local-stats-pixel fb-conv-api

Turpinām šausmu stāstu (papildināts!!)45

209 24

Nu ko, trakais zaļais ir atpakaļ, tomēr man ir cerības, ka kāds no jums atmetīs savu riešanu situācijās, kur to nevajadzētu darīt.

Pavisam nesen atkal apciemoju Centrāltirgu, lai paskatītos un jaunumiem zivju koncentrācijas nometnē.

Par to, ko jūt pieaugusi zivs, un ko tā apzinās, kā arī ar tagad tagad Latvijā esošo likumdošanu varat iepazīties šeit http://spoki.tvnet.lv/tribine/Sausmu-stasts-turpinas/739260

Kā arī tūlīt sekos vēl viens links, uzlieciet savu parakstu, lai šis ārprāts izbeigtos, sākot jau ar vien to, ka jums nebūs jāēd pašiniciatīvā nosprāgušas zivis ar brūču toksīniem un stresa hormoniem. https://manabalss.lv/par-zivju-tirdzniecibas-formas-mainu/show

Kā redzams pirmajā video, arī saskaņā ar likumdošanu, zivis nedrīkst nogalināt pircējam redzamā vietā. Lielveikali to ievēro, aiznes zivi aiz sienas un tur to piebeidz, bet Tukuma ''Elvi'', gan esot šādas pašas zivis vienkārši pārdevuši dzīvas, ielikuši maisņā, lai spirinās un slāpst tālāk. Diemžēl man nav fotoattēlu un video par šo, jo nebiju klāt.

Pie attēliem pievienoti daži komentāri par šo lietu, no akvāristu foruma, atļauja pārpublicēt ir saņemta, pārējie ir mani komentāri no spokiem.

Pēdējo video ir vērts patīt nedaudz tālāk, jautrība sākas otrajā pusē, pēc tam, kad tikko nospiedu ieraksta pārtraukšanas pogu, saņēmu draudus ''dabūt pa seju''. Interesanti..... Nevienam es netraucētu strādāt, ja viņi ievērotu likumus!!!!!

Lūdzu iesakiet rakstu soctīklos, ja atbalstāt, šeit publicēto informāciju.

209 24 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

Man gan garšo zivis un es turpināšu tās ēst, neviens zaļais man nepavēlēs.

25 7 atbildēt

Tā zivs ir barība (pārtikas produkts). Tā zivs ir medīta un ēsta miljoniem gadu (zvēru pasaulē vēl ilgāk) un tiks medīta un ēsta līdz cilvēces pastāvēšanas beigām (ja tāda pienāks). Zivij dabīgā ceļā neizveidosies balstiesības, vēlme pat saprast, ka pasaulē ir kas vairāk par medīšanu, ēšanu, diršanu, slēpšanos, vairošanos un migrāciju.

Par salīdzinājumu ar to sievieti - puikas pārcentās, puikas sēdēs (varbūt). Tai pašā laikā citur novāc 50 000 vienā karā un nevienam nekas nedraud. Vēl citu notiek masveidīga cilvēku tirdzniecība seksa vajadzībām un orgānu tranplantēšanai. Kāds kaut ko risina, bet kopumā problēma tāda pati kā ar zivīm - ir un viss, tikai atšķirība tāda, ka brīva zivs un brīvs cilvēks cilvēcīgajā izpratnē ir ļoti atšķirīgas lietas.

17 1 atbildēt

Raksta autorei pluss, jo nepiekrist vienkātši nav iespējams.

Viena lieta ,ko es nesaprotu, viņa jau neliedz vai nešausminās par zivju lietošanu uzturā un tirdzniecību vispār, bet gan par to zivju stāvokli ,kuras tiek pārdotas "dzīvas" , ja tā var teikt ,jo tās vairāk izkatās pēc "Walking Dead" zombijiem. Es tik nesaprotu ,kā kaut ko tādu VAR nopirkt un vēl ĒST ,tās zivis ,kuras dzīvas, taču visas rētās, izskatās slimas,ja es ēstu zivis, šis skats man vēlmi ēst tiešām laupītu. PVD skatās sazin kur.  Es kā noprotu daudzi pat tekstu neizlasija lāga ,bet tik kasīties lien, kā vienmēr. emotion

14 2 atbildēt
Es vienigais laikam vampire piekritišu par šo rakstu nejau tapec ka man zivis negaršo bet padomajiet ka butu ja jus butu tas nabadzites zives un tad rakstiet ka vienalga es zinu to ka man tagad liks -
7 0 atbildēt

Ir tāds teiciens - tu esi tas, ko tu ēd. Ja tu nopērc un apēd tādu trīs nedēļas badā turētu, sasistu, spīdzinātu un nomocītu zivi, tad kas tu esi?

7 0 atbildēt

Strādāts nopietni! + emotion

8 2 atbildēt

mmm...zivis!

