local-stats-pixel fb-conv-api

Susuri un Susurenes15

42 0

Sveiki spocēni! emotion

Šoreiz taps raksts pēc specpasūtījuma, par Susuriem! Mazliet neraksturīgi man, bet rakstīšu par dzīvniekiem. Baudām rakstu un vērtējam.

Susuri ir interesanti grauzēju kārtas pārstāvji. Viņiem ir īss, bet biezs apmatojums, slaids purns un gara, kupli apmatota aste. Šie vidēji lielie grauzēji pārtiek no augļiem, sēklām un kukaiņiem. Viņiem raksturīga ziemas vai vasaras guļa. Latvijā ir sastopamas 4 sugas un visas ir iekļautas Latvijas Sarkanajā grāmatā – lielais susurs (Myoxus glis) 1. kategorijā, savukārt meža susurs (Dryomys nitedula), dārza susurs (Eliomys quercinus) un mazais susurs (Muscardinus avellanarius) – 3. kategorijā. Visas 4 sugas iekļautas Ministru kabineta (MK) 2000. gada 14. novembra noteikumos Nr. 396 "Par īpaši aizsargājamo sugu un ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo augu sarakstu". Meža un mazais susurs ir iekļauts arī EP Sugu un biotopu direktīvas II pielikumā.

Lielākais no susuriem ir dižsusurs ( Lielais susurs ). Šī suga sastopama gandrīz tikai upju senlejās vecos lapu kokos, retāk egļu–platlapju mežos, kur aug ozoli, liepas, skābarži un lazdas. Dažkārt mīt arī vecos parkos un dārzos. Dižsusuris aktīvs ir naktī un krēslas stundās. Mazais susuris arī dzīvo lapkoku, retāk jauktos mežos, it īpaši ozolu audzēs, kur ir bagātīgs pamežs, kurā aug lazdas, ievas un kļavas.

42 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Šis būs mans mīļākais raksts iekš spokiem! emotion

1 0 atbildēt

Raksts par susuriem, bet bildēs susliki.

0 0 atbildēt

tikai 3 bildē ir susuri

0 0 atbildēt

susļikīi, bet ja godīgi visai raksturīgs raksts tev :D Tev neraksturīgs būtu ja tu pēkšņi sarakstītu cīņu mākslu vājības un plusus, kā arī austumu ieroču izcelsmi :D

0 0 atbildēt