local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgas Metro36

Visu laiku visieintriģējošais jautājums Rīgā un Latvijā- Vai mums ir vajadzīgs Rīgā metro? Pēdējos gadus ik pa laikam uznāk šī te ideja no jauna. Tas varētu izmaksāt daudzus miljardus, kas būtu vairāk nekā valsts gada budžets.

Mazs ieskats

1970. un 1980.gada tika plānots Rīgas metro, jeb pazemes sabiedriskā transporta sistēma. Tika plānots pabeigt 2021.gadā. 1990.gadā vajadzēja uzsākt 3 kārtu izbūvi. 1.Kārta būtu pabeigta 2001.gadā, otrā 2011.gadā, bet trešā un pēdēja 2021.gadā. Kopumā būtu 33 stacijas, 8,3 km garas 3 metro līnijas: Zasulauks — VEF, Sarkandaugava- Ziepniekkalns, Dreiliņi-Esplanāde. Metro būvniecības sākšanu apturēja trešā atmoda, kad tā būvniecība tika asi kritizēta. Tomēr galvenais iemesls sabiedrības pretestībai bija nesaprašana, kā tas tiks būvēts, vai netiks skarta Vecrīga un Rīgas vēsturiskais centrs, un kā otrs iemesls bija Padomju Savienības viesstrādnieku vilnis, kas būtu noteikti noticis, ja Metro būvniecība tiktu uzsākta.

Rīgas Metro mūsdienās

Rīgā automašīnu skaits drīz sasniegs 1 milj. un ir jāsāk domāt, kas būs nākamais transporta līdzeklis Rīgā. Lai arī šī ideja škiet laba, tā iztērētu vairākus milijardus eiro, un aizņemtu ļoti lielu laiku. Sākotnēji liecina, ka viena kilometra izbūve maksātu vidēji 200 miljonus eiro. Savukārt, citi eksperti uzskata, ka finansējums šādam projektam varētu tikt sagādāts trijos veidos - no valsts/pašvaldības līdzekļiem, no Eiropas Savienības fondiem un no privātām investīcijām. Tomēr no labās puses Rīga būtu vienīgā pilsēta Baltijas valstīs kurai būtu Metro. Doma, kāpēc metro visu laiku atgriežās kā ideja, pēc ekspertu domām, ir tas ka rīdzinieks ir vienmēr gribējis sajusties kā metropole, un tuvāk tai idejai, kā to sasniegt ir metro izbūve.

Atstājiet komentāros savas domas par Rīgas metro!

155 2 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000
Ušakovam krievu kolonistu Rīgā trūkst?
1 0 atbildēt

to tak nevarētu uzturēt

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Rīgai nav tādas naudas, lai izbūvētu metro!!! emotion

0 0 atbildēt

uzcelt tas ir štrunts - uzturēt. Tā nebūs nekāda Rīgas satiksme , bet x5 

0 0 atbildēt