Aizvakar ar biju ieskrējis tirgū un paķēru pārīti.Šovakar atkal lobīšu iekšā!

7 2 atbildēt

atraduši par ko satraukties...

18 13 atbildēt

Lūdzu dodie pie bļitkotājiem! Tur vispār zivis vēl ilgāk mirst. Iedomājies, tā kā zivis ir aukstasiņu dzīvnieki, tad viņiem ārā uz ledus, salā asinsrite vēl lēnāka ir. Vēl tā zivs lēnām sasalst, viņa grib kustēties, ielekt atpakaļ āliņģī, bet viņa nevar, jo viņa ir pārāk atdzisusi, nevar pakustēties. Beigās labākajā gadījumā zivs sasalsts, bet lielākas zivis vēl var arī atnestas mājās sasilstot atdzīvoties. Kāpēc nedodies pie tiem bļitkotājiem?

Šodien ejot uz garāžu, pie garāžas durvīm atradu pusdzīvu kaķi. Ko es ar to kaķi izdarīju? Pasaucu savu vetārstu, iedevām viņam anestēziju, pagaidījām kamēr aizmieg kaķis un tad sirdī iešpricējām indi. Nogalinājām kaķi vienkārši vai citādāk sakot, eitanizējām. Mūs tagad ar vajag sodīt? (Kaķa mirstīgās atliekas tika utilizētas, netika ne miskastē izmestas ne kur citur). 

Vēl ik pa laikam mēs arī izķeram kaķus no savas teritorijas un kastrējam, sterelizējam. Kāpēc mums darba teritorijā ir daudz kaķu? Tāpēc ka tādi dabas draugi atved mazus kaķēnus izmet, domādami, ka labāk lai viņi te dzīvo, jo tāpat te ir jau daudz kaķu. Tikai neviens nepadomā ka vieglāk ir sterilizēt kaķi, nekā ļaut tiem mazajiem kaķēniem katru dienu cīnīties par ēdienu....

Piedodiet, mazliet uzvārījos. Mazliet kaitina šādi zaļie, kas liek visu netā, bet neko reāli nedara. Ir PVD likumdošana, ir Ministru Kabineta likumdošana un citi likumi. Dodies pie atbildīgajām institūcijām un runā ar viņiem, nevis netā liec bildes. Būtu ielikusi labāk ko esi pati lietas labā izdarījusi. 

Vēl nesen netā bija par kažokzvēriem, ka tos tur briesmīgos apstākļos. Es ar varu safilmēt, kādos apstākļos dzīvo bomži un pateik, ka visi tā dzīvo un viņiem vajag palīdzību. Tikai neviens nav padomājis, ka kažokzvēru audzētājiem pašiem nav izdevīgi slimi dzīvnieki, jo no tiem nevar iegūt kvalitatīvu kažoku....

Atkal aizrāvos, piedodiet!

4 0 atbildēt

Labi pastradats.Tikai tagad uzmanies..., ka ,,maksima,, neaizsuta  Tev uz majam beigtu zivi,..... mafijai tas nozime ne visai labas lietas....( maksima -...mafija...)

3 0 atbildēt

Patiesībā tas ir ļoti cietsirdīgi. Esmu pats makšķernieks, neesmu veģitārietis un man garšo zivis, bet noteikti neatbalstu šādu zivju mocīšanu. Ko var darīt? Jāsāk ar sevi, saviem radiem, draugiem. Es nepērku zivis no akvārija. Ja neviens nepirks - nebūs vairs tādi akvāriji.

3 0 atbildēt

beidz pinkshkjeet pat taam ziviim un apeed kaadu gabalinju.tev omega3 dikti pietruukst.galva nepareizajaa virzienaa straadaa.

ja gribi,tad eed savu zaali!

2 0 atbildēt

Centrāl tirgū fotogrāfēji? emotion

1 0 atbildēt
Tev vajadzetu piespriest muza ieslodzijumu pasaules sliktakaja cietuma, tu, *****asmeita.
2 1 atbildēt

Ja, zivis dargas palikusas... NU sausmigi dargas palikusas. gadreiz bija letas un smukakas pardevejas ari. bet tagat...

1 0 atbildēt

Šovakar vakariņās cepšu karpu, paldies par ideju. emotion

0 0 atbildēt

Ew, iedomājies, ka Latvijā visp. daudz kur MK noteikumus neievēro? emotion

0 0 atbildēt

Asinsdzērāju lords sludina taisnību. Nav bik divkosīgi?

0 0 atbildēt
pateiksu tikai paris lietas. nekad nesalidzini akvarija zivis ar veikala zivim jo akvarija zivis ir domatas garlaicibas nomierinasanai bet veikala zivis galdam. nakamais ir tas ka cilveki labak grib izveleties kadu zivi no tam vins grib nevis gaidit kamer atnesis un paradis.
0 0 atbildēt
Malace, ta tik turpini. emotion
0 0 atbildēt