local-stats-pixel fb-conv-api

Sagriez ačgārni savas smadzenes 22

73 0

Sveiki spoki !!! Ir pienācis skolēnu ilgi gaidītais brīvlaiks. Divas nedēļas, kuras katrs skolēns varēs veltīt sev un skolotāji varēs nedaudz piemirst par skolēniem. (Ja tekstā ir kļūdas, lūdzu uzrakstiet komentārā. Būšu pateicīga.)

Bet ko tad īsti darīt? Jā. brīvlaiks ir sācies. Visiem lieli prieki, bet kāda jēga no brīvlaika, ja nav ideju, kā kārtīgi un jautri atpūsties? Vai tad ir jēga pavadīt divas nedēļas guļot gultā ar telefonu rokā un zombija seju? Nē taču. Tāpēc vēlos ietiekt saviem vienaudžiem, kā brīvlaikā atpūsties tā, lai jaunu semestri sāktu moži.

1. Mēs jau zinām Latvijas laikapstākļus. Sniega kā nav, tā nav. Bet.... nebēdā! Var taču iet ārā ar draugiem, pavadīt laiku svaigā gaisā, nevis visu dienu pavadīt sasmakušā istabā. Draugu lokā vienmēr jautrāk! Kādas pāris stundas no dienas tu taču vari iziet pastaigāties. Tavs prāts darbosies ātrāk un enerģijas būs vairāk. Nevajadzēs sūdzēties par nespēku vai nogurumu, ja būsi kārtīgi izkustējies.

2. Bet tā kā mēs ZINĀM Latvijas laikapstākļus, tad zinām, ko nozīmē lietus decembra vidū. Tādā laikā negribas bāzt degunu ārā no mājas. Gribas tikai gulēt siltumā. Es zinu šo sajūtu. Tā, kā man nav jaunākais samsung vai HTC, tas es neķeros klāt telefonam. Brīvlaikā iesaku izlasīt kādu labu grāmatu. Sakiet, ko gribat spoki, bet vai filma var aizstāt labu grāmatu? Grāmata bagātina tavu valodu, darbina iztēli, attīsta fantāziju, uzmundrina, liek smieties un raudāt, liek dzīvot līdzi grāmatas varoņiem. Tas ir jāizjūt. Ja tev šķiet, ka mājās ir tiai vecu opju kara grāmatas un vecmāmiņu "Dārza Pasaules" žurnāli, tad aizej uz grāmatnīcu, nopērc savām vēlmēm attiecīgu trilleri, romānu vai fantastiku. Vai tad vecāki atteiktu savam bērnam nopikt grāmatu?

3. Ir dienas, kad jebkas tevi nomāc. Patiešām, laiks ir pelēks, tēja ir rūgta, maize ir sausa, gulta cieta, neviens sms neraksta, grāmata nelasās. Tu atceries savas bēdas un to, par ko patirsībā negribi domāt. Taču nevari nedomāt. ir slikts garastāvoklis, kāds jautā "kas noticis?" un tu nevari atbildēt, jo negribi dalīties savās domās. Jā, tad diena ir vienkārši norakstāma. Tai nav jēgas. Bet kā nepieļaut tādu dienu brīvlaikā? tu taču gribi atpūsties un iztrakoties! Jāatrod kaut kas, kas tev novērš uzmanību no šīm smagajām domām un atmiņām. Lai kas tas arī būtu. Gatavo ēst, izej ārā, noskaties kādu filmu, varbūt piezvani draugam, jebko, tikai jūties labi. Ja tu nenovērs domas jau pašā sākumā, tad ar laiku tās ieēdas prātā vēl dziļāk. Kā tārps, kā pelējums. Ja tu tām ļausies, tad tu padosies izmisumam, un negaidi, ka kāds tevi no tā visa izvilks. Ir taču jābauda brīvlaiks, tad pacenties!

4. Visu laiku nepavadi mājās. Izdomā ko interesantu. Aizbrauc uz veikalu iepirkties, aizbrauc uz kino, uztaisi filmu vakaru pie sevis, dodies uz pirti (tas nav sinonīms dzeršanai), ej uz baseinu, sporta zāli, izbrauc ar draugiem no pilsētas, aizbrauc uz kādu vietu, kas tevi nedaudz izrauj no ierastās vides. Tu redzēsi, tāda diena tev radīs jaukas atmiņas.

