local-stats-pixel fb-conv-api

Sazemējuma neizmantošana17

84 2

Jebkura apjomīgāka sadzīves elektronika paredz sazemējuma izmantošanu, tomēr mūsdienās aizvien biežāk un biežāk sazemējuma kontakti kontakligzdās ir vien ievietoti skata pēc. Jo īpaši izplatīts ir sazemējuma iztrūkums kompānijās, kuras steigā uzstāda dažādas elektroniskas ierīces ar domu sazemējuma savienojumu izveidot vēlāk, tomēr laikam ejot veinmēr atrodas aktuālākas lietas, tāpēc bieži vien ir sastopamas situācijas, kad lielu kompāniju ofisos simtiem darbinieku strādā izmantojot datortehniku, kura nav sazemēta, tas pats arī attiecas uz cita veida ierīcēm, kurām ir paredzēts sazemējums - atdzesējamās vitrīnas lielveikalos, veļas mašīnas veļas mazgātuvēs un atspirdzinošo dzērienu atutomāti. Ne tik bieži, tomēr arī visai izplatīta ir elektrības pašrocīga ievilkšana privātīpašumā esošās ēkās, tur neizmantojot zemējumu un atstājot kontaktligzdas nesazemētas. Agrāk auto ražotāji paredzēja auto korpusus sazemēt, izmantojot gumiju ar caurejošām metāla stieplēm, kura var teikt vienmēt bija saskarē ar braucamo virsmu, tomēr sabrūkot Padomju Savienībai nevienam šādas normas vairs nešķita aktuālas un pasaules autoindustrija nepaspēja adaptēt šo, it kā nebūtisko drošības normu. Kā rezultātā aizvien vairāk un vairāk nesazemētu elektrisko ierīču atrodas nepārtrauktā darbībā, kas saistas ar zināmiem riskiem. Aprēķini liecina, ka šādi nesazemēti darbavietu kopumi un citas elektronikas izmantošana, kurai paredzēts sazemējums, jo sevišķi augšējos ēku stāvos, rada lādētu daļiņu 'mākoņus', kas var rezultēties ar sakaru traucējumiem, sprakšķiem gaisā vai izdalot savādu mirdzumu. Lielākie kritiķi pat uzsver, ka šādas lādēto daļiņu anomālijas, jo sevišķi pilsētās, var rezultēties ar apdegumeim vai pat ar kāda nāvi, ja kāds sevi uziet starp lādēto daļiņu 'mākoni' un slapju zemi. Katrā ziņā šī lieta ir maz pētīta, tāpēc ir tādi, kuri apgalvo, ka šī anomālija pat spējot pārvietoties, lai gan tai nav nekāda sakara ar vēja plūsmu, drīzāk šī anomālija ceļo kaut kādu Zemes elektomagnetiskā lauka maiņu dēļ. Ir tādi, kuri apgalvo, ka esot piedzīvojuši elektrošoku, tam nezinot nekādu pamatotu iemeslu, tomēr vērsties ar šāda rakstura jautājumiem pagaidām neesot kur, jo plašākā mērogā šī problēma netiek uztverta pietiekami nopietni.

lasi, vērtē, omentē emotion

84 2 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Kas tas par murgu? pats izlasiji? Kādi lādēto daļiņu mākoņi? Raksts pilnīgi nelasāms, jo nav nevienas rindkopas - viss vienā putrā.. Sazemējums un kautkāds mistisks lādēto daļiņu mākonis - pilnīgs murgs.. Tēma aktuāla, bet pasniegta apsalūti tizlā, un pilnīgi nelasāmā, veidā..

Sazemējums - tā ir elementāra drošības tehnika - izmantot nesazemētu veļasmašīnu, vai traukumašīnu vispār ir  debīli - jo labakājā gadijumā tas var beigties ar to ka "dabūsi pa nagiem", nopietnā gadijumā letāli..

Bet diemžēl Latvijā gandrīz nevienā dzīvoklī nav atsevišķa sazemējuma, bet jaunajos mikrorajonos to var daļēji novērst, ja nulli izmanto par zemi - (realitātē tas nulles vads  fiziski ir pievienots kāpņu telpā pie skaitītāja skapja - kas ir labi sazemēts. Vecājās mājās ir cita veida slēgums, un zemesvads ir vel nepieciešamāks.

Pats personīgi ievilku atsevišķu zemesvadu - ko tāpat pievienoju pie tā elektroskapja.  Protams tas iespējams tikai tad kad tiek pārlikta elektroinstalācija - un tad gan neievilkt zemesvadu ir vienkārži noziegums.

P.S. par tēmas aktualizēšanu mīnusu nelikšu, bet pluss no m,anis arī nebūs..  

13 0 atbildēt

Galīgais sviests,kad nojuka padomija,nolikvidēja elektroinspekciju,par elektroiekārtu drošību un sazemējumiem formāli atbild darba inspekcija,un ugunsdzēsēji,bet šie mērijumi ir ļoti dārgi, tāpēc viss notiek uz papīra,līdz ar to ,ja iekārtas dod pa nagiem,atbildība ir jāprasa no iekārtas īpašnieka. Dzīvojamajos namos vispār nepastāv zemēšana jo ir 2.vadu sistēma. To ka metāli knaibās,tad tā ir statika,nevalkā sintetiku. 

7 1 atbildēt

Sazemējumam ir dažādi veidi. Viena shēma būs efektīvāka, cita dārgāka.

Jebkurā gadījumā elektroierīces jālieto, ievērojot vispārējos drošas lietošanas noteikumus. Ārkārtas situācijas rodas jebkur un atbilstošs sazemējums var glābt šādā situācijā (var arī neglābt).

Lielākā daļa dzīvo bez sazemējuma un nav problēmu. Zin, kad var norauties pa pirkstiem.

Vēl daži domā, ka viņiem mājās ir sazemējums, bet realitātē nav gluži tā nav - jātestē!

Vēl viens noderīgs aparāts labā elektroinstalācijā ir elektronoplūdes automāts. emotion

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Pilnīgākās muļķības.
2 1 atbildēt

Pietiek ja saprot oma likumu un elementāras lieta, tad arī šādas muļķības nebūs jālasa.

1 0 atbildēt

"... jo sevišķi augšējos ēku stāvos, rada lādētu daļiņu 'mākoņus'  ...  ja kāds sevi uziet starp lādēto daļiņu 'mākoni' un slapju zemi." - kāda zeme ēkas aušējos stāvos? Un cik reizes esi dabūjis a elektrību izkāpjot vai pieskaroties kādai mašīnai? Nu re! Tāpēc arī vieglajiem nevelkas līdzi gumijas gabali. Un smagajiem, kam tā poblēma tiešām rodas,  tie gumijas gabali ir visā pasaulē arī bez Padomju Savienības. Raksts gandrīz vai velk uz to ka PSRS visu darīja labak un pareizāk un visi pārējie - muļķi.

0 0 atbildēt