local-stats-pixel fb-conv-api

Pilnīgi objektīvs Latvijas Eirovīzijas dziesmu apskats (I daļa)9

140 0

Atceros, kā agrā bērnībā TV ekrānā ieraudzīju pirmo Eirovīzijas šovu, kurā togad, šķiet, uzvarēja kāds transvestīts. Kopš tā laika ik gadu aktīvi sekoju līdzi šim hepeningam, tāpēc uzskatu, ka esmu spējīgs pilnīgi objektīvi apskatīt visas dziesmas, kas pārstāvējušas Eirovīzijā mūsu pašu Latviju.

Otrā daļa: Pilnīgi objektīvs Latvijas Eirovīzijas dziesmu apskats

2000. Prāta Vētra – My Star

Jau pirmajā piegājienā Latvija nolēma izspēlēt savu vienīgo estrādes smagsvaru. Jauneklīgs Kaupers kļošenēs, ļoti nostalģisks video, ņemot vērā to, ka trīsdesmitgadīgs Kaupers, kurš ģērbjas kā jaunietis ir daudz patīkamāk, nekā piecdesmitgadīgs Kaupers, kurš joprojām cenšas izskatīties kā trendīgs tīnis. Jauka, lipīga dziesma un pelnīta 3. vieta.

 

2001. Arnis Mednis – Too Much

Vienīgā lieta, ar ko šī dziesma iegāja vēsturē, bija fakts, ka tajā pašā gadā Mednis kopā ar Lindu Leen izdeva dziesmu “Not To Fall Again”, kurai atšķirībā no “Too Much” patiešām bija lielisks potenciāls paņemt Eirovīziju. Un vēl arī tas, ka šovā pa skatuvi lēkāja metālists Terzens un tēloja, ka spēlē akordeonu. Skumja 18. vieta.

 

2002. Marija Naumova – I Wanna

Šajā gadā beidzot sapratām, ka labākais, ko sniegt Eiropai ir skaistā kostīmā ietērpts plaģiāts. Šī ir viena no tām dziesmām, kuru klausoties pirmo reizi, ir sajūta, ka esi to jau dzirdējis. Gaumīgi nostrādātais šovs ar tērpu pārvērtībām palīdzēja iegūt pirmo un pagaidām vienīgo uzvaru Eirovīzijā. Tolaik šķita, ka panākumu atslēga ir atklāta un šādā pat stilā turpinot uzvaras birs aumaļām, tomēr pēc šova atvešanas uz mājām, turpmāk viss gāja tikai uz leju.

 

2003. F.L.Y. – Hello From Mars

Divi apķērušies zēni un dāma gados ar plastikāta seju – kas gan var noiet greizi? Izrādās, ka pilnīgi viss. Izrādās, ka citur Eiropā nevienu absolūti neinteresē Latvijas vietējā mēroga estrādes zvaigznes, sevišķi tad, ja tās performē pilnīgi neizteiksmīgu un atmiņā nepaliekošu dziesmu. Šī bija tā dziesma, kuru tu aizmirsti jau to klausoties. Pelnīta 24. vieta finālā.

 

2004. Fomins & Kleins – Dziesma par laimi

Pēc iepriekšējā gada fiasko, Latvija nolēma parādīt Eiropai Liepājroku. Ivo “Bon Jovi” Fomins uzvilcis krekliņu ar uzrakstu “girls girls girls”, kurš dzied klišejiskām atskaņām pārbagātu dziesmiņu latviešu valodā, acīmredzot, nebija tas, ar ko iepriecināt Eirovīzijas fanus. Sekojoši – dziesma pat nekvalificējās finālam. Tajā brīdī šķita, ka sūdīgāku dziesmu sūtīt uz šovu vairs nav iespējams, tomēr – tolaik neviens pat nenojauta par “Pirates of the Sea”.

 

2005. Valters un Kaža – The War Is Not Over

Bija vajadzīgi pieci gadi, lai mēs saprastu, ka Eirovīzijas faniem patīk jauni zēni, tāpēc Valtera un Kažas aizsūtīšana pārstāvēt valsti bija gājiens ar zirdziņu. Divi saldi zēni, kas spēlē ģitāras un dziesmas beigās tekstu attēlo arī kurlmēmo valodā. Un tad vēl tas klišejiskais teksts par karu: “And I'm so sorry I'm so helpless in this angry world”, ak, saprotams, ka 5. vieta finālā.

 

2006. Cosmos – I Hear Your Heart

Zēni! Mums jāsūta uz Eirovīziju vēl vairāk zēnus! Šoreiz sešus! Jāteic, ka Cosmos ar savu sliktāko dziesmu un “Backstreet Boys” klipu cienīgiem deju soļiem tomēr nespēja aizkustināt šova skatītājus. Iespējams – Cosmos vīri vienkārši bija nedaudz par vecu. 16. vieta finālā.

 

2007. Bonaparti.lv – Questa Notte

Šinī gadā Latvija nolēma ieslēgt tā saucamo “full-retard” režīmu un nosūtīt uz Eirovīziju sešus viduvēji muzikāli apdāvinātus pusmūža vīriešus, kas dzied dziesmu wannabe itāļu valodā. Un grupu nosauca “Bonaparti.lv”, jo, HAHAHAHA, Bonaparts taču... HAHAHAHAHA ...Bonaparts taču ira alkohols!!! HAHAHAHAHAHA, tik ņirdzīgi, es nevaru. 16. vieta finālā, nesaprotu par ko.

 

2008. Pirates Of The Sea – Wolves Of The Sea

Šī dziesma iespiedusies manā atmiņā ar neaprakstāmo kaunu, ko izjutu to skatoties. Toreiz man nedaudz sāka asiņot ausis un par laimi tuvumā nebija neviena asa priekšmeta ar kuru izdurt sev acis. Šķiet, šī ir vienīgā pašmāju Eirovīzijas dziesmu, kuru kopš tā laika tā arī neesmu spējis noklausīties un noskatīties līdz galam. Ja tā padomā – dziesmu pilnā garumā neesmu dzirdējis ne reizi, jo arī pirmajā piegājienā kaunā pametu telpu, kurā atradās televizors. Tomēr 12. vieta finālā – šajā brīdī es sāku zaudēt ticību cilvēcei.

(Turpinājums sekos)

140 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

LIKE viennozīmīgi!

4 0 atbildēt
Par eilandu un Trinity park jau sliktāk gan nevarēs!!!
3 0 atbildēt

Nevaru sagaidīt otro daļu  emotion 

1 0 atbildēt

"full retard" režīms, tas bija ņirdzīgi  emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Man patika fly.
0 0 atbildēt
2007. Gadā "Bonapartu" grupai bija ļoti spēcīga dziesma. Tas nav nekāds fufelis,bet beidzot normāla dziesma,kuru pasniedz publikai.💪🏽
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt