slavināšanu ir aizliegusi, un kara noziedzniekus sodījusi. Zviedrijas armija ir viens no lielākajiem garantiem mūsu drošībai. Viņiem ir bijis pamats piedot. Tikai viena (ok, dažas joprojām totalitārās) valstis dzīvo ar pagātnes rēgiem, joprojām slavina komunismu, savus vadoņus-slepkavas un padomju impērijas sabrukumu sauc par katastrofu.

6) Latvijai neviens nespiež ieviest sankcijas. Mēs sankcijas pret agresīviem kaimiņiem esam ieviesuši labprātīgi kā atbildi uz mūsu apdraudējumu. Jā, ekonomiski neizdevīgi, bet politiski tām būtu jābūt vēl lielākām. Sankcijām pretī ir Krievijas pārkāpumu saraksts, kas nav apstājies.

7) Pareizi rakstā minēts, ka arī paši ar savu politiku šķeļam savu valsti. Bet cēlonis tam ir Krievijas ietekmes aģentu brīva rīkošanās mūsu politikā un ekonomikā, un tieši pret to cīnāmies ar sankcijām, izraidot cilvēkus, neļaujot sev palikt pārāk atkarīgiem no valstij nelojāliem spēkiem. Piekāpība pret agresiju radītu vēl lielāku ļaunumu par pagaidu ekonomiskiem zaudējumiem.

Bet kopumā rakstā daudz  vērtīgu atziņu. Uzskatu, ka mums jāturpina būt draudzīgai nācijai, godīgai un patiesai.

19 0 atbildēt

Autor- neesi LOHS un netaisi TENDENCIOZUS virsrakstus!!!

Krievi, tāpat kā vācieši vai lietuvieši it TAUTAS, Tauta pēc definīcijas nav grupējums, kas kautkādā veidā saistāms ar "ienaidnieku".

Ienaidnieks varētu būt, piemēram "Kremļa troļļu armija" vai "Krievijas vates leģions", vai "ZZS sponsorēto eiroskeptiķu ūbersubsidētās vietējās lauksaimniecības atbalstītāju sekta"...   emotion 

 emotion 

18 0 atbildēt

Negribu garus palagus rakstīt, tāpēc īsumā: nevarētu teikt, ka tieši krievi kā tauta ir mūsu ienaidnieks. Nebūt nē. Problēma ir okupanti - neatkarīgi no tautības. Vai tie būtu vācieši, krievi vai kādas citas valsts vai tautības pārstāvji. Un varu roku uz sirds likt un teikt, dārgā tauta, ka 1940. gada notikumi, bez cīņām līdz pēdējam vīrelim, kas spēj ieroci rokās noturēt, neatkārtosies. Un ticiet man, daudzi, kas dos prettriecienu okupantu varai, būs gan ar vācu, gan krievu saknēm, bet tad jau vairs tam nav nozīmes...

10 0 atbildēt
Grozies kā gribi,bet šī ir tā pati propaganda,tikai izsķaidīta starp 1000 vārdiem. Saki ka krievi apbiźoja, es teiktu ka iznīcināja, ko cenšas darīt arī tagad. Nesenie notikumi Ukrainā ar Krimas okupāciju priekšgalā pierāda ka krievs nav mainījies un cik zinu tad Tevis pieminētā Zviedrija un Vācija nav šādas darbības veikusi. Nerunājot jau par to ka vācieši nožēlo izdarītās nelietības, bet krievs pat nepieļauj domu ka ir darījis ko sliktu. Atcerēsimies, ka krievs un vācietis ir bāžami vienā maisā 2 psaules kara masu slepkavību sakarā. Un vācu tauta nestaigā pa Latvijas zemi un neslavina savu vadoni, kā to dara krievu tautības pārstāvji un ar putām uz lūpām aizstāv un cildina staļinu un jauno caru putinu. Tā ka padomā divreiz pirms mēģini attaisnot ļaunuma impēriju.
10 0 atbildēt
Labs raksts un prieks ka esi veltījis tam laiku, lai gan ja mēs paskatāmies tīri pēc pāri nodarījumiem vēsturiskā ziņā Krievi ir nodarījuši daudz vairāk pāri mums kā visiem šķiet. Es pats esmu pabeidzis politisko vēsturi un varu teikt ka man būtu ļoti daudz ko argumentēt pret šo rakstu. Bet īsumā 1. Bez Vācu ietekmes Latvieši nemaz nebūtu spējīgi sacerēt darbus un mēs nemaz nespētu loģiski domāt, jo kā jau zinām 18. gadsimtā lielākā daļa no Latviešiem bija analfabēti kas nespēja ne lasīt ne rakstīt. Mēs oriģināli esam lauksaimnieki un diemžēl attīstījusies vēlāk par Vācu tautu. Vācieši mūs izglītoja, uzbūvēja Vecrīgu un ieveda kultūru... Savukārt Krievi ir tikai destruktīvi iespaidojuši Latviju, spridzinot muižas, pilis- Cēsu, Bauskas un vēl neskaitāmas. No krieviem ir ienākušas barbarisms, šņabis, saulespuķu sēklas un nekārtība. Pats atceros kā jaunībā man vecvecmāmiņa teica: "kad vācieši ienāca mūsu mājā, tie tikai pajautāja ūdeni, iedeva mums, bērniem šokolādes un aizgāja prom. Kad Krievi ienāca, bez atļaujas paņēma viņiem šķietamas visvērtīgākās lietas un izvaroja manu māti naktī, jo tēvs jau bija prom" - šo epizodi kad man viņa to pateica neaizmirsīšu nekad. Bet tas viss par ko runājam ir tikai vēsture. Kara laikā utt. Bet ja mēs runājam tagadnē, tad vai Jūs nespējat atšķirt Krievu no citiem uz ielas? Paskatieties uz statistiku Rīgas centrālā cietumā, cik daudz ir krievvalodīgo. Arī ekonomiskā ziņā krievi savu sociālismu vienmēr ir mēģinājuši mūs iespaidot. Otrā valsts valodā kā Krievu, saskaņas centrs un viss pārējais vēljoprojām negatīvi atstāj iespaidu uz mūsu Valstī. Es varētu turpināt un turpināt... (Neko nesaku par rakstu un katram ir savs viedoklis, bet ja godīgi šī ir pirmā reize kad es vēlējos izpaust arī savu viedokli un uzrakstīt komentāru)
9 0 atbildēt