5. Tas gan vairāk attiecas uz meitenēm, bet nodarbojies ar rokdarbiem. Tas attīsta pirkstu veiklību, radošumu, pacietību, koncentrēšanos, iecietību, izdomu, attīsta fantāziju, uzlabo omu, iepriecina utt. Vienkārši uztaisi kaut ko pats savām rokām. Vai zināji, ka pašdarīnātas lietas var dot vislielāko prieku? Dari to pats priekš sevis, sevis cienīšana nav iedomība. Atsāc darīt ko tādu, ko sen neesi darījis. Kāpēc tu to biji pārtraucis? Nodarbojies ar saviem hobijiem. Un arī puiši, nostādiet sev mērķi pēc kā tiekties. Ejiet uz sporta zāli, ja to jūs vēlāties. Kaut vai rokadarbi, vai tad tie ir radīti tikai meitenēm? Nē. Stereotips. Izbaudiet laiku arī vienatnē, tā jūs nekad nebaidīsieties palikt viens.

6. Drīz tuvojas Ziemassvētki. Vai tu jau padomāji par dāvānām? Vislielākais prieks nav saņemt dāvanu, vislielākais prieks ir dāvināšanas prieks. Izdomā kaut ko izteresantu. Visiem taču patīk saņemt radošas dāvānas. Internets ir pilns ar DIY idejām, izmanto tās. Izdomā pats savas. Do It Yourself.

7. Brīvlaiks ir divas visīsākās tava mūža nedēļas, tā vienmēr ir. Kā Mērfija likums. Bet laika gana, lai izdarītu, to kam skolas laikā nav laika. Iztīri savu istabu! Ir taču patīkami dzīvot tīrā vidē vai ne? Izdari nepabeigtos darbus. Katram ir kas tāds, kas ir iesākts,. bet līdz galam nav novests. Kāds projekta darbs, mājasdarbs, kas jau sen bija jānodod, kāda nepabeigta grāmata, neizmēģināta recepte. Tas neattiecas tikai uz prakstisko pusi. Saved kārtībā savas attiecības ar kādu draugu. Atzīsti savu vainu, ja strīds ar meiteni, tu taču zini, ka strīdēties un pierādīt savu taisnību nebūs jēgas. Protams, ne ar katru meiteni. Brīvlaikā tu vari visu sakārtōt un izdarīt, lai skolas laikā tam nav jāvelta laiks.

8. Pavadi laiku kopā ar savu otro pusīti. Ir jau tā, ka mācīšanās un dažādi darbi mēdz izjaukt visus plānus. Taču tagad tev ir dotas divas nedēļas un tās jūs varat pavadīt kopā. Dariet to, kas jums sagādā prieku. Puiši, dariet laimīgas savas meitenes. Varat priecāties un pavadīt laiku kopā, kas brīžam varbūt ir tā piTum.

9. Tuvojas Ziemassvētki, Jaunais gads. Lieliska iespēja svinēt un priecāties. Ej uz balli, izdejojies, iedzer šampanieti, vairāk par pudeli nē, tā jua pa zemi rāposi. Sagaidi svētku vakaru ar eglīti, dāvānām, irotā māju. Tad radīsies lielāka svētku sajuūtas. Dodies klātienē vērot Jaungada salūtu! Tas ir ļoti skaisti, pavadi laiku, esot laimīgs. kopā ar mīļoto cilvēku, ģimeni vai draugiem. Varbūt visiem kopā. Ir taču svētki, tad gan nepaliec viens. Kopā ar citiem arī tu jutīsies kādam piderīgs.

Spoki, es jums novēlu jauku brīvlaiku. Atpūtieties! Nevapavadiet visu laiku pie telefona un datora, ir taču arī citas vēr'tibas dzīvē. Ja to palaidīsiet garām jaunībā, kā jūs to atgūsiet vēlāk? Es pati , piemēram, Jauno gadu sagaidīšu ar draugiem. Priecājieties, neskumsitiet un mīliet viens otru! Priecīgus Ziemassvētkus un savādāku Jauno gadu!


73 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Raksts ļoti labs, es tikai īsti nesaprotu sakaru ar virsrakstu.
3 0 atbildēt