local-stats-pixel fb-conv-api

Pašnāvības, kas šokēja Latviju44

1006 4

Ik reizi, kad no dzīves šķiras jauni cilvēki, tuvinieki, draugi un publika ir šokā. Arī Latvijā šādu gadījumu netrūkst. Piedāvāju atskatu uz pēdējo gadu apspriestākajām un šokējošākajām pašnāvībām Latvijā, kuras mums visiem lika aizdomāties. Šis raksts ir veltīts šiem jaunajiem cilvēkiem. Lai viņu dvēseles dus mierā.

« 1  2  3  4  5 »
1006 4 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Aizej parunājies ar kādu ātrās palīdzības ekipāžu par pašnāvībām, ko veic pensionāri vai pirmspensijas vecuma cilvēki, tur tā ir ikdiena un nothing special, tikai to neviens nekur īpaši neafišē.

Tāpat, kā to, ka Latvija ir ieņēmusi godpilno 4. vietu pašnāvību skaita ziņā uz 100 000 iedzīvotājiem Eiropā.

58 0 atbildēt
Ja man Tēvs būtu mācītājs, tad Es arī būtu izdarijis pašnāvību. Vienreiz nostopēju mācītāju un labi, ka 13 km bija tik jābrauc, jo savādāk nāktos lekt ārā no braucošas mašīnas dēļ tās smadzeņu čakarēšanas.
48 2 atbildēt

Neesmu psihiatrs, bet man vienmēr ir licies, ka tas ir saistīts ar psihisku saslimšanu. Jo normāli cilvēks redz priekšā gaišāku rītdienu. Tādu vai citādu risinājumu problēmām arī. 

35 0 atbildēt

Nav brīnums mūsdienu sabiedrībā, kad ir spiediens no visiem būt labākam, dzīvot pēc mainstrīma standartiem, pašam bija problēmas ar šito, bet beigās parādīju fakuci sabiedrībai un dzīvoju normāli!

29 0 atbildēt
Kādreiz jaunieši priecājas, ka karš ir beidzies un bija hipiji. Pipeja, dzēra un smējās. Mūsdienās parunājot ar jauniešiem viss, ko dzird ir cik viņi ir nelaimīgi, jo socialie mediji rada spiedienu par to kādiem mums ir jābūt, jāizskatās un jāuzvedas noteiktā veidā. Kādā skolā iesim, kadu darbu dabusim. It ka jautrība ir izmirsui un aizstāta ar trlefonu. Un nav brīnums, ka jaunieši tikko sākuši savu dzīvi neredz jēgu tam visam, jo neredz kā viņi varētu būt pietiekami labi šajā dzīvē. Un izmisums ņem virsroku...Man ir ļoti žēl šo jauniešu un žēl lasīt komentārus, jo cilvēki nesaprot.... Ja es varētu es katram no viņiem iedotu savu telefona numuru un teiktu, lai zvana jebkurā laikā.
27 1 atbildēt

Mja. Šīs ir tās skaļākās, bet cik vēl ir ne tik skaļu. Dzīve Latvijā ir tik "laba" un cilvēki tik "saprotoši", ka reizēm cilvēks nemaz neredz citu iespēju.

25 0 atbildēt

Mani nešokēja! Mani pašnāvības NEKAD nešokē, drīzāk atgādina, cik cilvēki tomēr ir stulbi.

26 6 atbildēt

Man pašam bērnība ir bijusi diezgan smaga. 

Ziniet kāpēc tā notiek ar visādām panāvībām? Dēļ sabiedrības, skolas, utt. 

Cik jaunieši nav nogalinājuši sevi? Jūs jaunatne esat sabiedriskās cūkas, ka tik apsmiet, sist, pazemot utt. Internetā jau arī ir pazemojumi. Piemēram delfos seksa un sirdslietas sadaļā, ask.fm. 

Ziniet cik cilvēkam var aiziet īsais? Un ziniet, ja tas cilvēks aizies pa īso ar pašnāvību, tad tā būs cilvēka neapziņas vaina, pašam pāri darītajam dzīve vienmēr atmaksāsies. Nekad nespēlējies ar cita jūtām.

