local-stats-pixel fb-conv-api

Sniegpārsliņas ❄️5

106 0

Sveiki,

Es gribu pastāstīt par terminu ,,sniegpārsliņa”(snowflake- angliski), kurš tagad īpaši apgrozās Rietumvalstīs. Mūsdienās par sniegpārslām tiek saukti liberāļi, kuri piekrīt kreisajai politiskai pieejai(far left- angliski) un pieprasa, lai viss būtu politiski korekts un neaizvainotu cilvēku jūtas.

Pirmoreiz šis termins tika lietots Missūri štatā, ASV, 1860.gadā norādot uz baltajiem iedzīvotājiem, kuri bija pret pastāvošo verdzību. Vēlāk 1990os gados šo terminu padarīja populāra filma ,,Cīņas klubs”(Fight Club- angliski).
Vēlāk tūkstošgades sākumā izdevniecība ,,Merriam Webster” aprakstīja ,,sniegpārsliņas” par apzīmējumu tūkstošgades bērniem(millennials), kuri sevi uzskstīja par ,,īpašiem”. 2016. gadā šis termins paliek par apzīmējumu cilvēkiem, kuri ir ļoti jūtīgi uz citu uzskatiem un politiku.

Mūsdienās daudzi no viņiem uzspiež savus uzskatus izmantojot politisko korektumu. Pat amerikāņu komiķis Deivs Čapels izteicās, ka jaunā paaudze ir pārāk jūtīga, un viņam aizrādīja, ka viņa joki ir pārāk aizvainojuši.

Kad es uzaugu, tad man cilvēki apkārt salīdzinoši brīvi runāja, ko domā. Varbūt mums Austrumeiropiešiem tas ir izteikts- atklātība? Rietumvalstīs man ir radies iespaids, ka tur cilvēkiem ir jāuzmanās ko runā, un tur jaunā paaudze ir pārņemtā ar politisko korektumu.
Bet tas taču nav iespējams visus neaizvainot, ja padomā reālistiski. Tu vari izteikt savu viedokli, un ne vienmēr kāds piekritīs, ne vienmēr kādu tas apmierinās utt...

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Snowflake_(slang)
https://www.google.co.za/amp/s/thinkprogress.org/all-the-special-snowflakes-aaf1a922f37b/amp/

Par šo mūsdienu fenomenu- sniegpārsliņu paaudzi.
106 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

ZB tas politkorektums. Lietas jāsauc īstajos vārdos. Sniegpārslām ir raksturīgi uzspiest citiem savus it kā liberālos uzskatus, taču viņi nevēlas dzirdēt neko, kas nesakrīt ar viņu pasaules skatījumu. Tas savukārt ir reāls drauds runas brīvībai.

14 0 atbildēt
Garīgi slimi cilvēki sie liberāļi.
2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt