local-stats-pixel fb-conv-api

VIDEO: Seko līdzi putnu rosībai aizsargājamo putnu ligzdās tiešraidē3

48 0

Ar viena klikšķa palīdzību tu vari redzēt to, ko parasti neredzi!

JŪRAS ĒRGLIS (Haliaeetus albicilla) Durbe

JŪRAS ĒRGĻI (Haliaeetus albicilla) Slīterē

Jūras ērgļu ligzdošanas teritorija šajā vietā ir zināma kopš 2010. gada – sākotnēji ērgļi ligzdoja aptuveni 20 gadus vecā mākslīgajā ligzdā, tad pārcēlās un 200 metrus tālāk uzbūvēja tiešraidē vērojamo ligzdu, kurā ligzdoja 2013. gadā. Nākamos piecus gadus ligzda bija neapdzīvota un vieta, uz kuru bija pārcēlušies putni, nezināma. 2018./2019. gada ziemā ligzdu apmeklēja klinšu ērgļu pāris, tomēr viens no putniem bija nepilnīgi pieaudzis un ligzdošana pavasarī netika uzsākta. Kameras sistēma pie ligzdas ir uzstādīta 2019. gada sākumā. Rudenī ligzdu sāka apmeklēt jūras ērgļu pāris, abi putni ir bez gredzeniem, līdz ar to ir pamats uzskatīt, ka vismaz viens vai, iespējams, abi ērgļi ir šai teritorijai jauni – 2013. gadā, kad šajā ligzdā pēdējo reizi tika konstatēta sekmīga ligzdošana, mātīte bija gredzenota.

Klinšu ērglis

Mākslīgajā ligzdā, kas tika uzstādīta 2010. gadā, ligzdo klinšu ērgļa tēviņš Virsis un tikko dzimumgatavību sasniegusī mātīte Spilve. Pēdējo reizi ērgļi šeit sekmīgi ligzdoja 2016. gadā. Ligzda atrodas AS “Latvijas valsts mežI” valdījumā esošā purvā uz salas.

Ūpis

Un, ja negribas vērot putnus, tad var vērot purvu!

Kameras panorāmā ir vērojama klinšu ērgļu Virša un Spilves medību teritorija – plašs un neskarts augstais purvs, kurā mīt arī daudzas citas aizsargājamas dzīvnieku un augu sugas.

48 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000