local-stats-pixel fb-conv-api

Puika vai Meitene?18

157 2

Sveiki Spokmeitas un Spokčaļi!

Šajā rakstā es pastāstīšu jums, kas ietekmējis to, ka jūs un visa cilvēce pieder pie viena vai otra dzimuma. Nekad neesi domājis kāpēc tu esi čalis vai meiča? Un kā būtu, ja būtu otrādāk?

Cilvēce kopš senseniem laikiem meklēja veidus, kā ietekmēt gaidāmā bērna dzimumu, radās dažādi ticējumi...

Mazuli gaidot, senie latvieši centās ietekmēt bērna dzimumu darot konkrētus darbus – sievietes pievērsās sieviešu darbiem, ja vēlējās meiteni – auda, vērpa, bet vīrieši īpaši centīgi darīja vīriešu darbus, lai piedzimtu puika.

Arī gatavojot malku bērna dzemdībām piedomāja, kāda dzimuma mazuli tad vēlās – ja meiteni, tad gatavoja liepu malku, ja puiku- tad ozolu malku.

Sanāk, ka senie cilvēki (un patiesībā nemaz arī ne tik senie - vēl mūsdienās ir sastopami šādi cilvēki) uzskatīja, ka ieņemts bērns ir bez dzimuma, ka dzimumu var "piedzīt" darot noteiktas lietas. Liekot zem gultas dažādus priekšmetus, domājot attiecīgas domas...

- ja puncis spics, būs puika,

- ja puncis apaļš – būs meita,

- ja māmiņa uzplaukst un izskatās vēl skaistāka – dēls,

- ja māmiņai ir pumpas un pleķi – meita,

- ja kārojas saldumi – meita,

- ja gribas sāļu un gaļiņu – dēls,

- ja sapņos rādās dēls vai meita, tas arī būs,

- ja bērnam stipri sirdstoņi, tad būs puika,

- ja sirdstoņi pieklusināti, tad būs meita.

157 2 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

 Nekad neesmu domājusi kāpēc neesmu vecis. Esmu tikai domājusi, ka uz vienu dienu es labprāt būtu čalis. emotion

8 0 atbildēt
Žēl, ka Tu neesi mana bioloģijas skolotāja. emotion
2 0 atbildēt

Labs un izglītojošs raksts.

2 0 atbildēt

Daudz interesantāk lasīt šo, nekā sēdēt bioloģijas stundās. Žēl, ka tā nemācīja skolā, kad mācījos. :)

1 0 atbildēt

Gribu būt puisis nevis meitene :D gavenokārt tādēļ ka večiem principā  ''čomi'' ir uz mūžu un kopā varat darīt trakakās lietas. un puiši nekad tā pavisam neaizdomājas pa draudzību un visu. viņi vnk draudzējas. a meitenēm vot ir kaudzēm bff viņa strīdas jo viņu bff nav precīzi tādas kā viņa , gudro dumjus bff tekstiņus vai aŗi uzreiz kļūst da***ā greizsirīgas ja bff pavada laiku ar kādu citu cilveku un viņas visu laiku pāno nākotni muld par draudzību un katra bff knapi noturas ilgāk par gadu. pietam man liekas ka viņas sāk aizmirst ko tieši ''bff'' nozīmē. tas nozīmē best friend forever jeb draugs UZ MŪŽU. taču esmu dzirdējusi tekstu šādu- ''akdievs vai vari visp iedomāties? un jā tad viņa pateida ka vairs nebūs mana bff un tad es satiku martu un mes bijām bff 2 mēnešus bet tad vina mani pasūtija un kļuva bff ar  to maitu lauru bet lauras bff īstenībā bija kate! viņa ir tāda aita un tgd esmu bff ar katrīnu . '' tātad iznāk ka šai meitenei ir bijušas 3 labākās draudzenes uz mūžu . lūk tas mani kaitina meiteņu draudzībā. un tas ir kapēc gribu būt puisis XD

1 0 atbildēt

Neesmu nekad domājis, kāpēc esmu puisis, acīmredzot tāpēc, kā tā vienkārši vajadzēja notikt. Daudz vairāk priecājos par to, ka vispār esmu un dzīvoju. Par meiteni būt nekad nav gribējies. 

Bet ir kaut kur lasīts, ka sieviešu dzimuma bērni reiz bijuši tik nevērtīgi, ka pat atdoti meža zvēriem saplosīšanai. 

0 0 atbildēt

Spermotozoīds ne spermijs, wtf.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😀

0 0 atbildēt