local-stats-pixel fb-conv-api

Radoša pieeja bēgļu integrācijai ar jaunatnes darba metodēm3

4 0

Pirms neilga laika ļoti plašu saviļņojumu sabiedrībā izsaukusī begļu krīze šķietami sāk pierimt. Toties īpaši Rīgas ielās ikdienas var manīt arvien vairāk cilvēku no citiem kontinentiem, kuri šeit ir pārcēlušies dažādu iemeslu dēļ, viņu skaitā ir gan bēgļi no dažādām valstīm, gan ārvalstu studenti, gan Latvijā esošo starptautisko uzņēmumu darbinieki, utt.

Šajā sakarā Latvijā notiek dažādas aktivitātes, ar mērķi izglītot vietējo sabiedrību un atbalstīt ieceļotājus. Projekts ‘’Together: Refugees & Youth’’ jeb latviskojot ‘’Mēģināt kopā’’ ir vērsts uz ieceļotāju integrācijas veicināšanu, iesaistot ārzemniekus dažādās aktivitātēs kopā ar vietējiem Latvijas jauniešiem, sekmējot vietējās kultūras un valodas apguvi. Vairāk par drīzumā gaidāmajiem pasākumiem un radošajām darbnīcām var uzzināt feisbuk vietnē: https://www.facebook.com/meginatkopa/

Pats projekts tiek īstenots pateicoties Lietuvas jauniešu biedrības ‘’Aktyvus Jaunimas’’ centieniem veicināt Baltijas – Lietuvas un Latvijas, jauniešu motivāciju līdzdarboties bēgļu jautājuma risināšanā. Vienlaikus arī radot jaunas idejas sociālās uzņēmējdarbības jomā. Drīzumā būs pieejama informācija par iespēju pieteikties konkursam, iesniedzot savu sociālās uzņēmējdarbības ideju, kas risinātu bēgļu un citu sociāli problēmātisku sabiedrības grupu problēmas. Vienlaikus radot jaunas darba vietas un nodarbinot arī pašus sociālā riska grupai pakļautos cilvēkus. Labāko ideju autoriem būs iespēja piedalīties starptautiskā konferencē par sociālo uzņēmējdarbību, kas norisināsies 9 decembrī Viļņā. Kuras laikā savā pieredzē dalīsies divi pieredzējuši sociālie uzņēmēji no ASV.

Aktivitātes tiek rīkotas sadarbojoties Lietuvas, Latvijas un Horvātijas biedrībām. Latvijas veikumu sarakstā var izcelt sadarbību ar Taizemes budistu mūku, kuram ir raiba pieredze no visdažādākajām pausaules vietām, ko viņš ir guvis popularizejot budisma mācību. Video angļu valodā aplūkojams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=-Zh39J9CEYc

Horvātiju pārstāv organizācija BRODOTO, kura nodarbojas ar pūļa finansēšanas kampaņu popularizešanu Balkānu reģionā.

Kā mīnēts iepriekš, sekojiet līdzi jaunumiem, un ja jums ir interese, piedalieties ar savām idejām, un vēlams arī sekmīgi tās īstenojiet!

4 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tas ir tas plāns kā atvieglot 3. valstu pilsoņu darbā pieņemšanu Latvijā?

4 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Mhmm...  emotion 

0 0 atbildēt