local-stats-pixel fb-conv-api

Sīrija, Krievija ISIS un bēgļi11

378 0

Vai 3 miljoni tiešām nevar tikt galā ar 30 000?

Mans raksts par Sīriju divus gadus atpakaļ http://spoki.tvnet.lv/tribine/Sirija/665250

378 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Pirmkārt, mapi derētu mazliet atsvaidzināt, jaunākā, kuru uz sitiena atradu bija no 11. septembra, tajā redzams, ka dienvidu daļā valdības spēki ir guvuši teritoriju uz ziemeļaustrumiem no Es-Suveidas, protams , situācija tikko iegūtajā teritorijā ir nestabila un par to konkurē vairāki spēki, tāpat arī Kurdu spēki ir guvuši minimālus panākumus.

ISIS karaspēka sastāvu gan es nenovērtētu par zemu, jā, varbūt viņu militārā taktika bieži vien atgādina kaut kādu vikingu laikmeta berserku reinkarnāciju fanātiska islāmista veidolā, kas sevī iekļauj tādas lietas kā - atklātu uzbrukumu pretiniekam bez jebkāda aizsega, vienkārši uz ielas, un noslēdzas ar RPG sistēmas lietošanu pilnīgi neņemot vērā, ka atsitiena zonā stāv kādi 2 cilvēki.

Runājot par kara tehniku, viņi nav tikai kājnieki, no demotivētās un neprofesionālās Irākas armijas atkāpšanās viņi ir savā arsenālā ieguvuši kaudzi ar ieročiem, bruņumašīnām un pat tankiem, kurus Irākas spēkiem savulaik piegādājuši ir ASV, tas, cik ļoti viņi spēj šo tehniku uzturēt un lietot ir cits jautājums. Nemaz nerunājot par šaujamieročiem, dažādām raķešu palaišanas sistēmām, gan pārnēsājamām, gan stacionārām. Jāatceras, ka ISIS teritorijā arī ir plaši naftas krājumi, kuri patstāvīgi tiek par salīdzinoši smieklīgu cenu pārdoti melnajā tirgū, lai dzītu viņu kara mašīnu uz priekšu

 

Manuprāt, vienīgais veids, kā pašlaik ar ko tādu ir tikt galā būtu konvencionālās armijas ievešana īstā skarbā WW2 stilā, bet tā kā atšķirībā no tā gadsimta laika mūsdienās ir cilvēktiesības un tik vienkārši nevarētu nolīdzināt kvartālu pēc kvartāla, pilsētu pēc pilsētas un beigās vēl iesūtīt likvidācijas vienības, atliek vienīgi cerēt uz valdības spēku uzvaru, jo nekāda demokrātija šajās zemēs nestrādā un nestrādās nekad, bet tas jau dažām lielvalstīm ir izdevīgi.

10 0 atbildēt

Tā ir ASV un Eiropas neveiksmīgā politika Tuvajos austrumos un āfrikā...

Paldies |Dievam ka Tur vēl tas Asads ir savādāk Islama valsts jau būtu ķērusies klāt kādam treknākam kumosam... Ne velti Visa ārābu pasaule tagad ir pārmīzusi jēgu.. Pat ASV ir mazliet piebremzējusi ar vēlmi gāzt ASadu..

Tas ka te viens salīdzināja ka ir ap 10 tūkstoši Krievu Islama valsts rindā ir leikulīgi jo no Eiropas valstīm to tur ir vēl vairāk..

Arī tas ka Islama valsts problēma tiek mākslīgi uzpūsta arī neiztur kritiku... Jo ja paskatās ziņojumus tad šī teroristu organizācija ir finansiāli pašpietiekama, kautvai pārdodt naftu un citus dabas resursus melnajā tirgū, gan Narkotiku kuntrobanda, kas ir sansiegusi nebijušus apjomus, Krievijas Narko tirgus vien ienes miljardiem doļu.. Cilvēku pārvadāšana, tipa begļi arī ienes fantastiskas naudas summas.. Būtībā Eiropa pati neapzinoties gan sponsorē Islama valsti, gan uzņem nākamos teroristus..

6 0 atbildēt

Rezultātā sanāk, ka lielvalstis ir devušas savu ieguldījumu IS teroristu apgādāšanai un stiprināšanai:

1) Krievi ar bijušajiem karavīriem, kuri brīvprātīgi vai, iespējams, kādā citā veidā ievilināti IS rindās

2) ASV apgādājot šos ar ieročiem, nespējot nokontrolēt to plūšanu un drošu lietošanu (jo nav jau kam īsti dot tos ieročus)

Teikšu kā ir - mākslīgi radīta epidēmija (IS), pret kuru tagad cenšas atrast vakcīnu (karot).

Vienīgi vai nav par vēlu un ir iespējas efektīvi panākt šī epidēmijas neitralizēšanu?

4 0 atbildēt

Lūdzu vismaz parādīsim publiski savu nostāju attiecībā pret bēgļīem protestā 22. septembrī, otrdien, 18.00 strēlnieku laukumā, 18.30 gājiens uz Brīvības pieminekli, tur koncerts! Ierodies, paņem līdzi savus draugus un radus!!!

4 0 atbildēt

Starp citu, tiek runāts kā tagad rietumu pasaule cietīs pēc paša pastrādātā

Rietumu pasaules daļa - Eiropa- noteikti, ASV? Nē, domājiet ASV rūp kaut kāda Eiropa? Viņiem labums ir skaidrs, jo lielāki s*di notiek tuvajos austrumos, jo labāka ir situācija naftas tirgū, kā arī mazāka iespēja izveidoties vēl vienai Irānai, kas var radīt draudus ASV, kā arī vienai tur esošai valstij, ar kuru ASV ir labos draugos, ir labāka dzīve, bet jūs jau zināt, kuru valsti es domāju emotion

1 0 atbildēt
Jēzus, viņi pat nezina cik patiesībā karotāju sastāda ISIS... Nē, es zināju, ka krievi ir stulbi, bet nu tik ļoti... tas jau ir bišķ pa traku, viņiem pašiem taču tas viss atleks atpakaļ. Un Eiropa ir vainīga pie tā, kas tagad darās šeit... Nebija ko visu laiku skriet pakaļ ASV ar savām "miera misijām" uz Lībiju un gāzt Kadafi režīmu... Vot gāza, atvēra elles vārtus, vot tagad lai paši arī saņem sev kalifātu uz kakla, tikai nepiepiniet šeit Baltiju, jo goda vārds, mēs no Āfrikas neesam nsolaukuši ne kripatu... Tie kas izpostīja Āfriku, Lībiju, atļāva izplesties ISIS un radikāļiem, tagad esiet tik laipni un paši uzņematies atbildību, nevis noveļat uz tautas pleciem...
3 3 atbildēt

Nu nedomāju ka krievu tur ir daudz. Bijušās CCCP iedzīvotāji gan, jo Staļina tētiņš pietiekoši daudz musļimus apvienoja varenajā tautu saimē, pie kam piespiedu kārtā. Un pat ja tur būtu daudz krievu, Putins tāpat pateiktu, ka viņi no Krievijas pilsonības atteicās un neko vairāk nezinām, tāpat kā ar krievu zoļļiem, kuri nosūtīti uz Ukrainu, kā gūstā, tā izrādās vairs nav dienestā...

0 0 atbildēt