Pirms visi padomājat par savu rīcību, kā ir ja otram sāp. Kā man teica tādu teicienu, un varbūt kādam pieleks "Nedari otram, tas kas tev pašam nepatīk". Tak vienalga, emo, reperis, krievs, latvietis, čangalis, resnulītis, nūģis utt. Mēs visi esam cilvēki.

18 0 atbildēt

6. Atceros, ka to meiteni atrada netālu no vietas, kur dzīvoja viena skolotāja, tāpēc viņa zināja stāstīt, ka sēņotājas ķermeni atrada tikai tāpēc, ka tas bija nopuvis no striķa un galva vēl karājās. Iepriekš visa tā vieta bija pārmeklēta, bet neviens neiedomājās paskatīties uz augšu.

5. Arī likās baigā šmuce, jo tā bija draudzenes brāļa radiniece. Labu laiku visi riņķī stāstīja kā tur patiesībā viss noticis...

18 0 atbildēt
Katrs ir savas dzīves noteicējs. Nevienam nav tiesību kādu nosodīt par šādiem lēmumiem.
17 0 atbildēt

Martins bija reliģiozs cilvēks. Viņa tēvs bija mācītājs  emotion 

Vai nu sekta vai vāja ticība - Katoļi un pareizticīgie, priesteri, nemaz nedrikst veidot ģimenes, plusā mācītāji ir luteriem un uz leju kuri arī nošķēlās no pareizticīgajiem emotion

16 0 atbildēt

jo vairāk pašnāvnieku jo mazāk pašnāvnieku

15 0 atbildēt
emotion
8 0 atbildēt

Katru dienu Latvijā kāds nosveras striķī, tikai ziņās par to parasti neraksta!

8 0 atbildēt
Vērts pieminēt, ka Martins veica brīvprātīgo darbu. Palīdzēja pensionāriem un vairāk kā gadu katru nedēļu izveda laukā "pastaigā" cilvēku ratiņkrēslā arī kā brīvprātīgais.
5 0 atbildēt

Cilvēki pēc dabas pa lielam ir sliņķi. Un tas lieliski pierādās kad cilvēki izdara pašnāvību, jo priekš kam gan risināt problēmu, ja var iet vieglāko ceļu. It īpaši nesaprotu cilvēkus kas uztaisa pašnāvību dēļ mīlestības vai parādiem  emotion 

7 2 atbildēt
Var būt sakrājies, un kā vēl var. Pat vairāk nekā tu domā. Bet, manuprāt, pašnāvība savā ziņā ir gļēvuma pazīme. Vienmēr var atrast izeju no situācijas, atrast kaut ko, priekš kā dzīvot. Lai cik stulbi tas neizklausītos, bet reizēm ienāk prātā, ka vieglāk būtu vienkārši izdarīt tā, lai nebūtu manis, tikai tāpēc, ka nākotne rādās pārāk bezjēdzīga. Bet vienkārši ir kauns, ka tā pašnāvība liek just tādas sāpes ģimenei un sagādā problēmas tuviniekiem, viņu nosodījums. Vienkārši ir pārāk egoistiski pašam atbrīvoties no savām problēmām, bet uzlikt to visu slogu tuviniekiem. Turklāt stulbākais ir tas, ka daļa to pašnāvnieku to izdara tieši kaut kādā prāta aptumsuma brīdī, kad liekas, ka viss jau ir zaudēts, kaut patiesībā tā nav, tikai psiholoģiski ir saasinājusies uztvere un viss liekas šausmīgāks, kaut risinājums ir pavisam tuvu. Lūk, tas ir tas bēdīgākais visā šajā situācijā.
5 1 atbildēt

Raksts labs, un pamācoš, bet nesaprotu tos kas liek +, tas ir apstiprinājums ka patīk tēma.. Manuprāt, stipri vien dīvaini, ja neteiktu vairāk.. ( + ieliktu, bet tas ir pret maniem principiem, jo tēmai nekad neliktu  man patīk )

3 0 atbildēt

Nevienam nav tiesību kādu nosodīt par šādiem lēmumiem.

3 0 atbildēt

Žēl, ka cilvēki izvēlas tādā veidā aiziet emotion Bet jābut stipram, lai lemtos tādam solim. emotion

3 0 atbildēt