local-stats-pixel fb-conv-api

Stāsts, kas liks aizdomāties: «Kāpēc man ir jāmirst, Tavas vainas dēļ?»6

34 0

Šo stāstu uzrakstīja žurnālists, kurš bija liecinieks ceļu satiksmes negadījumam. Meitene, kura nomira, bija teikusi tieši šos vārdus un žurnālists tos pierakstīja, lai nodotu vēstījumu citiem, lai tie apdomātos par to, cik ļoti riskē, sēžoties pie automašīnas stūres dzērumā.

Vakar, pirms es devos uz ballīti, es atcerējos, ko tu man iepriekš pa dienu biji prasījusi. Tu vēlējies, lai es nelietoju alkoholu, tāpēc es nolēmu visu vakaru dzert tikai un vienīgi Sprite dzērienu. Es jutos ļoti lepna par sevi, kā jau tu iepriekš biji minējusi, ka tas atstās uz mani tieši šo iespaidu. Tu īpaši centies mani piekodināt tam, lai es nebraucu dzērusi...pretēji tam, ko man saka draugi. Es izvēlējos veselību un tava mācība bija pareiza, kā vienmēr.

Kad ballīte bija beigusies, cilvēki sāka izklīst katrs uz savu pusi, kāds centās iet taisni pa trotuāru, kāds sēdās pie automašīnas stūres. Es aizgāju uz savu automašīnu ar domu, ka atgriezīšos mājās, kur valda miers un klusums. Es nekad nebūtu iedomājusies, kas mani sagaida drīz pēc tam, kad uzsāku kustību, mamm! Tagad es guļu uz ielas un viss, ko es dzirdu, ir kāds policists, kurš kādam saka: ''Jaunietis, kurš izraisīja šo negadījumu, bija stiprā alkohola reibumā!''. Mamm, viņa balss liekas tik tāla. Manas asinis ir visur un es ar visiem saviem spēkiem cenšos nebļaut sāpēs. Es dzirdu ārstus, kuri saka: ''Šī meitene neizdzīvos!''. Man ir ļoti lielas aizdomas, ka jaunietis, kurš ir vainīgs pie šī visa, nespēja saskatīt ceļu un traucās mežonīgā ātrumā, viņš izvēlējās sēsties pie stūres, kaut arī zināja, ka var nenovaldīt spēkratu...un tagad, tagad man ir jāmirst viņa neapdomības dēļ.

Kāpēc cilvēki tā dara, mamm, ja viņi zina, ka tāds solis var sabojāt citu dzīves? Sāpes, kuras mani pārņem, atgādina it kā 100 naži manī vienlaicīgi durtos un grieztos. Pasaki, lūdzu, māsai, lai viņa neraud, pasaki, lūdzu, tētim, lai viņš ir stiprs. Kad es būšu Paradīzē, es jūs visus vērošu.
Kādam bija jāiemāca tam puisim, ka nevajag braukt, kad esi lietojis alkoholu. Varbūt es tagad nemirtu, ja viņa vecāki būtu viņam to ieskaidrojuši. Mana elpa paliek vājāka, klusāka, īsāka... Mammu, šie ir mani pēdējie brīži un es jūtos tik bezpalīdzīga un izmisusi. Es vēlos kaut vēl pēdējo reizi varētu tevi apskaut. Mammu, es guļu te un mirstu. Es vēlos kaut varētu pateikt tev, cik ļoti es tevi mīlu, mammu.

Es..tevi...mīlu...mammu...atā.

Mīļie, lūdzu, nebrauciet dzēruši, ejiet ar kājām, prasiet draugiem, sauciet taksti vai brauciet ar autobusu, bet nesēdieties pie stūres, neapdraudiet savu un citu dzīvību, tas nav tā vērts, goda vārds!

34 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Rakstiņš stulbs, bet doma laba. Es kad biju jaunāks braucu visādi (bet nekad dzērumā) un tad nesapratu, ka arī pietiekami riskēju ar sevi un apkārtējiem. Tagad kad esmu vecāks un atskatos uz to ko darīju un kauns paliek.

0 0 atbildēt

Zini kas ir huiņa? Man darbā telefons regulāri krīt no pusotra metra uz betona un nekas nenotiek. Vakar izkrita no gultas uz paklāja un sašķīda touch screen. Vot tā ir huiņa.

0 0 atbildēt

izdomāts! Besī šitie stāstiņi,ķipa,ar dziļu jēgu! Huiņa!

1 2 atbildēt