local-stats-pixel fb-conv-api

Plastmasa ikdienas dzīvē.10

81 0

Nē, šis nav stāsts par kādu īpašu burvju triku, kas liktu plastmasai pārvērsties. Šis ir stāsts par to, ka plastmasa ir VISUR. Gan gaisā, ko elpojam, gan zivīs, ko ceļam galdā pusdienās, un pat kosmētikā, ko dāmas ik dienu ziež uz sejas.

81 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Mani kaitina teiciens-MEES piesaarnjojam planeetu, MEEs piesaarnjojam juuru. Nee , es to nedaru un to nedara arii vairums "spoku" un "nespoku". Es nekad nekaadu plastmasu neesmu iemetusi juuraa, arii uz ielas nometusi neesmu. Tos plasmasas iesainjojumus, kuros ir preces, es shkjirojot attieciigi izmetu konteineraa ( te Vaacijaa taa shkjiroshana ir pati par sevi saprotama lieta) un varu tikai cereet, ka paarstraade notiks pareizi.  Jaa, es peerku peec iespeejas mazaak shaadas preces, bet pilniibaa izvairiities nevar. Un es nejuutos vainiiga, ka preces plastmasas iesainjojumos tiek razotas, ka kaut kur tiek pievienota mikroplastmasa un es neesmu par to informeeta. Es neesmu vainiiga, ka no kugjiem kaut kas tiek sagaazts juuraa, ka kaadu citu valstu iedziivotaaji ir cuuciigi un atkritumos dziivo. Taa ir valdiibu kompetence, taa ir razotaaju kompetence, un, ja tur nekas netiks mainiits, nekaada plastmasa nepazudiis ne no juuraam, ne no gaisa, ne no kosmeetikas utt.

Bez tam  papiira izmantoshana plastmasas vietaa ir veel lielaaks drauds planeetai- atkal tiks bezjeegaa zaagjeeti koki, lai papiiraa ietiitu preces. Ne jau plastmasas razjoshana un izmantoshana ir nepareiza, bet gan paarstraade, kura netika vienlaiciigi ar razjoshanas saakumu organizeeta. Un tur es nejuutos vainiiga un domaaju, ka neviens no mums.

11 0 atbildēt

Izņemot pliku apgalvojumu - plastmasas daļiņas ir kaitīgs, gribētos tomēr precīzāk - kāpēc ir kaitīgas? Varbūt tomēr nav?

6 0 atbildēt

Ķīnieši,maitasgabali,sākuši no plastmasas ēdienu ražot,"mākslīgos"rīsus un vēl kādus tur mēslus.Ta ka ne tikai nejauši cilvēkā no apkārtējās vides nonāk plastmasas daļiņas, emotion 

5 0 atbildēt

Liels problēma tiešām ir tajā, ka par šo vairāk būtu jāatbild ražotājiem un valsts valdībām. Ok, es aizeju uz veikalu, es nelikšu maisiņā savu preci, bet, kur man viņu likt? Sev uz galvas? Labi, lai piedāvā alternatīvas - kastītes, maisiņus, burkas. Protams, iespēju robežās es visu laiku auduma maisiņā, neko lieki neņemu, bet daudz kur tas nemaz netiek piedāvāts, vai ari tiek uzskrūvēts par lielu naudu. Latvija joprojām nevar ieviest depozīta sistēmu. Par šo varētu spriest daudz un dikti.

0 0 atbildēt

Nu jā, visiem atkal liekas ka es jau neko, es balts un pūkains. Nekas ar manu 1 pudeli pareizi izmestu taču nemainīsies. (nodomāja 8 miljardi cilvēki). Jāsāk ar sevi. Nevajag atrunāties, ka mēs jau neko, Indija tikai utt

0 0 atbildēt

🙃

0 0 atbildēt