local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Dienvidāfrika 🇿🇦 var palikt bez elektrības? 💡4

46 0

Sveiki,

Lai gan Dienvidāfrikā risinās dažādi notikumi kā lauksaimniecības zemes atņemšana no baltajiem fermeriem, un pirms dažiem mēnešiem sākās ūdens krīze vietās kā Keiptaunā, tagad ir parādījusies vēl lielāka problēma- ektrīnas nepietiekamība.

Kompānija ,, Eskom”, kura ražo 95% no valsts elektrības, vairs nespēj ražot pietiekami daudz elektrības, tāpēc uzsāka ,,load shedding”( tas praktiski nozīmē atslēgt elektrību uz noteiktu periodu laika). Pašreizējā situācijā tiek vainota korupcija, infrastruktūras neuzturēšana, ogļu nepietiekama piegāde.

Tiek arī pieminēts BEE( Black Economic Empowerment), jeb rasu kvotu sistēma, kuru kompānija izmanto uz saviem darbiniekiem kopš 1994. gada. Tā dēļ kompāniju pameta daudz balto darbinieku kā inženieri.

Vēl tiek pieminēts nesenais tropiskais ciklons Mozambikā kā iemesls, jo tā dēļ Cahore Bassa dambis, kurš piegādāja ap 1200 megavatus elektrības valstij, tagad vairs nav spējīgs ražot elektrību.

Diemžēl mūsdienās daudz kas notiek ar elektrības palīdzību, piemēram, lauksaimniecība, ūdens piegāde utt. Ir aprēķināts, ka valsts zaudē $140 miljonus dienā elektrības nepietiekamības dēļ. Daudzi iedzīvotāji ir sākuši pirkt dīzeļa ģenerātorus, lai tas ražotu elektrību mājās.

Sakaru operātori jeb kompānijas, kuras nodrošina telefonsakarus valstī, saka, ka to torņi, kuros tiek izmantotas baterijas, lai elektrības pārtraukuma periodā tie varētu operēt, nevar izturēt ilgākus bez elektrības periodus, un tas var sacelt cenas.

Vēl varu pieminēt, ka šeit daudzi nabadzīgie atklāti zog elektrību, jo uzskata, ka tā viņiem pienākas par velti aparteīda dēļ utt. Un policija pat baidās atslēgt viņiem elektrību, jo tad viņi protestē un rada nekārtības.

PS Mēģināju šo rakstu izveidot īsu un saprotamu, tāpēc varbūt ir sanākušas dažas kļūdiņas.

Izmantotie avoti:
https://www.businessinsider.co.za/load-shedding-data-prices-rain-vodacom-mtn-2019-3
https://www.iol.co.za/news/south-africa/western-cape/loadshedding-water-supply-economic-activity-under-threat-as-eskom-struggles-19964167
https://www.google.co.za/amp/s/amp.ft.com/content/8a730f06-4990-11e9-8b7f-d49067e0f50d
https://www.politicsweb.co.za/opinion/eskom-and-bee-a-total-eclipse-of-the-brain
https://www.google.co.za/amp/s/ewn.co.za/2019/03/16/mozambique-cyclone-to-blame-for-stage-4-load-shedding-says-eskom/amp

Video no ziņu kanāla, kā elektrības nepietiekamība ietekmē ekonomiku.
46 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Šo derētu izlasīt visiem heiteriem, kuri saka, ka Latvijā viss ir slikti!!!
2 0 atbildēt

DAR ir nākošā Zimbabve, jo nigeri nemācās no citu kļūdām, viņi mācās no savējām, jo vienmēr sit pa krūtīm un saka, ka mēs neesam tik stulbi kā tie tur.

2 0 atbildēt
Autors pi*arasss
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt