local-stats-pixel fb-conv-api

Problēmas ar mūsdienu pensionāriem49

711 19

Šis raksts ir pilnībā balstīts uz manu subjektīvo viedokli un es nesaku, ka rakstā pieminētās īpašības piemīt visiem pensionāriem, tākā chill.

711 19 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Par 1. Vai esi padomājis, ka varbūt tava vecmamma jūtas vientuļa? Ka viņai ļoti pietrūkst mīļa mazbērna, jo tas, kurš atnāk, ir kā ezis, kam viss slikti? Vai gribi labāk, lai tava vecmamma, uzģērbusi ādas apģērbu, sēž ar tādiem pašiem veciem dīvaiņiem un sūc aliņu? Un ka tādā gadījumā tev būtu viņai silta zupa un čības jānes? Neesi tādas omes redzējis? Es gan esmu. Tev jābūt laimīgam, ka tev ir mīļa ome un iemācies redzēt atšķirību starp uzbāzību un rūpēm.

Par 2. Vai tu rūpējies par savu omi? Vai tu zini, ar ko viņa slimo, jeb tas tevi neinteresē? Vieglāk taču nosodīt un teikt-viņa tak pati ar galvu nedomā....

Par 5. Tevis aprakstītajā situācijā , kur 2 gados vecāki cilvēki ir notriekti uz PĀREJAS, vainīgs visos gadījumos ir šoferis. Starp citu, nesen mani apturēja policija, jo nepalaidu cilvēku, kurš bija uz ietves tuvu pārejai un skatījās uz citu pusi. Tiku cauri ar brīdinājumu. Atbilde ir vienkārša-ir vienalga, ko grib darīt gājējs- šoferim ir jāapstājas, un jāgaida, sevišķi, ja gājējs ir gados vecāks, bērns vai invalīds.

Daļēji jau ir tev taisnība, ka veci cilvēki ir reizēm naivi (jo nav informēti par daudzām lietām), reizēm īgni un agresīvi vai negatīvi noskaņoti. Bet vai jaunie nav tieši tādi paši?

Vecais cilvēks ir bijis jauns un tagad ir novecojis-tātad pazīst abus šos fiziskā ķermeņa stāvokļus. Tu pazīsti tikai vienu-kā ir būt jaunam. Nenonicini tāpēc cilvēkus, kuri zin vairāk, ir dzīves gudrāki-gan jau pienāks laiks, kad teiksi-kādreiz zāle bija zaļāka, jaunieši gudrāki un mūzika skaistāka.

Lai veicas!

52 2 atbildēt
Redzēsim, kādi mēs būsim šajā vecumā emotion
47 2 atbildēt

Veciem cilvēkiem un maziem bērniem ir ļoti līdzīgas rakstura īpašības.Dievs dod palikt vecam,nevis iepazīt zālāju no apakšas spēka gados!

30 2 atbildēt

"Pensionāri pieturas pie saviem vecmodīgajiem uzskatiem un necenšas pielāgoties 21.gadsimta domāšanas veidam. "  Nu paldies dievam ka tā. Ko tu gribi lai pensionāri klausās mailiju sairusu, velkā SWAG t kreklus un mudina savas 14 gadīgās mazmeitas uz vienas nakts sakariem, un piektdienas pavadīt ar alus pudeli rokās?  21. gadsimta dzīvesveids ir vnk dirsā, Man ir 24 un es pat necenšos dzīvot pēc mūsdienu standartiem, ko tu gribi no pensionāriem?

30 4 atbildēt
Piemēram es dzīvoju pie vecmāmiņas. Palūdzu vai viņai nevajag palīdzību. Nē viņa atsaka. Bet pēc 5 min viņa jau sūkstās: neviens nedomā par mani utt. Neviens negrib man palīdzēt viss jādara pašai. Ai ai ai.
26 2 atbildēt

Pilnīga taisnība!

21 1 atbildēt

Pamata viss pareizi.Tikai par 7.to gribetu mazu piebildi..-nosauciet kaut tris iemeslus,kapec pensionara sejai jabut smaidigai...? Sanjemot smiekligi mazu pensiju ,nekadu medicinisko aprupi,izsmejoshu attieksmi no sev vismiljakajiem (spriezhot pec jusu komentariem) . Mulkjisha smaidinju(kam aizbraucis jumts) neskaitisim...