Viss būtu skaisti un jauki, ja daļa Krievu neienīstu šo Valsti, neienīstu latviešu valodu, nerīkotu referendums par otru RUS valodu, iemācītos latviešu valodu, nevis bļautu ka bērns 4-jā paaudzā nespēj iemācīties Valsts valodu un vajag krievu skolas, tā teikt nelēktu acīs ar savu okupantismu, bet mierīgi savā dabā dzīvotu. 

9 0 atbildēt

Ai - demagoģija - vnk ar ārējo ienaidnieku vieglāk dzīvot - pašam savas problēmas var nerisināt.

8 0 atbildēt

Raksts tiešām labs (+), bet nelielas pārdomas (ieteikumi), aizbrauciet uz Krieviju, aprunājaties ar parastiem krieviem, tik sirsnīgus cilvēkus nekur pasaulē neatradīsiet (pēdēju kreklu atdos, pat izvilks pēdējo kandžas pudeli), viņiem ir ļoti liela cieņa pret Baltijas valstīm, neskatoties uz visu propogandu, kura notiek Krievijas masu mēdijos. Pēc sarunām ar etniskiem krieviem, viņi arī necieš krievu mironitāti, kuri dzīvo baltijā. Pie visa vainīgi ir politiķi kuri veido naidnieka tēlu starp mūsu tautām, arī mūsu politiķi ir vainīgi.

Normālam latvietim, un normālam krievam, nav nekādas problēmas komunicēt savā starpā, vienmēr atradīs kopīgu valodu, un viens otram izpalīdzēs. Krievu šovinisms ir gadsimtu gaitā Krivijas valsts politika, bet ieteiktu komunicēt ar parastu Krievijas pilsoni, vienmēr atradīsiet kopīgu valodu.

P.S. Tās ir tikai manas pārdomas un pieredze, nekad neesmu atbalstījis Krievijas valsts politiku, kuras mērķis ir sanaidot tautas, un parādīt, ka viņi ir visvareni.

7 0 atbildēt

Te kāds dzīvo ilūzijās, ka tieši mums mainoties un kļūstot draudzīgākiem Krievija uzreiz atmaigs un viss būs OK. Būtu jāsaprot ka Krievijai pie vienas vietas cik tu esi draudzīgs. Paskatiet ko viņi dara ar savu brāļu tautu Ukrainu. 

6 0 atbildēt

Ja runa ir par Ukrainu, tad 60% no ukrainas armijas pusē karojošo ir krievvalodīgie. Tur karo Ukraiñu tauta pret teroristiem narkomāniem, kuri vairumā sabraukuši no krievijas, kurus sūta tas pedofīls Putins.

6 0 atbildēt
Un diezgan cinisks gājiens ar latviešu stukaču pieminēšanu kā pamatu masu izsūtīšanām, kur tev taisnība ir labi ja 1%. Šī bija krievijas taktika, lai pēc tam varētu vainot pamatnāciju krievu izdarītajās zvērībās. Taktika ļoti vienkārša, pie tevis ierodas krievs un liek stukačot, pretējā gadījumā nogalinās vai izsūtīs tevi un tavu ğimeni, lielākajā daļā gadījumu cilvēkiem nebija izvēles.
6 0 atbildēt
lai tie urodi iet nosprāgt
6 1 atbildēt

Daļēji piekrītu, labs raksts.

Latvju lielākie ienaidnieki ir latvji, kas Anglijā, Īrijā ar saviem bērniem runā angliski(bet viņu latvju senči krieviski, vāciski - zems pašvērtējusms). LUPATAS!

5 0 atbildēt

man jau ar tie krievi diez ko nepatīk,bet ar ES uzliktajām sankcijām pret Krieviju es zaudēju darbu.Tākā visi viņi ir pār vienu kārti metami.

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »