local-stats-pixel fb-conv-api

Rīta diskusija par velosipēdiem.25

84 1

Sveicināti!

Jāsāk ar to, ka es ik dienu uz darbu u.c. braucu ar velosipēdu, neatkarīgi no gadalaika.

Šorīt darbā ierados kādu brīdi pirms darba laika sākuma ar domu, ka mierīgi padzeršu rīta tēju un palasīšu jaunākās ziņas. Lai gan mani plāni bija jauki, bet diemžēl viss neizdevās kā plānots, jo īsi pēc tam ieradās viens no maniem kolēģiem. Vērts pieminēt, ka visi mani kolēģi un priekšnieki pārvietojas ar automašīnu.

Ieraudzījis, ka esmu jau darbā viņš apvaicājās, vai izbraucu ātrāk, lai izvairītos no sastrēgumiem. Lai gan pati doma man šķita absurda, tomēr pieklājīgi atbildēju viņam, ka velosipēdus sastrēgumi neietekmē, tādēļ mana ierašanās darbā pirms darba laika nav saistīta ar satiksmi.

Mans kolēģis bija īpaši uz sarunām noskaņots, tādēļ sāka spriedelēt par to, kā velosipēdisti pārvietojas pa ielu. Redz braucot šie metru no ietves malas un mašīnas nevarot samainīties. Es viņam paskaidroju, ka velosipēdisti brauc pēc iespējas tuvāk ielas malai, bet ziemā, kad ceļi nav notīrīti, tā ir nevis velosipēdistu, bet gan ielu apsaimniekotāju vaina, ka velosipēdistiem nākas traucēt šoferiem. Kolēģis kaut ko piekrītoši nomurmināja, bet bija skaidrs, ka pēc viņa domām vainīgi ir paši velosipēdisti. Tāds interesants cilvēks mans kolēģis - par visu savs viedoklis, kas citreiz ir pareizs, bet citreiz - aplami greizs. Pat ja šis cilvēks smaida un māj ar galvu viņš paliek pie sava.

Tā bija arī šoreiz. Iekarsis diskusijā par nelietīgajiem velosipēdistiem, viņš sāka spriedelēt arī par to, kā mēs pārvietojamies pa ietvi. Viņš ejot kaut kur ar kājām un pēkšņi velosipēds kā bulta garām pašaujas un tas esot biedējoši. Piekritu viņam, ka tas tā varētu būt, bet netiek ar nolūku darīts. Atļāvos gan norādīt, ka ir tādi cilvēki, bieži vien ne tie tievākie, kas pārvietojas ietvei tieši pa vidu, lai gan vietas pietiek diviem cilvēkiem (neiedziļinājos nemaz jautājumā par diviem blakus ejošiem cilvēkiem), tā arī pateicu, ka tādus "pa vidu gājējus" man kā reiz patīk pabiedēt pabraucot garām pēc iespējas tuvāk, lai nobīstās. Varbūt nākošreiz respektēs apkārtējos cilvēkus un nestaigās kā karalis pa vidu. Vai nu tādēļ, ka mans kolēģis pats ir korpulents, vai arī tādēļ, ka viņam vienkārši ļoti nepatīk velosipēdi, viņš man smaidot atbildēja: "Nu jā, bet tādus vajadzētu noķert, riteņus noskrūvēt un riepas pārdurt!".

Kaut ko nomurmināju un pievērsos savai tējai. Skaidrs, ka tik ilgi, kamēr nebūs pienācīgi izveidoti velo celiņi (uz kuriem tik un tā cilvēki atstāj mašīnas, vazājas paši un vadā sunus), velosipēdists vienmēr būs pie visa vainīgs... Rīta noskaņojums sabojāts, bet par lietussargiem, spītīgiem cilvēkiem, maziem, kaitinošiem sunīšiem un citiem veloikdienas brīnumiem - par to citreiz.

Paldies, ka izlasīji.

Twitter - @MakeMeGoAway

84 1 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

ta pēc tava kolēģa domām sanāk, ka ar riteni nevar braukt ne pa ielu, ne trotuāru. Pats gan šādā laikā neriskēju braukt pa ielu, jo vajadzības gadijumā nav kur parauties malā, pat nelielā putrā trāpot esi gar zemi

4 1 atbildēt

Lai Rīga mācās no Ventspils. Veloceliņi ir VISUR, un pie tam vietās, kur celiņam ir koks pa vidu, tas celiņš ir speciāli platāks uztaisīts, un labās puses apbraukšanas zīme pie koka piesprausta no abām pusēm, reāli par visu padomāts.

2 0 atbildēt

Es tādam pabiedētājam, kurš brauc pa ietvi, lietussargu spieķos iebāztu, lai biedē uzņemšanā medmāsas. Bet necieņa ir no abām pusēm, jo braucot pa veloceliņu, gājēji arī, kā aizmiguši, metas zem riteņiem. Tipikākā vieta ir pie Alfas - atveras autobusa durvis un velosipēdists tiek ''noslāpēts'' steidzīgajā patērētāju pūlī.

1 0 atbildēt

Nemot vērā to, ka velosipēdista vidējais pārvietošanās ātrums varētu būt 25-30km/h (šādos ceļa apstākļos vēl mazāks) Vai viņš nesajutīsies kā GLIEMEZIS no CSDD reklāmas, kurš bremzē satiksmi? Domāju tādā gadījumā ja viņu nevar netraucēti apbraukt!

