local-stats-pixel fb-conv-api

Stjuarta profesijas noslēpumi.27

280 3

Sveiki visiem, un sveicieni no Tokijas! Esmu stjuarte ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi, un lai atcerētos savu mātes valodu- latviešu, esmu nolēmusi sākt rakstīt dažus rakstiņus. Atvainojos par gramatikas kļūdām.

Man par šo adresi ieteica mana krustmeita, un joprojām cenšos apgūt dažādās iespējas, ko piedāvā Spoki.lv

Anyways, ceru ka paitks...

P.S- Aviācijas valoda ir angļu, tāpēc man ir problēmas pārtulkot dažus terminus, un 10 gadi runājot citā valodā arī atstāj savas pēdas...

So, kas tad ir Galley?

Galley, jeb “Lidmašīnas virtuve” ir nodalījums uz lidmašīnas klāja (Parasti atrodas lidmašīnas durvju zonā, vai dažos gadijumos-zem galvenā klāja) , kurā veic ēdiena gatavošanu, kā arī novieto dažādu avārijas ekipējumu, kā glābšanas vestes, ugundrošības līdzekļus utt. Pirmā galley bija uz DC-3 klāja, un tika izmantota lai sasildītu ūdeni kafijai, un dažādiem citiem maziem uzdevumiem. Bet mūsdienās… oh my lord, tā ir daļa no mākslas- “Kā ietilpināt vairāk, ja vieta ir mazāka par manu skapi?” Mūsidenās Galley ir pārpildīta ar dažādiem alumīnija konteineriem, ēdiena ratiņiem (Kuri sver ap 80kg) , krāsnīm, kafijas automātiem utt… Īsi- mana Galley ir labāka, nekā tava virtuve, kura aizņem vairāk vietas, nekā pirmās klases kabīne.

Kārtība ir pirmajā vietā, tāpēc šajā zonā vienmēr būs kāds, kurš par to rūpēsies. Šo cilvēku oficiāli sauc “ Galley Operator “ , bet stjuartu žargonā tas ir ‘’ Galley Bitch’’ vai “Galley Slave’’ Kārtība ir ārkārtīgi svarīga, un lielākā daļa apkalpes man piekristu. A tidy galley, is a happy galley- tāds ir mūsu motto.

Virtuves aizskars ir mūsu Ķīnas mūris.

Ja šis “auduma gabals”ir aizvērts, tad lūdzu uzskatiet to kā LŪDZU NETRAUCĒT zīmi. Maza kafijas pauze, vai daži kumosi no tās vistas, kura bija izbeigusies. Priekš tevis, nevis priekš mums. Mēs jau tev pabarojām, padzirdijām, so lūdzu atvaino ka mēs uz tevīm nobolijām acis. un skarbi prasijām “WHAT” . Mēs beidzām servisu kādas 15 min atpakaļ, so fuck off. Ja nokaitināsi mūs par daudz, nebrīnies, ka tā Colas skārdene uzsprāgs tev rokās… “Oh sir, its just a pressure” Nope, mēs tikai kārtigi sakratījām to skārdeni. Šis vienmēr nostrādā..

Es vēlos arī atgādināt, ka Galley nav tava personiskā sporta zāle, vai Jogas klubs. Galley nav īsta vieta, lai stapītos,vai taisītu “Karaliskā Baloža Pozu” utt. Tu drīksti tikai uzturēties šajā zonā, lai gaidītu rindā uz labierīcībām… Vēlies kļūt par BOB? (Best on Board)- nestaipies manā virtuvē!

Mēs, stjuarti stipri ticam, ka tas auduma gabals nelaiž cauri skaņu… tās sarunas “Ko tu dariji šo piekdien?” bieži vien nav paredzētas citiem pasažieriem, bet vairāk mums. Diemžēl, es esmu iemācijies šo faktu smagā veidā…

Es esmu ļoti skaļa, un sakarā ar šo, mēs bieži vien tiekam “shhhh, shut up!”. Šīs darbības mani ļoti nepatīk. Bet no otras puses, daži pasažieri izbauda šo visu, jo tā viņiem ir lieliska iespēja dzirdēt jaunākās baumas utt. Vēlos minēt, ka katrs stjuarts ir saskāries ar “Galley FM” , un bieži vien pat to izbauda. Būšu godīga- lai tiktu “Galvenajos virsrakstos”, nevajag neko daudz… Mana draudzene pārgulēja ar kādu no Kanāda valdības pārstāvjeim, un es joprājām to dzirdu, pat pēc 6 mēnešiem.

Lai Gan Galley ir vieta visādām priecīgām aktivitātēm, diemžēl šī vieta ir arī priekš asarām, zudušām cerībām, neveiksmīgām mīlestībām… Stundām es esmu pavadijusi, turot savu kolēģu rokas, un uzklausot viņu problēmas. Apmācību laikā, mumu saka lai mēs atstājam savas problēmas uz zemes, bet patiesībā tas ir neiespējami. Un pēc visu šo skumjo stāstu noklausīšanās, manuprāt, mēs spējam risināt problēmas labāk, nekā eksperti uz zemes.

Dāmas un Kungi, šis bija vien neliels ieskats kas notiek lidmašīnu virtuvēs jeb Galley! Es, protams nesākšu stāstīt kas notiek Crew Rest, tā jau ir cita līga emotion

Ja ir kādi jautājumi- droši jautājiet!

280 3 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000