20 1 atbildēt

nu ko, pēc 60 gadiem bus raksts par mums, pensionariem emotion

19 2 atbildēt
mani tracina manà vecmammà tas,ka vina lamajas. Es 10gados zinàju jau tàdus vàrdinus un teicienus kuri sastàv tikai no lamu vàrdiem. Vina nav dzèràja,bet lamàjàs shausmigi. Vienrez vinai pateicu lai nelamàjàs,ka nav smuki,pateicu,ka citiem draugiem,omes nelamàjàs,ka cep piràdzinus,uz ko vinja atbildèja,nah..j man jàtaisa tie piradzini es varu veikalà nopirkt,kaut pati sudzas,ka naudas vienmèr trùkst. Izlèmàm ar víru,ka katru mènesi palídzèsim,pirksim pàrtiku. Tå tad,sapirkàm pàrtiku,aizvedàm vinai,un ziniet ko vinja pateica? Paldies? Nè,vinja pateica,kas jùs ah...li? Biju tàdà shokaa. Pati sùdzas,ka knapi galus savelk,katru reizi piemin,ka trùkst naudas,bet palídzíbu nepienem,nebija diez ko patíkami.
17 1 atbildēt
1.nosita visu vēlmi lasīt tālāk. Priecājies, ka viņa par tevi interesējas un rūpējas. Citādi var iznākt, ka vecvecāku drīz nebūs un tu nožēlosi, ka kādreiz pateici skarbāku vārdu, kad vecmāmiņa vienkārši vēlējās par tevi parūpēties. emotion
16 1 atbildēt
1. Priecājies, ka vispār kāds par tevi apjautājas.
14 1 atbildēt

Uz vecumu attieksme pret lietām paliek tāda pati kā jaunībā ir bijusi, tikai cilvēki ir pārliecināti par to, ko dara, kā arī viņiem ir vienalga, jo tāpat drīz nomirs.

9 0 atbildēt

Nepaies ilgs laiks un arī raksta autoram mainīsies vērtības un lietas ,kas šķiet nepārprotami svarīgākās(interneta ātrums,auto marka,rokgrupas koncerttūres apmeklējums,telefona modelis utt.) vairs neliksies tik svarīgas un pamazām nāks apziņa ,ka tieši ģimene ir tas galvenais,bet tad jau pats būsi ienīstais uzmācīgais vectētiņš,kurš gribēs tikai to ,lai viņa mīļie neatkārto viņa pieļautās kļūdas..

8 1 atbildēt
pi*arsonam vēl neapnika meklēt problēmas??!emotion
8 1 atbildēt
Pats sliktākais, tomēr ir pensis sabiedriskajā...
5 0 atbildēt

Vienīgais kam piekrītu ir negatīvisms, tas pa tiešām ir ļoti kaitinoši. Katru reizi kad pastāstu kādu pozitīvu notikumu, sāk meklēt negatīvus aspektus, pilnīgi izklausās ka viss labais ir pie vienas vietas- tikai jāķidā un jāmeklē kas katrā lietā ir slikts. Vienmēr ir tā negatīvo lietu meklēšana visā pozitīvajā. Es dzīvoju Anglijā un viskontrastējošākā lieta ir tieši negatīvisms cilvēkos un pat ne tikai pensionāros, tam protams, pamatā ir vēsture un nabadzība, kaut kādā ziņā bet tas neatrisinās nekādas problēmas. Cilvēkiem pilnīgi kā pienākums te ir atrast kaut ko negatīvu katrā lietā. Tā vietā lai koncentrētos uz negatīvo, vajadzētu skatīties uz pozitīvām lietām, tas ir veids kā uzlabot skatījumu uz dzīvi kopumā.

Piemēram, aizbrauām uz Kanāriju salām, staigājam apkārt, vecmamma tikai uz trūkumiem skatās un komentē, tā vietā lai izbaudīu saulīti un okeāna sālīto gaisu, gribas vienkārši ar prieku izbaudīt un atpūsties no tiem negatīvajiem komentāriem. Vajag izbaudīt labo un pozitīvo, tas galu galā būs tas kas paliks atmiņās... emotion

4 0 atbildēt
Pensionāri sabiedriskajā transportā... emotion Vienmēr kaut kas sāp un viss ir slikti..
6 2 atbildēt
Nu...manai omītei dažreiz uzrodas 6. problēma, bet citādi es labāku vecmāmiņu nevarētu vēlēties. emotion
4 0 atbildēt

Man arī savs subjektīvais viedkolis ir par katru no šiem punktiem, bet nu... Ar subjektīviem viedokļiem nav ko meklēt kašķi...

3 0 atbildēt

 Runājot par pirmo, viņu bērni ir aizbraukuši prom dzīvot savās mājās jau aptuveni 20 gadus. Gribētu redzēt kā tu nevienam nezvanītu pēc 20 gadu dzīvošanas vientulībā, ja arī vectēvs ar viņu vairs nedzīvo.

 Un par to uzbāzību - padomju laikos ēdienu dabūt nebija viegli, nerunājot par ekstrām kā cukurs utt., viņi nodzīvojuši lielu (ja ne lielāko) mūža daļu padomju laikos nav pieraduši atteikties no ēdiena, nerunājot par saldumiem.

4 1 atbildēt
« 1  2  3 »