1 0 atbildēt

Zvaniņš un Move Bit*h, get out of way by Ludacris

1 0 atbildēt

Uz brīdi pabojāja.. :D Kamēr rakstīju, pacepos un tad atkal viss štokos....

Man ir korektāks risinājums - tā sarkanā taurīte emotion

0 0 atbildēt

pa ielu neriskēju braukt, jo nav priekšējā dubļu sarga un negribas ierasties darbā ar melnu seju :D uzskatu, ka velosipēdistam pašam ir jāizvērtē prasmes, kuras tam piemīt un tad izlemt, vai piemērotākais ceļš būs gājēju trotuārs vai ceļš. Kopumā gan jāsaka, ka Tavs kolēģis ir pārāk aprobežots

Cik skatos, savu blogu arī tagad tikai esi uzsācis. Gaidīšu vēl interesantus rakstus par šo jomu.

0 0 atbildēt

 tādus "pa vidu gājējus" man kā reiz patīk pabiedēt pabraucot garām pēc iespējas tuvāk, lai nobīstās. Varbūt nākošreiz respektēs apkārtējos cilvēkus un nestaigās kā karalis pa vidu.

 

Jebal, tu esi tāds jefiņš. Uz ietves MAN, kā gājējam, ir priekšroka. Biedēt tu vari pats sevi kā tev vien patīk. Bet nebrīnies, ja kāds "nobiedētais" tā smuki iesper pa tavu "biedējošo" dirsu vai velosipēda riteni.

0 0 atbildēt

Šitādā ziņā, LV ir salīdzinoši tizli. Piemēram UK, manuprāt, katram palielam ceļam ir veloceliņš iezīmēts, un pa ietvēm braukā tikai un vienīgi leiši, poļi un latvieši. Pārējie kaut cik izmanto veloceliņus. 

Bet tas Latvijā būtu problemātiski. Piemēram tā pati Čaka iela Rīgā. Nu nekādi nezinu, kur un kā tur varētu veloceliņu uztaisīt, bet agrāk, kad braukāju uz koledžu, iela bija pilna ar riteņbraucējiem, protams ziemas sezonā, tikai paši slimākie (t.i. trakākie) braukāja ar riteņiem.. 

Vispār būtu interesanti uzzināt ceļu apsaimniekotāju un rīgas domes domas par šo visu. :D bet domājams, ka šiem ir pofig.

0 0 atbildēt
rws avatarsrws

Būtu paldies pateikuši, ka par 1 mašīnu uz ielas mazāk! 

Pats esmu gan velosipēdists, gan autovadītājs, retāk gājējs (jo sabiedrisko neciešu), tādēļ labi saprotu gan velosipēdistus, gan autovadītājus.

Tiesa gan, ziemā ar riteni nebraucu - žēl velosipēdu dzīt pa to sāli.

0 0 atbildēt

man tā riebjas tie gājēji kas uzskata ka veloceliņš arī ir ietve un perfekta vieta kur pastaigāties, principjāli braucu virsū vai parauju uz stūrītes lai aiziet , ka tas ir VELO celiņš, nevis ietve, kapēc gan jūs nejat uzreiz pa mašīnu brauktuves pusi? bail ka notrieks ? :D a es tevi nedaudz fiziski ietekmēšu un no sirds piedraudēšu ka nākamreiz vnk braukšu virsū, tev tavam sunim un arī mātes papēdim , kura izdomājusi valdemāra ielas mašīnu daļu nomainīt pret velo ceļu , lai jauki pastaigātos. aghh sacepos :D:D un ta brīnās ka brauc virsū, F U stupid people

0 0 atbildēt

kādi dzin dzin? nekādi zvaniņi , uz velo celiņa tev nav jaatrodas un ja atradīsies ar stūri pa ribām un nākamreiz vairs nelīdīsi kur nevajag, ejiet tad blakām mašīnām uz šosejas un tad paskatieties attieksmi , ja tiksiet notriekti vietā kur jums nav jābūt.........VELOCELIŅU PARAZĪTI JŪS.

0 0 atbildēt

Jau trīs gadus,diezgan aktīvi braukāju ar velosipēdu.Un varu teikt to ka Latvijā šoferi nerespektē velobraucējus.arpus pilsētas ļoti reti kad kāds,apdzenot,kaut nedaudz samazina ātrumu vai pārbrauc pretējā joslā.Vienreiz jau mani gandrīz notrieca,laigan es braucu gar ceļa malu un ceļs bija labi pāredzams,pretī neviens nebrauca,bet šis man palidoja garām līdz ar ragiem.

Tāpēc,šoferi,nav ko lieki dirst,paši jau jūs nēsat labāki :)

0 0 atbildēt

1. Velosipēds nav īpaši nopietns pārvietošanās līdzeklis, tādēļ nevar tikt uzsaktīts par satiksmes dalībnieku arī negadījuma brīžos;emotion

2. Ja kādreiz parādīsies ziņa, ka kāds velosipēdist ir iekritis Daugavā no Vanšu tilta, tad ziniet, ka tas ir bijis mans roku darbs! emotion

0 1 atbildēt