local-stats-pixel fb-conv-api

Spārnotie domugraudi3

106 0

Sēžu un vēroju zvaigznes, kārtējo reizi galvā pārkārtoju savu dzīvi. Galvā ik pa brīdim pārskrien apkārtējo cilvēku "Spārnotie teicieni".

Strādāju darbu, kurš skaitās pie administrācijas atzara vidēja izmēra uzņēmumā, līdz ar to cilvēki kuri ir man apkārt lielākoties ir beiguši skolas ar "labiem reitingiem" un tieši viņi izspļauj šos "spārnotos teicienus" un manas domas par tiem ir tas ar ko es vēlētos padalīties.

1. 400 eur algas uz rokas Rīgā pilnai darba slodzei ir ļoti laba!

Skatos uz kolēģi izvalbītām acīm un domāju vai tas ir joks? No darbinieka tieši šim amatam prasa ļoti lielu precizitāti. Es uzreiz iedomājos par Sievietēm kuras dzīvo ar Vīriešiem kuri palaiž rokas, dzer utt, bet nes mājas +/- normālu naudu, šad tad šim komplektam pa vidu vēl ir bērni. Sieviete labprāt aizietu (dažām ir vecāki pie ka aiziet, pieņemsim to sliktāko variantu), bet dēļ cilvēkiem kuri uzskata, ka 400 eur ir normāla alga īsti nevar, jo cenšas izsisties savā profesijā. Ko var izdarīt pilsētā kurā dzīvoju es par 400 eur - 250 dzīvokļa īre (ja paveicas 180 eur) vēl 100 komunālie, kādi 30 elektrība, telefons ja lētākais tarifs apm 7-9 eur, bērns, tātad bērnudārzs, par pilnu mēnesi apm 50 eur, jau sanāk pāri 400 eur un vēl nemaz nav pārtika un citas vajadzības. Es pirms četriem gadiem pelniju 500 eur uz rokas ārpus Rīgas, bet 2019 gadā Rīgā 400 eur par pilnu slodzi esot normāli, laikam gribētos novēlēt šim kolēģim pašam kādu laiku saņemt 400 eur! Es saprotu - uzņēmējiem nodokļu slogs utt, bet nu tomēr, pirms darbiniekam piedāvājiet strādāt par 400 eur padomājiet, ko pats par tādu naudu variet izdarīt, varbūt izdevīgāk ir paņemt kādu pakalpojumu sniedzēju?!

2. Kas tas par stilu (kafejnīcai), tā kā pie kaut kādiem lauku pāķiem!

Šī tēma mani vispār uzcep. Konkrētais gadījums - mūsu pilsētā atvērusies jauna kafejnīca, protams reklāma facebook ir viena no pirmajām, šadarbības partneri shero reklāmu un tad izlien dīvānā sēdētāju kritiķi, viens no tiem mans kolēģis ar maģitra grādu "ak dievs, kas pa stilu, kā pie lauciniekiem", "šausmas cik bezgaumīgi". Pēdējā laikā patīk palasīt dīvānā sēdētāju komentārus, parasti pie kāda uzcepos, bet nu kopsaucējs ir tāds - Tu puņķi ko tu esi savā dzīvē sasniedzis un izdarijis lai varētu tā vemt? Vari labāk dari, saproti cik daudz pūles un rūpes ir jāiegulda lai ko atvērtu, lai pats pelnītu sev. Bet vienmēr jau ir vieglāk - kaitīgs darbs, garas stundas, slikts stils, slikta darba mašīna. Patīk facebook pērle - tev jau autobusā labāk redzams. Personīgi, ja man, kas nepatīk es aizeju pie oficiantes, vai personīgi uzrakstu epastu vai kādu ziņu ar ieteikumu - to vajadzētu varbūt uzlabot, ja Jums ir tāda iespēja. Uzņēmēji ir priecīgi par šādām klusām ziņām nevis par publisko vemšanu. Ja tev ir laba izglītība un ir paveicies ar labu darbu, tas nedod tiesības nolikt citus!

Pagaidām tas viss, nākamreiz - Jūsu meita pavedina manu dēlu, lūdzu ierobežojiet viņu!

106 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

''Es pirms četriem gadiem pelniju 500 eur '',nepelnīji,bet saņēmi..darot pat visprimitīvāko darbu var nopelnīt vairāk...

2 0 atbildēt
Tā viš i emotion + ne pa tēmu, bet atsauci prātā domrakstu literatūrā, kur tev tēmu tik pasaka pirms rakstīšanas un kādus ‘spārnotos’ izteicienus tu vari uzrakstīt par kādu noteiktu dzejnieku? emotion
2 0 atbildēt