local-stats-pixel fb-conv-api

Turcijas armija48

548 3

Turcijas armija izrādās ir diezgan šerpa. Turcijas armija ir ne tikai 2.lielākā NATO valsts bruņoto spēku ziņā, bet arī 8.pasaulē spēcīgākā armija.

Nedaudz par vēsturi. Tātad, visi mēs no vēstures grāmatām mēnessirpja valsti atceramies kā Osmāņu impērijas valsti, taču pēc impērijas sabrukšanas līdz mūsdienām lēni, bet pacietīgi formējās tādā veidolā, kādā to redzam šobrīd. Visvairāk Turcija ir karojusi slavenājā Korejas karā, kad tur laikam no 1950.gada izcēlās pilsoņu karš. Starpcitu, tas bija 2.lielākais kara konflikts uzreiz pēc 2.pasaules kara. Daži smadzeņu podi lēš, ka tieši Korejas karš aizsāka Auksto karu, bet kas to lai zina.. mazāk dzert vajag.

Interesanti ir tas, ka par visu turku bruņoto spēku komandieri kļūst tas, kas reiz bijis komandieris sauszemes spēkos. Daudziem liekas, ka turki brāļojās ar krieviem, taču muļķības, jo tā 1952.gadā iestājās NATO un vairojās ar grieķu sievietēm.

Bet, skatoties, ko tagad Krievija izdarīja ar Krimu, nākas atgādināt, ka Turcija 1974.gadā iebruka Kiprā, lai Kipras salu pievienotu Grieķijai. Redz, ko Grieķu sievietes lika turkiem darīt..

Bet nu labāk skatamies armijas sastāvu.

548 3 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

Turcija ir visai stipra valsts. Man gan nav skaidrs, kā tā var būt NATO otra spēcīgākā valsts, ja tai priekšā ir UK, Francija un Vācija :D Un nez, kas tie pa brīnumbērniem, kas domājuši, ka Turcija draudzējas ar Urlistānu. Manurpāt, nekad tā īsti nav draudzējušās, drīzāk pretēji...

13 0 atbildēt
Viņi ir nato un mēs esam nato, nato paspārnē viņi tikai attīstās.. Mēs degradejamies, Wtf?
9 0 atbildēt

nakamo par  baltkrieviju

3 0 atbildēt

par Dienvid korejas armiju kima lielākais bieds!

2 0 atbildēt

Vatikāns

2 0 atbildēt

Bet ja nopietni, tad varētu vēl veselus 2 rakstus. Par Bēļģijas un Nīderlandes (Holandes) armijām. Tās ir salīdzinoši nelielas Eiropas valstis, bet diezgan bagātas. Interesanti, kādas armijas ir šiem legālo "coffee shop" un sarkano lukturu ielu apmeklētājiem?

P.S. Vai var būt viņiem nemaz nav armijas, jo džeki visu savu pulveri izšāvuši jau sarkano lukturu ielās? emotion

2 0 atbildēt
Vatikāns vai Austrālija
1 0 atbildēt

Apraksti normāli un neizmanto tās stulbās asprātības emotion

2 1 atbildēt

žēl, ka vairs netaisīsi, dauz vēl armiju par kurām gribētos palasīt ! 

var par Polijas, Rumānijas, Austrālijas... īstenība par jebkuru valsti interesanti 

1 0 atbildēt

niderlande

1 0 atbildēt

Var būt kādu no Āfrikas valstīm?

1 0 atbildēt

Kanāda

1 0 atbildēt

Kanāda

1 0 atbildēt
444 avatars444

Daugavpils

0 0 atbildēt

Tavi raksti ir forši, jautri u.t.t

Bet nevaru vienu saprast kapēc it visur tiek ap****ta Krievu tehnika? It kā Krievi nemāk taisīt ieročus. Pēc būtības tas ir tas ko viņi prot darīt viss labāk. Daudzās armijas tehnikas jomās, neskatoties ka 20 gadus gandrīz nekas jauns netika radīts, joprojām viņi ir labākie.

0 0 atbildēt

Austrālija bija ? tiešām, uztaisi par Austrāliju kā pēdējo, tie tiešām ir ļoti patāli, tur varētu atšķirties kaut kas, pie tam tas kontinents ir daudz vairāk izolēts, tāda kā cita pasaule liekas.

0 0 atbildēt

Man jau tā likās, ka tev Advokāt jau ir zb taisīt šos rakstus emotion

0 0 atbildēt

O, kas par bārdu čalim otrajā bildē! Par to vien rakstam pluss pienākas. emotion

0 0 atbildēt

Par Kazahstānu! :D :D :D

0 0 atbildēt

Varētu kādu no Āfrikas valstīm vai arī par Austrāliju. Domāju, ka būs interesanti.

0 0 atbildēt